Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Οι Αβοριγίνες ήταν οι πρώτοι παρατηρητές του διαστήματος



Μια μελέτη του Οργανισμού Επιστημονικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας στην Αυστραλία, (CSIRO),  διατείνεται ότι οι Αβοριγίνες ήταν οι πρώτοι  αστρονόμοι του κόσμου, ξεπερνώντας κατά χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες χρόνια τους δημιουργούς του μυστηριώδους συγκροτήματος του Stonehenge  ή τους δημιουργούς των αιγυπτιακών πυραμίδων.

«Σήμερα, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί μύθοι και θρύλοι καθώς και τραγούδια των αυτοχθόνων για τον ουρανό. Με τη μελέτη τους, σιγά-σιγά συνειδητοποίησα ότι υπάρχει κάτι περισσότερο μέσα σε αυτά.

 Στην πραγματικότητα, οι αρχαίοι Αβοριγίνες γνώριζαν τα αστρονομικά φαινόμενα, τα χρησιμοποιούσαν για την περιπλάνησή τους και υπολόγιζαν το χρόνο και γνώριζαν ποια περίοδος ήταν κατάλληλη για κυνήγι», δήλωσε ο Ρέι Νόρις, ένας από τους συντάκτες της μελέτης.

 Ο Νόρις, ο οποίος έχει μελετήσει τον πολιτισμό των ιθαγενών και τα δεδομένα που αναφέρονται από τους πρώτους Ευρωπαίους αποίκους, είναι πεπεισμένος ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Αυστραλίας, μέσα στους μύθους τους κρύβουν πολλές λεπτομέρειες αστρονομικών φαινομένων, όπως τα είχαν αντιληφθεί οι άνθρωποι.

«Φαντασθείτε τώρα οι αυτόχθονες πριν από 10 ή 20 χιλιάδες χρόνια ή ακόμη και περισσότερα, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει σε μια έκλειψη. Στις μέρες, ακούγοντας τους θρύλους και τα τραγούδια τους, μπορούμε να καταλάβουμε πως έβλεπαν αυτά τα γεγονότα.

»Για παράδειγμα, υπάρχει ένας θρύλος που λέει ότι η γυναίκα Σελήνη με τον άνδρα Ήλιο, επιθυμούσαν ορισμένες φορές να κάνουν έρωτα και τότε γινόντουσαν ένα. Έτσι καταλάβαιναν τις εκλείψεις, όταν η Σελήνη έμπαινε εμπρός από τον Ήλιο και σκίαζε τη Γη», είπε ο Νόρις.

Στην ίδια μελέτη διαπιστώθηκαν αναφορές στις Πλειάδες. Οι Αβοριγίνες το φαινόμενο αυτό το συσχέτιζαν ως την κατάλληλη στιγμή για ψάρεμα ή η συλλογή καρπών που είχαν κέλυφος. Σήμερα, ο Νόρις, ερευνά μέσα στους μύθους και στις δοξασίες των ιθαγενών της Αυστραλίας να εντοπίσει επιδράσεις από κομήτες ή μετεωρίτες που έπεσαν στη Γη.

«Είναι προφανές ότι αυτά τα πρώτα στοιχεία δείχνουν τη δυνατότητα παρακολούθησης στοιχειωδών αστρονομικών φαινομένων. Αυτό που δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα και ποτέ δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει, είναι πόσο αιώνων ή χιλιετιών παλαιές είναι αυτές οι ιστορίες».

Οι Αυστραλός επιστήμονας είναι βέβαιος ότι οι Αβοριγίνες ήταν αναμφισβήτητα οι πρώτοι παρατηρητές του διαστήματος.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα