Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

«Τα μπλε ανθρωπάκια»

Η μεγάλη έκρηξη της διαφθοράς και εγκληματικότητας, της βίας και των ναρκωτικών είναι το αναπόφευκτο «πρελούδιο».

Όπου υπάρχει Βία, εγκληματικότητα και ναρκωτικά δεν υπάρχει αυτοσεβασμός, η κοινωνία προσπαθεί να ελευθερωθεί από τις περιπτώσεις του βίαιου εγκλήματος οι άνθρωποι που διαπράττουν εγκλήματα του κοινού ποινικού κώδικα συνειδητοποιούν ότι είναι εγκλωβισμένοι στο δίχτυ του υποσυνείδητου νου, σε τέτοιο μεγάλο βαθμό που να μην απομένει σκοπός στη ζωή τους.

Οι παλινδρομήσεις του πνεύματος και του σώματος αλλά και του νου είναι υπερβολικά διαταραγμένες, έτσι διαπράττουν ασυνείδητα εγκλήματα… δεν είναι ο εαυτός τους εκείνος που διαπράττει τα εγκλήματα, κύριος δράστης είναι ο κατακερματισμένος άρρωστος νους που είναι σε κατάσταση «ύπνωσης» και σύγχυσης.

Αν ασπαστούμε τον Μαϊτρέγια, τότε θα πρέπει να δεχθούμε ότι οι πόλεις είναι οι τόποι όπου συμβαίνει η «εσωτερική καύση του εγκλήματος», όπου οι άνθρωποι είναι εθισμένοι στα ναρκωτικά, τη σεξουαλική βία, το φόνο και άλλα εγκλήματα. Αυτή η διεργασία της εσωτερικής καύσης φέρνει την ακαθαρσία στην επιφάνεια.
«Τα μπλε ανθρωπάκια» δεν είναι σε θέση να ελέγξουν επαρκώς την έκρηξη της εγκληματικότητας που συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο, προς το παρόν, η «καθυστερημένη» σύλληψη είναι η μονόδρομη λύση για τους βίαιους και επικίνδυνους εγκληματίες, μετά ακολουθεί η φυλακή… κατά κανόνα όμως η βία δεν μπορεί να θεραπευτεί με την έγκλειση των ανθρώπων στη φυλακή.

Η επιδημία της διαφθοράς εγκληματικότητας και βίας καρποφορεί για πολλούς λόγους, ένας είναι και η μη σωστή καταστολή από «τα μπλε ανθρωπάκια», η τεράστια ανοδική απειλή που παρουσιάζουν τα ναρκωτικά δεν μπορεί να εξαλειφθεί ριζικά διότι δεν υπάρχει ισχυρή θέληση και επαγγελματικός ζήλος για να κατασταλεί η δράση των οργανωμένων συμμοριών και των παραγωγών ναρκωτικών… πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό; σίγουρα όχι με το κήρυγμα ιδεολογιών ούτε με πρόσθετα «μπλε ανθρωπάκια» ή περισσότερα κελιά φυλακών, η απάντηση είναι με ποιοτική αναβαθμισμένη και εκπαιδευμένη «συντεταγμένη εξουσία», δεν αρκούν «οι μπλε στολές» μέσα σε αυτές πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι ικανοί πειθαρχημένοι ειδικευμένοι στο είδος τους, γνώστες του αντικειμένου τους.

Η δύναμη της θέσης τους πρέπει να χρησιμοποιείται θετικά διασφαλίζοντας την ρήση «Καθάρισε το περιβάλλον και η ζωή θα ανταποκριθεί σ' αυτό».

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα