Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Η τελευταία διάλεξη (Βίντεο)


dialeksi
Οι δυσκολίες που συναντάμε όλοι μας είναι πολλές και σε κάποιες περιόδους μπορεί και καθημερινές. Οι αντιξοότητες αρκετές φορές μας προβληματίζουν, μας χαλάνε την καλή διάθεση, μας αποτρέπουν από το να εκτιμούμε τα περισσότερα καλά που μας συμβαίνουν, μας καταβάλλουν σωματικά και κυρίως ψυχολογικά.
Κάθε ένας από μας, μέσα στο δικό του προσωπικό μικρόκοσμο, έχει τις δικές του ανησυχίες, τις δικές του έγνοιες, τα δικά του προβλήματα. Και πολλές φορές εγκλωβίζεται μέσα σε αυτόν τον μικρόκοσμο, μεγαλοποιώντας και δημιουργώντας παραπλανητικές διαστάσεις για το μέγεθος και τη βαρύτητα των προβλημάτων του.

Εσύ μπορεί να στραβώνεις γιατί θα φας δεύτερη μέρα όσπρια ενώ ό άλλος δεν έχει να πιει νερό, εσύ μπορεί να κατεβάζεις τα μούτρα γιατί σου τέλειωσε η ενυδατική κρέμα νυχτός ενώ ο άλλος δεν έχει εμβόλιο για την ηπατίτιδα, εσύ μπορεί να πνίγεσαι στο δυαράκι που ζεις ενώ ο άλλος κοιμάται στα παγκάκια, εσύ μπορεί μέσα σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία να έχασες τη δουλειά σου όμως ο άλλος μπορεί να έχασε την υγεία του. Τα ζητήματα, οι σκέψεις και οι ανησυχίες γίνονται πολύ σοβαρές, όταν αφορούν την ίδια τη ζωή. Ακόμα όμως και τότε, υπάρχουν τρόποι για να βλέπει κάποιος τη φωτεινή πλευρά του φεγγαριού.
Ξέρω, μπορεί κάποιος να πει ότι όλα αυτά είναι εύκολες θεωρίες. Και όμως γίνονται στην πράξη και αποτελούν πραγματικά μαθήματα ζωής για τους πολλούς από εμάς, που εύκολα ζοριζόμαστε στο δυάρι και δυσανασχετούμε στη θέα της μπάμιας.
Ο Randy Pausch, Αμερικανός καθηγητής στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές στο ΠανεπιστήμιοCarnegie Mellon της Πενσυλβάνια, διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας το Σεπτέμβριο του 2006 και τον Αύγουστο του 2007, οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι του απέμεναν 3 έως 6 μήνες ζωής.
Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2007, ο Pausch έκανε μία συγκλονιστική διάλεξη στο Πανεπιστήμιο σε ένα πολυπληθές ακροατήριο 400 σπουδαστών, συναδέλφων και άλλων προσωπικοτήτων με τίτλο «Η τελευταία διάλεξη: Επιτυγχάνοντας τα παιδικά σου όνειρα» (The Last Lecture: Really Achieving Your Childhood Dreams).
Το βίντεο αυτής της διάλεξης έχει σχεδόν 17.000.000 views στο youtube και η βασική της ιδέα αποτέλεσε θέμα βιβλίου με τίτλο «Η τελευταία διάλεξη», που ο Pausch συνυπέγραψε με το δημοσιογράφο της Wall Street Journal, Jeffrey ZaslowΤο βιβλίο έχει ήδη μεταφραστεί σε περισσότερες από 46 χώρες του κόσμου και ήταν για περισσότερες από 85 εβδομάδες στη λίστα των bestsellers των New York Times.
Αυτό που έκανε τόσο ξεχωριστή αυτήν την ομιλία, λίγους μήνες πριν το θάνατό του, στις 25 Ιουλίου 2008, είναι αυτό που ο Pausch ξεκαθαρίζει σε ένα σημείο της: «αυτή η διάλεξη δεν είναι για το θάνατο, είναι για τη ζωή και πώς να τη ζεις».
Σας προτείνω να παρακολουθήσετε το διάρκειας 10 λεπτών βίντεο, που αποτελεί σύνοψη της διάλεξης του Pausch από τον ίδιο, όπως παρουσιάστηκε στο Oprah Winfrey Show. Πιθανολογώ ότι μετά από αυτά τα 10 λεπτά, θα νιώσετε πιο πλούσιοι και πιο δυνατοί.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα