Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Οι λόγοι που οι γυναίκες συγχωρούν τους άπιστους άντρες

Στατιστικά και μόνο να το δεις οι γυναίκες συγχωρούν πιο εύκολα την απιστία.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει στο μυαλό της γυναίκας αυτής και την ωθεί να μην τον αφήσει;
Αποτυχία
Είναι μια λέξη που δεν θέλει να υπάρχει στη ζωή της και πόσο μάλλον στα ερωτικά της. Το να μην τον δεχτεί πίσω θα είναι σαν να παραδέχεται ότι η σχέση  και η αγάπη της απέτυχε. Έτσι προτιμά να ξαναπροσπαθήσει και μάλιστα να κάνει ότι περνά από το χέρι της για να κολλήσει το γυαλί.
Ο φόβος του αγνώστου

Είναι μαζί του πολύ καιρό, έχει δεθεί και έχει μάθει να ζει μέσα στη σχέση αυτή. Το να τον αφήσει και να επιστρέψει σε μια κατάσταση πολύ μακρινή για εκείνη την φοβίζει. Και αυτό που τη φοβίζει ακόμα περισσότερο είναι το πώς θα είναι να ζει χωρίς εκείνον. Έτσι προτιμά να μείνει σε κάτι που γνωρίζει, έστω κι αν είναι λάθος, από το να αντιμετωπίσει το άγνωστο.

Πιστεύει ότι θα τον αλλάξει

Ή τουλάχιστον έτσι θέλει να πιστεύει. Στο γυναικείο της μυαλό δεν μπορεί να καταλάβει και να συνδυάσει τα κομμάτια του. Πως γίνεται δηλαδή αυτός που την φροντίζει και δείχνει με κάθε τρόπο τη νιώθει για εκείνη να είναι ο ίδιος άνθρωπος που την κεράτωσε. Κι αυτό την κάνει να πιστέψει ότι θ’ αλλάξει, ότι δεν θα ξαναγίνει και ότι θα γίνει πάλι αυτός που την φροντίζει και την αγαπάει.

Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Οι γυναίκες που δεν ξέρουν τι αξίζουν είναι αυτές που συνήθως συγχωρούν την απιστία. Δεν τους ενδιαφέρει ο εαυτός τους, δεν έχουν εγωισμό και έτσι μπαίνουν στη διαδικασία να ξεχάσουν γρήγορα την απιστία, να τον δικαιολογήσουν απλά γιατί φοβούνται ότι δεν πρόκειται να βρουν κάτι καλύτερο. Θέλει κάποιος μια τέτοια γυναίκα δίπλα σου;

Της ανήκει

Μπορεί να έχει πληγωθεί από την απιστία του αλλά ακόμα είναι δικός της. Και δεν μιλάμε μέσα στη σχέση, αλλά μέσα στο μυαλό της είναι κτήμα της. Δεν μπορεί να δεχτεί ή ίσως δεν είναι ακόμα έτοιμη να τον «ανακυκλώσει» και να τον αφήσει στα χέρια μια άλλης γυναίκας. Το να μείνει μαζί του, όσο αρρωστημένο κι αν ακούγεται, είναι ο τρόπος της να υποστηρίξει το φρούριο της.

Κολώνα του σπιτιού

Αν νιώθει ότι αυτή είναι που στηρίζει τη σχέση, το να τον αφήσει είναι δύσκολο. Κι αυτό συμβαίνει της περισσότερες φορές όταν υπάρχουν παιδιά. Έχοντας οικογένεια νιώθει ότι έχει να σκεφτεί και άλλους, όχι μόνο τον εαυτό της, κι έτσι δεν χωρίζει για να μην πέσει σ’ εκείνη το βάρος της διάλυσης της οικογένειας.

Ιστορία μου, Αμαρτία μου

Αν είναι πολύ καιρό μαζί του και είναι και λίγο συναισθηματική, είναι πολύ δύσκολο να τον αφήσει. Αυτό που σκέφτεται είναι το παρελθόν σας και όλα όσα έχουν μοιραστεί. Τη δική τους ιστορία από το πρώτο ραντεβού μάλιστα. Και προτιμά να μείνει μαζί του παρά να τον αφήσει και να επιστρέψει στη μοναξιά της, εγκαταλείποντας ότι έκανε για να είναι μαζί του.

Οικονομική στήριξη

Κι όμως υπάρχουν ακόμα γυναίκες που στηρίζονται οικονομικά στον σύντροφό τους. Πολλές φορές αυτός είναι ο λόγος που απατημένες γυναίκες δεν εγκαταλείπουν τους συντρόφους τους. Γιατί να μείνει μόνη της, να ξεβολευτεί άμα τα έχει όλα έτοιμα; Επειδή την απατησε; Δεν είναι τόσο ισχυρό για εκείνη.

Επενδύσεις

Αυτό έχει να κάνει τόσο με συναισθήματα, όνειρα, χρόνο και χρήματα. Ότι κι αν έχει επενδύσει στη σχέση της δεν θέλει να το εγκαταλείψει. Έτσι επιλέγει να μείνει και να «δουλέψει» για ότι επένδυσε σ’ αυτόν από το να φύγει και να νιώσει ότι τα χάνει όλα.

Δυνατά αισθήματα

Αν ρωτήσεις γυναίκες που δέχτηκαν την απιστία η πιο κοινή απάντηση που θα λάβεις είναι «μα τον αγαπάω». Ακούγεται ρομαντικό και ουτοπικό σ’ εσένα αλλά είναι αλήθεια. Τις περισσότερες φορές θα το δεχτεί απλά γιατί νιώθει πολύ δυνατά πράγματα για εκείνον. Στο χέρι του λοιπόν είναι αν θα το εκτιμήσεις ή όχι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα