Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ο Αλλάχ είναι μόνο για τους μουσουλμάνους

Μια μουσουλμάνα κλαίει καθώς απαγγέλλει μια προσευχή έξω από το δικαστήριο στην Putrajaya έξω από την Κουάλα Λουμπούρ. Reuters
Η Wall Street Journal αναφέρει την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της Μαλαισίας στην οποία το δικαστήριο αποφάσισε ότι η χρήση της λέξης «Αλλάχ» είναι μόνο για τους μουσουλμάνους. Παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων:
Το Putrajaya, το ανώτατο δικαστήριο της Μαλαισίας, τη Δευτέρα απέρριψε το αίτημα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που ζητούσε να της επιτραπεί να προσφύγει κατά της αποφάσεως που απαγόρευε τη χρήση του "Αλλάχ" όταν αναφερόταν στο Θεό των Χριστιανών στην εφημερίδα της.
Η υψηλού ρίσκου υπόθεση,  η οποία χρονολογείται επτά χρόνια πίσω, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην μουσουλμανική πλειοψηφία της χώρας σε μια εποχή που οι δικηγόροι του συντηρητικού Ισλάμ έχουν αυξημένη επιρροή.
Η Καθολική Εκκλησία έφερε στο δικαστήριο για πρώτη φορά την περίπτωση το 2008, για να προσπαθήσει να ανατρέψει την απόφαση του τότε υπουργού εσωτερικών της Μαλαισίας, Syed Hamid Albar, ένα έτος πριν, ότι απαγορεύεται η εφημερίδα Herald να χρησιμοποιεί τη λέξη «Αλλάχ» όταν πρόκειται για το Θεό των Χριστιανών και υποστήριξε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο από τους μουσουλμάνους.
Η μειονότητα του χριστιανικού πληθυσμού ήλπιζε ότι μια νίκη στην υπόθεση, θα ενίσχυε τη θρησκευτική ανοχή, σε ένα έθνος όπου το Ισλάμ είναι η επίσημη θρησκεία του κράτους.
Μια αρχική απόφαση υπέρ της εκκλησίας το 2009, πυροδότησε βανδαλισμό και εμπρησμό σε δύο χώρους λατρείας, έναν χριστιανικό και έναν μουσουλμανικό.
Τον περασμένο Οκτώβριο, το Εφετείο ανέτρεψε την απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου που έλεγε ότι η Εκκλησία είχε το συνταγματικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί το Αλλάχ. Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η χρήση της λέξης «Αλλάχ» δεν ήταν αναπόσπαστο μέρος της χριστιανικής πίστης και, ως εκ τούτου, ανέτρεψε την απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου που είχε αποφασίσει ότι η Herald είχε το συνταγματικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί τη λέξη Αλλάχ.
Μια τριμελής δικαστική επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα, «Είναι κοινή μας διαπίστωση ότι η χρήση του ονόματος« Αλλάχ »δεν αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πίστεως και της πρακτικής του Χριστιανισμού."
Η απόφαση από το ανώτατο δικαστήριο της Μαλαισίας αποδεικνύει αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι: ότι ο Θεός του Χριστιανισμού και ο Θεός του Ισλάμ δεν είναι ο ίδιος  Θεός.
Claude Mariottini 
καθηγητής της Παλαιάς Διαθήκης 
Northern Baptist Seminary
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα