Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΜΑΣ


Μένανδρος : να αντιμετωπίζεις τις συμφορές με αξιοπρέπεια. Η λύπη αυτή καθ΄ εαυτή δεν είναι τίποτα αφού συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους. Όταν όμως την τρέφεις, γίνεται χειρότερη, μεγαλύτερη και μένει κοντά σου.

Δημόκριτος : να διατηρείς ψύχραιμη σκέψη μέσα στις συμφορές. Είναι ανοησία να μην συμβιβάζεται κανείς με όσα συμβαίνουν στην ζωή από τον νόμο της φύσεως.
Παυσανίας
Αιλιανός : την ώρα που δίδασκε ο σοφός Αναξαγόρας παρουσιάστηκε κάποιος και του είπε πως πέθαναν και τα δυο παιδιά του. Χωρίς ταραχή απάντησε «το ήξερα πως είχα γεννήσει θνητούς».

Φιλήμων : αν καταλάβεις τι είναι ο άνθρωπος, θα είσαι ευτυχισμένος. Πέθανε κάποιος ; τίποτε το φοβερό. Κάποια είναι έγκυος, κάποια δεν είναι. Ένας ατύχησε, άλλος βήχει, άλλος θρηνεί. Φυσικότατα είναι όλα. Γι αυτό απόφευγε τις λύπες.
Αντιφάνης : το ατύχημα είναι κοινό για όλους, ο τρόπος που το αντιμετωπίζει κανείς είναι που ξεχωρίζει τον γενναίο χαρακτήρα.
Διογένης : περιπεσών δ΄ αυ τισιν συμπτώμασιν έλεγεν « ευ γε, ω τύχη, ότι μοι αρρένως προέστηκας». Εν δε τοις τοιούτοις καιροις και τερετίζων ανεφώνει.
Όταν πάλι τύχαιναν στον Διογένη κάποια ατυχήματα έλεγε : εύγε τύχη, αντρίκεια με κυβερνάς. Σε αυτές τις περιστάσεις ετιττύβιζε.
: όταν ο Ανάχαρσης άκουσε το χρησμό για τον Μύσωνα ότι ήταν σοφός, από περιέργεια τον αναζήτησε στο χωριό του την Οίτη και τον βρήκε να επιδιορθώνει το αλέτρι. Του παρατήρησε πως δεν ήταν καιρός για όργωμα και εκείνος του απάντησε :πως ήταν ο κατάλληλος καιρός για επισκευή του αρότρου. Αν και αγράμματος τον Μύσωνα τον κατέτασσαν μεταξύ των 7 σοφών της αρχαιότητας.


AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα