Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Πώς να μετατρέψτε τη βεράντα ή τον κήπο… σε παράδεισο!

Ένα μπαλκόνι με «έξυπνη» διακόσμηση μπορεί να σας ταξιδέψει από το κέντρο της Αθήνας… σε ένα τροπικό μέρος! Τα αναρριχώμενα φυτά, οι αιώρες και τα αέρινα πανιά αλλάζουν το σκηνικό στη βεράντα ή τον κήπο σας και είναι ικανά να μετατρέψουν το σπίτι σας στο καλοκαιρινό στέκι της παρέας σας. Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας και διακοσμήστε το χώρο με τις παρακάτω οικονομικές ή και λίγο πιο «τσιμπημένες» ιδέες και απαλλαγείτε από τα μουντά μπαλκόνια με τις μαραμένες γλάστρες.
Πώς να μετατρέψτε τη βεράντα ή τον κήπο… σε παράδεισο!
Πρωτοτυπήστε με μια πέργκολα με αναρριχώμενα φυτά

Πρόκειται για έναν αρκετά φθηνό τρόπο για να διακοσμήσετε την αυλή πίσω από το σπίτι σας. Αγοράστε αναρριχόμενα φυτά που «εξαπλώνονται» στο χώρο, όπως είναι το αγιόκλιμα, η βουκαμβίλλια, το γιασεμί, ο κισσός, η μπιγκόνια και η τριανταφυλλιά. Πέρα από τη σκιά και τη δροσιά, η πέργκολα θα σας προσφέρει ένα χαλαρωτικό καταφύγιο. Εάν ψάχνετε για μια οικονομική λύση, προτιμήστε πέργκολα από πεύκο, καθώς οι τιμές τους ξεκινούν από τα €60. Βέβαια, πέρα από τη πέργκολα, αγοράστε φυτά και λουλούδια για τη βεράντα… από φυτά με γεωμετρικά σχέδια και φοινικοειδή μέχρι κακτοειδή και μπαμπού. Σε περίπτωση που έχετε κήπο, προτιμήστε φυτά που δημιουργούν οπτικά έναν «φράχτη», όπως είναι τα λέιλαντ και η πικροδάφνη.
Πώς να μετατρέψτε τη βεράντα ή τον κήπο… σε παράδεισο!
«Φωτίστε» έξυπνα τον κήπο και το γκαζόν
Ο φωτισμός μπορεί να «απογειώσει» την εικόνα του κήπου σας και να τον μετατρέψει σε δελεαστικό τις βραδινές ώρες! Μη διστάσετε να κρεμάσετε ηλιακά φανάρια στον φράχτη ή πάνω στα κλαδιά των δέντρων και να τα τοποθετήσετε πάνω στα πεζούλια και κατά μήκος του εδάφους, ώστε να δημιουργηθούν σκιές στο χώρο. Εναλλακτικά, στην αγορά υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία φωτιστικών εξωτερικού χώρου, όπως είναι τα σποτ και οι προβολείς, που αναδεικνύουν τις πέργκολες, τις ξύλινες κατασκευές, τα λουλούδια και τα γλυπτά του κήπου. Αρκεί, βέβαια, να έχετε προβλέψει το γεγονός ότι κάθε γωνιά του χώρου χρειάζεται διαφορετικό είδος φωτισμού (άμεσος, προσανατολισμού, περιγράμματος κλπ).
Πώς να μετατρέψτε τη βεράντα ή τον κήπο… σε παράδεισο!
Χαλαρώστε στις ξαπλώστρες κήπου και την αιώρα
Δίπλα από τη γωνιά του μπάρμπεκιου, η ξαπλώστρα και η αιώρα θα προσφέρουν στη βεράντα και τον κήπο σας μια «πινελιά» καλοκαιρινής απόδρασης. Καρφώστε έναν γάντζο στον τοίχο και βρείτε μια μικρή κολώνα ή ένα δέντρο, ώστε να στερεώσετε τα σχοινιά της αιώρας και να απολαύσετε έναν μεσημεριανό ύπνο. Εναλλακτικά, στην αγορά υπάρχουν οικονομικές αιώρες με ξύλινη βάση - «μισοφέγγαρο» που δεν απαιτούν υπερβολικό χώρο και παράλληλα προσφέρουν την απόλαυση του λικνίσματος. Επιλέξτε μια αιώρα με δίχτυ ή βαμβακερό ύφασμακαι εξοπλιστείτε με ξαπλώστρες με ξύλινες λαβές και δερμάτινο ύφασμα για έξτρα άνεση.
Πώς να μετατρέψτε τη βεράντα ή τον κήπο… σε παράδεισο!
Φτιάξτε ένα μονοπάτι με πέτρινες πλάκες
Ένα μικρό μονοπάτι με πέτρινες πλάκες στο γκαζόν είναι ικανό να χαρίσει μια εξωτική πινελιά στον κήπο σας. Πείτε «ναι» στις μεγάλες πέτρες, τα χαλίκια και τα κατάλληλα πέτρινα πλακάκια, ώστε να «σπάσετε» τη μονοτονία και να προστατέψετε το γρασίδι από τα βήματά σας. Ιδανικές είναι οι πλάκες Καρύστου, (γκριζοπράσινο χρώμα), Ικαρίας (μπεζ χρώμα) ή Πηλίου (γκρι χρώμα). Εάν δεν έχετε τα χρήματα για να κατασκευάσετε ένα ξύλινο deck, «επενδύστε» το δάπεδο με διακοσμητικά τούβλα που αποτελούν την πιο οικονομική λύση και τοποθετούνται στο χώμα σε οριζόντια, κάθετη ή διαγώνια διάταξη.
Πώς να μετατρέψτε τη βεράντα ή τον κήπο… σε παράδεισο!
Ξύλινο τραπέζι, καναπές από μπαμπού και τολμηρά χρώματα
Ψάξτε στην αγορά για φθηνά τραπεζάκια και καναπέδες με τροπικό ύφος και διακοσμήστε τα με πολύχρωμα αντικείμενα, αδιάβροχα υφάσματα και αφράτα μαξιλάρια με floral σχέδια. Τα έπιπλα στους υπαίθριους χώρους θα σας οδηγήσουν προς μια άνετη γωνιά για πάρτι με cocktails. Πειραματιστείτε με τα μαξιλάρια σε έντονα χρώματα (κοραλλί, φούξια, κόκκινο) και σύγχρονες εκτυπώσεις, όπως είναι οι ρίγες και οι βούλες. Αποφύγετε τα πλαστικά υλικά, αλλά «παίξτε» με το μπαμπού και το ξύλο.
Πώς να μετατρέψτε τη βεράντα ή τον κήπο… σε παράδεισο!
Αγοράστε ένα μικρό συντριβάνι για το Feng Shui
Πρώτο στη λίστα του Feng Shui για τον κήπο βρίσκεται το στοιχείο του νερού. Στην αγορά υπάρχουν φθηνά πολυεστερικά συντριβάνια με κανάτες, κορμούς ή πέτρες και μικρά συντριβάνια με αγάλματα και γλυπτά. Μερικά από αυτά συνοδεύονται και με LED φωτισμό που χαρίζει υψηλή αισθητική στο χώρο σας. Τοποθετήστε τα πάνω στο γκαζόν ή κάτω από την καμέλια του κήπου σας. Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη γαλήνη και την ηρεμία που θα προσφέρει στην ατμόσφαιρα.
«Στήστε» ένα κιόσκι και διακοσμήστε το με αέρινα πανιά
Διακοσμήσετε με ασύμμετρα λευκά ή χρωματιστά πανιά τη βεράντα σας -υφάσματα που θυμίζουν πανιά ιστιοφόρου- ώστε να αποκτήσει ο χώρος μια νησιώτικη «μυρωδιά». Έτσι, θα δημιουργήσετε μια ζεστή γωνιά για να χαλαρώσετε, διαβάζοντας ένα βιβλίο, χωρίς να σας ενοχλούν οι ακτίνες του ήλιου. Σε περίπτωση που έχετε μια ευρύχωρη ταράτσα ή ένα μεγάλο κήπο, προτιμήστε το ξύλινο κιόσκι που θα «στεγάσει» τις καλοκαιρινές στιγμές σας. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα