Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Αλάσκα: Σεισμός 8 Ρίχτερ στις Αλεούτιες νήσους και 7,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας


Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014
Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος στις Αλεούτιες νήσους στη δυτική Αλάσκα σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Εν τω μεταξύ εκδόθηκε προειδοποίηση για την εκδήλωση τσουνάμι που θα μπορούσε να πλήξει παράκτιες περιοχές της Αλάσκας από το Νικόλσκι έως το Ατού. Την ίδια ώρα όπως έγινε γνωστό αξιολογείται ο κίνδυνος για τσουνάμι για άλλες παράκτιες περιοχές των ΗΠΑ και του Καναδά.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση 23 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από το νησί Λίτλ Σίτκιν της Αλάσκας. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν στα 114 χιλιόμετρα.

Ένας δεύτερος σεισμός αναφέρθηκε στις 2:30 μ.μ., ώρα Λος Άντζελες. Ο δεύτερος σεισμός καταχωρήθηκε ως σεισμός 5,9 βαθμών, σύμφωνα με το USGS, υποβαθμίστηκε από την αρχική εκτίμηση των 6.2  από το κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι των ακτών του Ειρηνικού.

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας


Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 
Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και με εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων σημειώθηκε στις ακτές των Νήσων Κέρμαντεκ της Νέας Ζηλανδίας.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος 30 χιλιομέτρων (η αρχική εκτίμηση ήταν τα πέντε χιλιόμετρα) και σε απόσταση 126 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από το νησί Ραούλ.
Οι αρχές ανακοίνωσαν πως βάσει των στοιχείων και των δεδομένων που έχουν δεν ανησυχούν για την εκδήλωση κάποιου καταστροφικού τσουνάμι.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα