Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΚΩΝ


Η κουκουβάγια είναι ακίνητη στο σκοτάδι. Το κεφάλι της δεν το κουβαλάει μόνο για μεταφέρει τα μάτια της και το στόμα της. Μέσα υπάρχει ένα ραντάρ φτιαγμένο έτσι από τον Θεό για να μην της ξεφεύγει και ο πιο μικρός θόρυβος. Ένα ανύπαρκτο θρόισμα των φύλλων, που θα περνούσε χωρίς καν να πλησιάσει την ακοή άλλου πλάσματος, συλλαμβάνεται από την γκριζωπή κουκουβάγια, η οποία όμως σνομπάρει τον θόρυβο τον σούπερ ανεπαίσθητο από τα κοντυνά δέντρα. Δεν είναι τίποτα, αποφαίνεται το μικροτσίπ στον εγκέφαλό της, ένα αεράκι είναι που κούνησε τα φύλλα, δεν ασχολούμαι…
 
Η κουκουβάγια έχει το λόγο της να κάθεται στο σημείο που την παρατηρώ από απόσταση με τα γυαλιά νυχτός.  Ζώο είναι, γέννημα της φύσης προικισμένο τόσο και έτσι ώστε να μπορεί να επιβιώνει, να βρει τροφή…, και επειδή ουδείς πούστης θα την τρατάρει ένα μεζέ, είναι υποχρεωμένη να κυνηγήσει μόνη της, και ποντάροντας στα ατού της, στο ραντάρ μέσα στο κεφάλι της, στα επιδέξια νύχια της και στα φτερά της που ανοίγουν περισσότερο από ένα μέτρο…

 
Ο ποντικός δεν είχε καμμία τύχη όταν μπήκε στο πεδίο βολής και αρπαγής της κουκουβάγιας. Δεν τον είδε τον φουκαρά τον ποντικό…, άλλο ένα πλάσμα που έφτιαξε ο Θεούλης…, όμως ήταν το τέλος για το τρωκτικό όταν το αισθάνθηκε, ακόμα κι ας βρισκόταν τριάντα πόντους κάτω από το χιόνι, το πανέξυπνο πουλί. Και σου λέει ο μαλάκας ο άνθρωπος ότι Άλλα τα μάτια του λαγού… Τα ’χει χεσμένα τα μάτια του λαγού η κουκουβάγια.

Τι ένοιωσε ο ποντικός, κι όταν πλέον αντιλήφθηκε πως δεν έχει καμμία ελπίδα να γλυτώσει από τα νύχια και τα δόντια της κουκουβάγιας; Αναρωτιέμαι. Όχι αυτό, όχι την απελπισία και τον πόνο της καταδίκης του ποντικιού… Αναρωτιέμαι και με κατατρώει το μέγα φιλοσοφικό του κώλου τα εννιάμερα ερώτημα… Γι’ αυτό γεννήθηκε ο άνθρωπος, γι’ αυτό υπάρχει στη γη…, για να πληροφορηθεί τη ψυχολογική ικανοποίηση της κουκουβάγιας όταν γραπώνει ένα θήραμα και για να καταφέρει να καταγράψει το βαθμό απογοήτευσης του ποντικού, όπως αποτυπώνεται στο πρόσωπό του, αλλά και σε κάποια άλλα σημεία του σώματός του;
 
 Είναι γνωστό ότι ο ποντικός είναι το αγαπημένο ζωάκι της γαμημένης επιστήμης. Στον ποντικό επάνω κάνουν τα πειράματά τους οι ερευνητές στα εργαστήρια, όχι βέβαια για να τον εκπολιτίσουν, να τον μάθουν να πηγαίνει σχολείο, να του περάσουν την ανάγκη της θρησκείας, να τον κάνουν γάβρο ή, βάζελο.
 
Για το καλό της ανθρωπότητος η ανθρώπινη επιστήμη βασανίζει τα ποντίκια. Να ξέρουμε τι λέμε. Πειραματίζομαι σημαίνει ένα πράμα, μόνον ένα, βασανίζω. Αυτό σημαίνει. Ούτε ρωτάνε τα ποντίκια πριν τα μπουζουριάσουν σε κάτι φιάλες, σε κάτι σωληνάκια, για να μελετήσουν και επάνω τους να δοκιμάσουν φάρμακα που θέλουν να φτιάξουν για τον άνθρωπο.
 
Να ξέρουμε τι λέμε. Για τον άνθρωπο, όχι για την ανθρωπότητα… όπως υπάρχουν ποντίκια, κι όχι ποντικότητα, κι όχι κουκουβαγιότητα, αυτές οι μαϊμού λέξεις που εξιδανικεύουν, που απενοχοποιούν το αιώνιο έγκλημα της ανθρώπινης επιστήμης. Γαμημένοι παληοπούστηδες άνθρωποι… Για το καλό της ανθρωπότητος δουλεύουν οι επιστήμες σας, οι ιδεολογίες σας, οι κοσμοθεωρίες σας, οι θρησκείες σας, τα πολιτικά σας συστήματα, τα οικονομικά τσιτάτα σας… Βέβαια. Στα παπάρια σας τα ποντίκια και οι κουκουβάγιες, εσείς χωρίς να πάρετε άδεια από τον δημιουργό σας, βουτάτε ποντίκια και γουρούνια, σκυλιά και φίδια και κάνετε πειράματα… Με ποιο δικαίωμα;
 
Πάω πάσο αν μου πεις ότι ο Θεός σου έδωσε την άδεια. Ότι τον ρωτήσατε τον πλάστη, αν μπορείτε να βασανίζετε όποια πλάσματα του θεού επιλέγετε διότι σας βολεύουν στις δοκιμές που κάνετε και όσο και όσα αντέξουν… Κι αν τα κακαρώσουν τα πειραματόζωα στα παπάρια σας…, εσείς δεν υποπέσατε σε καμμία αμαρτία, ό,τι κάνετε γίνεται για το καλό της ανθρωπότητας, για το συμφέρον της φαρμακευτικής βιομηχανίας, για την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης… Τον Θεό, ρε, τον ρωτήσατε, διότι, για να μη ξεχνιόμαστε αυτός τα έφτιαξε τα πάντα, όχι μόνο τα δίποδα, αλλά και τα τετράποδα και τα ιπτάμενα και τα ερπετά, και τα τρωκτικά και ό,τι κυκλοφορεί στο νερό.
 
Αυτό ήθελε ο Θεούλης. Να φτιάξει κι έναν πλανήτη με ζωή. Να υπάρχει ζωή σε κάθε σημείο, φανερό και κρυφό. Και έφτιαξε κατ’ εικόνα και ομοίωσιν και τον άνθρωπο. Βέβαια. Δεν είναι αγριόπαπιας ο Θεός, ούτε φάλαινας και σπουργίτης. Μοιάζει φατσικά και όχι μόνο φατσικά, αλλά και σωματικά, και πνευματικά, με τον άνθρωπο. Το ποντικάκι;
 
Μικρόσωμο είναι το ποντικάκι, γι’ αυτό το λέω ποντικάκι. Και παρά το μέγεθός του έχει μεγάλα μάτια και μεγάλα πτερύγια στα αυτιά. Έτσι το ήθελε ο Θεός. Δεν είμαστε αιρετικοί, ούτε δαρβινικοί, να λέμε μαλακίες για τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών. Ότι με τα χρόνια και τους καιρούς ολοκληρώθηκε σ’ αυτό που είναι σήμερα ο άνθρωπος, αφού ξεκίνησε από πίθηκος με ουρά και ποιος ξέρει τι διάολο ήταν πριν φθάσει να μετασχηματισθεί σε πίθηκο. Και ότι, μπορείς να πεις ακόμα, πως αλλοιώς ο Θεός τα έκανε τα ζώα, από τα ζωύφια και τα έντομα, μέχρι τους ελέφαντες και τους δεινόσαυρους, και στην πορεία των αιώνων κάποια πλάσματα ή, όλα διαφοροποιήθηκαν, έτσι ή, αλλοιώς. Προσωπικώς, στα παπάρια μου.
 
Εγώ ξέρω ότι το ποντικάκι έχει μυτερό ρύγχος. Τώρα, αν το απέκτησε πριν επτά εκατομμύρια χρόνια ή, ήταν μικρότερη η μουσούδα του ή, μεγαλύτερη, και ανάλογα με τις ανάγκες του προσαρμόστηκε σήμερα, ξανά μανά στα παπάρια μου. Εγώ ως αληθινός Πάπας της δικής μου θρησκείας και πραγματικός εκπρόσωπος του Θεού, ρωτάω. Πού είναι γραμμένο στα ιερά κιτάπια του χριστιανισμού ή, του εβραϊσμού, του μωαμεθανισμού ή, του βουδισμού, ότι ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα, χωρίς να ρωτήσει τα ίδια τα ζώα, να τα κάνει πειραματόζωα; Κι αν έχει χαρτί, έστω την προφορική άδεια, του Θεού. Και επειδή είμαι καλή τη πίστη καριόλης θα δεχθώ ό,τι μου πει ο κάθε αρχηγός θρησκείας. Ότι ο Θεός τους επέτρεψε τα πειράματα, δηλαδή να υποφέρουν καποια άλλα πλάσματα του Θεού.
 
Καναδέζοι επιστήμονες διαπίστωσαν: Όπως οι άνθρωποι όταν πονάνε, όταν νοιώθουν πόνο, σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αυτό φαίνεται στο πρόσωπό τους, έτσι συμβαίνει και με τα ποντίκια, τα συνήθη θύματα των εργαστηρίων. Φοβερά πράγματα. Μέγιστη αποκάλυψη η οποία πιθανόν να έφθασε μέσω ίντερνετ και στον Θεό. Να το πληροφορήθηκε κι αυτός, ότι τα ποντικάκια και πονάνε και κάνουν γκριμάτσες στο πρόσωπο, όπως οι άνθρωποι. Φοβερά πράγματα. Πήρες πρέφα; Οι μπινέδες βασάνισαν ποντικάκια για να δουν αν υποφέρουν και πώς αν αυτό εκδηλώνεται και με ποιο τρόπο του σώματος  . Και σημείωσαν οι μπινέδες ότι όταν πονάνε τα ποντικάκια σφίγγουν τα μάτια, όπως ο άνθρωπος. Και ζαρώνουν τη μουσούδα τους, όπως ο άνθρωπος. Και τεντώνουν τα αυτιά  και σηκώνονται όρθια τα μουστάκια τους…, να κάτι που δεν συμβαίνει στον μαλάκα τον άνθρωπο.
 
Φοβερά πράγματα. Έριξαν οξικό οξύ, μουσταρδέλαιο μέσα στο στομάχι του ποντικιού, όπως και εκείνη την ουσία που κάνει το τσίλι να καίει, προσπάθησαν να ερεθίσουν την κύστη και ακόμα να προκαλέσουν βλάβη στο νευρικό σύστημα του τρωκτικού…, γιατί; Για να δουν εκφράσεις Φοβερά πράγματα. Για να αποτυπώσουν με μικροκάμερες τις αντιδράσεις και το βαθμό της κάθε γκριμάτσας στα ποντικάκια τα πειραματόζωα.
 
Διαβάζεις αποδυτηριάκια. Τι σημαίνει αυτό; Διαβάζεις ερωτήματα, κύριε μαλάκα. Ο Θεός σ’ έκτισε, εσένα και το ποντίκι, χωρίς να σε ρωτήσει. Δεν γνωρίζω αν ο Θεός ρώτησε το ποντίκι Θέλεις να σε πλάσω; Δεν το ξέρω. Τίποτα δεν ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι να κάνω ερωτήσεις. Δεν είμαι μαλάκας, κάποιο κορόϊδο, σαν τον Κοπέρνικο και τον Γαλιλαίο, και να πω Αυτό είναι. Ότι η γη γυρίζει. Ότι ο Θεός είναι ανύπαρκτος. Ότι ο Θεός υπάρχει, αλλά δεν είναι αυτός που δημιούργησε τον κόσμο. Ότι ο Θεός τον έφτιαξε τον κόσμο και τον ξέχασε. Ότι ο Θεός τον έφτιαξε τον κόσμο αλλά όχι από το μηδέν, από το τίποτα, αλλά με προϋπάρχον υλικό.
 
Από τον Πλάτωνα μέχρι σήμερα όσοι θέλουν να παριστάνουν τους σοφούς, τους φιλόσοφους, τους σοφιστές, όλο και κάτι άλλο λένε. Ο αποδυτηριάκιας δεν λέει τίποτα. Ο αποδυτηριάκιας μόνο ερωτήματα θέτει. Ένα ακόμα. Το ποντίκι αν μπορούσε θα έκανε βασανιστήρια ή, αλλοιώς πειράματα στον άνθρωπο; Το ότι το ποντίκι δεν μπορεί να πειραματισθεί σε ανθρώπους, όπως και σε μέλισσες και κουνούπια, είναι κατανοητό. Ο άνθρωπος, άλλωστε, γιατί κάνει πειράματα στα ζώα; Επειδή μπορεί.
 
Η μαγκιά, η θεϊκή μαγκιά είναι να μπορείς και να μην το κάνεις επειδή αυτό ναι μεν εσένα σε οφελεί, αλλά τον άλλον τον βλάπτει, του αφαιρεί τη ζωή. Λοιπόν. Μη λησμονούμε το ερώτημα…
 
Φαντάζεσαι, κύριε μαλάκα, να είσαι το πειραματόζωο στον άρχοντα των ποντικιών, στον βασιλέα των λιονταριών, στον δικτάτορα των καρχαριών, στον αυτοκράτορα των γυπαετών, σε κάποιον παρανοϊκό Χίτλερ, οι επιστήμονες του οποίου βασάνιζαν έγκυες γυναίκες, τις έδεναν τα πόδια για να δουν πόσο θα αντέξουν…, ακόμα έσπαγαν με σφυριά τα γόνατα μικρών παιδιών, σε εβραιόπουλα βέβαια, για να καταγράψουν τον πόνο του ανθρώπου, διότι και οι Εβραίοι είναι άνθρωποι…
 
Ερωτήματα. Κάνει και κάτι πιο πρόστυχο ο αποδυτηριάκιας. Προβλέψεις. Πιάσε μια… Από ποντίκι θα τη βρείτε και αυτή τη φορά θα σας παρασακατέψει σαν είδος. Έχετε κάνει πολλά, παληοπούστηδες. Το έχετε παρατραβήξει. Η τιμωρία σας θα έρθει όχι από τα πυρηνικά σας, αλλά από τα ποντικάκια, παληοκουφάλες.
 
Πριν από επτακόσια χρόνια εμφανίστηκε στην Ευρώπη το ποντίκι, προερχόμενο από την Ασία. Κι αυτό το παμφάγο τρωκτικό σας πήδηξε με την πανούκλα… Με το μαύρο θάνατο, έτσι την είπαν την πανώλη, τούτη τη λοιμώδη μεταδοτική ασθένεια. Και πώς να τα βάλεις με τον πόντικα και τον τυφλοπόντικα που πανεύκολα πολλαπλασιάζεται, κι ας το κυνηγούν ένα κάρο ζώα, όχι μόνον οι άνθρωποι και οι… επιστήμονες. Από το ποντίκι αρπάνε τη δουλειά οι μύγες και οι ψύλλοι και πάνε και τη σερβίρουν στους ανθρώπους. Έτσι κτύπησε η επιδημία της πανούκλας γύρω στα 1350 και έφαγε μόνον το μισό πληθυσμό της Ευρώπης. Στην επόμενη επιδημία το ποντίκι θα σε στείλει πακέτο στον Δημιουργό σου, και χωρίς προηγουμένως να σε υποβάλλει σε διαδικασία πειραματόζωου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα