Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Πώς να μην εμφανίσετε ποτέ πέτρες στα νεφρά

Πώς να μην εμφανίσετε ποτέ πέτρες στα νεφρά
Η νεφρολιθίαση, μία κατάσταση κατά την οποία εντοπίζονται ένας ή περισσότεροι λίθοι σε κάποιο τμήμα των νεφρών ή του ουρητήρα, είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα υγείας.
Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία, προσβάλλει το 12% του ανδρικού και το 5% του γυναικείου πληθυσμού, μέχρι την ηλικία των 70.
Δείτε πώς θα προστατευθείτε ή θα απαλλαγείτε από τις πέτρες στα νεφρά μέσω της διατροφής

Καταναλώνετε άφθονα υγρά: Ιδανικά πάνω από 2 λίτρα την ημέρα
Καταναλώνετε καφέ και τσάι χωρίς καφεΐνη
Αυξήστε την κατανάλωση σε φυτικές ίνες: Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες ενώνονται με το ασβέστιο και αποβάλλονται μαζί μέσω των κοπράνων
Αυξήστε την πρόσληψη σε κάλιο: Τροφές όπως μπανάνες, ξηροί καρποί, πατάτες, τομάτες και καρότα αποτρέπουν την αποβολή ασβεστίου από τα ούρα, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε κάλιο.
Πίνετε χυμούς φρούτων, χυμό λεμονιού και γάλα
Αυξήστε την κατανάλωση γαλακτοκομικών: Περιέχουν φώσφορο, ο οποίος ενισχύει την εντερική απέκκριση του ασβεστίου, βοηθώντας στον περιορισμό της ασβεστιουρίας.
Αποφεύγετε τις ζωικές πρωτεΐνες: Η μεγάλη κατανάλωση κρέατος αυξάνει το ασβέστιο, τα οξαλικά και το ουρικό οξύ, τα οποία προκαλούν το σχηματισμό λίθων.
Περιορίστε το αλάτι και τις τροφές πλούσιες σε νάτριο: Κυρίως να αποφεύγετε αλλαντικά, σάλτσες, τουρσιά, παστά, κονσέρβες, ξηρούς καρπούς αν είναι αλατισμένοι, σούπες, λουκάνικα, τυριά, κρέας, ελιές, πατατάκια, αλλά και όλα τα τυποποιημένα προϊόντα.
Περιορίστε τα fast food και προτιμάτε τα φρέσκα προϊόντα
Αποφεύγετε τρόφιμα πλούσια σε οξαλικά οξέα: Κυρίως να αποφεύγετε φιστίκια, σοκολάτα, τσάι, στιγμιαίος καφές, σπανάκι και σκούρα πράσινα λαχανικά, φράουλες, παντζάρια, προϊόντα σόγιας .
Μην το παρακάνετε με τις βιταμίνες: Συγκεκριμένα δεν συνίσταται η υπερκατανάλωση συμπληρωμάτων ασβεστίου, βιταμίνης C και D, σε περίπτωση που έχετε ήδη πρόβλημα νεφρολιθίασης.

onmed


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα