Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ο Τρόπος Ζωής Μπορεί να Καθυστερήσει την Ανάπτυξη του Διαβήτη

Το 2002 είχε δημοσιευθεί στο New England Journal of Medicine μια μεγάλη έρευνα για την πρόληψη του διαβήτη, σε άτομα που είχαν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν σακχαρώδη διαβήτη. Τα άτομα αυτά ήταν παχύσαρκα με τιμές σακχάρου σε επίπεδα προ-διαβήτη και ιστορικό διαβήτη στην οικογένεια.
Η μελέτη αυτή που είχε κωδικό όνομα Diabetes Prevention Program παρακολουθούσε 3200 άτομα, τα οποία είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα δεν είχε καμία παρέμβαση, η οποία λειτουργούσε σαν ομάδα ελέγχου. Η δεύτερη ομάδα έπαιρνε προληπτικά μετφορμίνη (ένα αντιδιαβητικό φάρμακο) και η τρίτη ομάδα ακολούθησε ένα εντατικό πρόγραμμα άσκησης και διατροφής. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η ομάδα με την αλλαγή τρόπου ζωής μείωσε τα ποσοστά ανάπτυξης διαβήτη 58% σε σχέση με την ομάδα ελέγχου. Το ποσοστό αυτό ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αφού η ομάδα που έπαιρνε το αντιδιαβητικό φάρμακο μετφορμίνη μείωσαν την ανάπτυξη του διαβήτη κατά 31% σε σχέση με την ομάδα ελέγχου.

Μετά από 15 χρόνια η μελέτη ήρθε να επανεξετάσει την επίπτωση του διαβήτη σε αυτά τα άτομα. Έτσι τα νέα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ομάδα με την αλλαγή τρόπου ζωής έχουν 25% λιγότερα ποσοστά διαβήτη, ενώ η ομάδα της μετφορμίνης μόνο 15%, σε σχέση με την ομάδα ελέγχου.
Η μείωση της ανάπτυξης του διαβήτη αλλά και η απλή καθυστέρηση για μερικά χρόνια έχει σημαντική προστατευτική δράση, για την ανάπτυξη των επιπλοκών του διαβήτη.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα