Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Απογοήτευση στο Ισραήλ για την απόφαση των ΗΠΑ να μην μποϊκοτάρουν την παλαιστινιακή κυβέρνηση!!


Απογοήτευση στο Ισραήλ για την απόφαση των ΗΠΑ να μην μποϊκοτάρουν την παλαιστινιακή κυβέρνηση

Το Ισραήλ είναι “βαθιά απογοητευμένο” μετά την απόρριψη από την Ουάσινγκτον των εκκλήσεών του για μποϊκοτάζ της παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής του στις ΗΠΑ Ρον Ντέρμερ.

“Αν η Χαμάς είχε αλλάξει, αυτό θα ήταν ένα θέμα. Αλλά η Χαμάς δεν έχει αλλάξει. Παραμένει προσηλωμένη στην καταστροφή του Ισραήλ σήμερα όπως και χθες. Αυτή η παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι μια κυβέρνηση τεχνοκρατών που υποστηρίζεται από τρομοκράτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Με κοστούμια στα μπροστινά γραφεία και τρομοκράτες στα πίσω”, έγραψε ο Ρον Ντέρμερ στο λογαριασμό του στο Facebook.
Την ίδια ώρα στο Ισραήλ πολλοί υπουργοί επέκριναν έντονα την απόφαση της αμερικανικής διπλωματίας να “εργαστεί” με τη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση που υποστηρίζεται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.
“Δυστυχώς η αμερικανική αφέλεια έσπασε όλα τα ρεκόρ. Κάθε συνεργασία με τη Χαμάς, που σκοτώνει γυναίκες και παιδιά, είναι απαράδεκτη”, διαμαρτυρήθηκε ο υπουργός Επικοινωνιών Γκιλάντ Ερντάν, μέλος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας. 

Ο συνεργάτης του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε την “αμερικανική παράδοση που το μόνο που κάνει είναι να πλήττει τις ευκαιρίες για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων” με τους Παλαιστίνιους.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε χθες ότι προτίθεται να συνεργαστεί με την παλαιστινιακή “προσωρινή τεχνοκρατική” κυβέρνηση που ορκίστηκε χθες, όπως και να διατηρήσει τη βοήθειά της προς την Παλαιστινιακή Αρχή.

“Βάσει αυτών που γνωρίζουμε, θα εργαστούμε με την κυβέρνηση αυτή”, δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Τζένιφερ Ψάκι, υπογραμμίζοντας ότι η παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής ενότητας “δεν έχει κανένα μέλος της Χαμάς”.
“Δεν καταλαβαίνω το αμερικανικό μήνυμα”, δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών Γιουβάλ Στάινιτς, επίσης μέλος του συμβουλίου ασφαλείας, κατηγορώντας την αμερικανική κυβέρνηση για διγλωσσία. 

“Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζουν κατ’ ιδίαν αυτή την κυβέρνηση ως κυβέρνηση της Χαμάς και να την χαρακτηρίζουν μετά δημοσίως κυβέρνηση τεχνοκρατών. Είναι μια κυβέρνηση της Χαμάς, μια κυβέρνηση τρομοκρατών”, επέμεινε, μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

Στην άκρα δεξιά, ο υπουργός Οικονομίας Ναφτάλι Μπένετ επανέλαβε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι αυτή η παλαιστινιακή “τρομοκρατική κυβέρνηση είναι παράνομη”. “Πρέπει στο εξής να περάσουμε στην επίθεση”, δήλωσε ο Μπένετ, επικεφαλής του θρησκευτικού εθνικιστικού κόμματος Εβραϊκή Εστία.

 Ο Μπένετ συνηγορεί υπέρ της προσάρτησης του Γκους Ετζιόν, ενός τομέα εβραϊκών οικισμών κοντά στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη.

ΠΗΓΗ: ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

analystsforchange

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα