Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!...


Κάλεσαν το CNN να στείλει συνεργείο για να καλύψει τηλεοπτικά την εκταφή ενός βρυκόλακα. Γεγονός. Συνέβη στην Πολωνία, κάποιοι σκέφθηκαν ίσως να κονομήσουν γερό μεροκάματο από το αμερικανικό δίκτυο. Διακοπή για τις διαφημίσεις...
...Υπάρχουν βρυκόλακες; Πριν απαντήσω να κάνω μια δική μου ερώτηση. Πώς εξηγείται η αγάπη(;), ας το πούμε δημοφιλία του κόσμου σ' αυτόν τον μέγιστο μυθικό(;) ήρωα, τον Δράκουλα. Κοντά στις 170 ταινίες έχουν γυριστεί με θέμα σχετικό με τους βρυκόλακες.

Στο σινεμά, στη λογοτεχνία παίζουν μπάλλα και οι καλοί και οι κακοί που αρέσουν στον κόσμο. Ένας από τους κακούς που πουλάει είναι ο κόμης Δράκουλας, για κάποιους πρόσωπο υπαρκτό, μάλιστα ήρωας της Ρουμανίας, ο μεγαλύτερος τουρκοφάγος όλων των εποχών. Υπερπατριώτης δηλαδή, κάργα αντιστασιακός στους οθωμανούς κατακτητές. “Παλουκωτής” το παρατσούκλι του.
Ένας τίποτας, δημόσιος υπάλληλος στο Δουβλίνο, με προσωπικά προβλήματα, βαρεμένος και από σύφιλη, στο όνομα Μπραμ Σούκερ, έγραψε ένα γοτθικό, σκοτεινό, φανταστικό μυθιστόρημα για τον Δράκουλα των Καρπαθίων και από τότε, το 1890, ξεκίνησε η μόδα για τους βρυκόλακες.
Άνοιξαν τον τάφο, που λες, τράβαγαν οι κάμερες του CNN, κι αντίκρυσαν τον έτσι βρυκόλακα στον οποίο είχαν τοποθετήσει μία πέτρα στο στόμα να μη μπορεί να ξαναρουφήξει αίμα, και είχαν καρφώσει με μία σφήνα τα πόδια του. Να μην βγει από την κάσα και να είναι σε θέση να ξαναπερπατήσει. Άλλοι τρομοκρατούνται, άλλοι το διασκεδάζουν, όπως ο διάσημος Πολωνός σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι πριν 45 χρόνια είχε κάνει μία ταινία σατιρική για τους βρυκόλακες. Τους γελοιοποιούσε.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα