Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

70 Iδέες για ΣΚΙΑΣΗ σε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ χώρους


Aπό τους σημαντικότερουςπαράγοντες για την διαμόρφωση ενόςεξωτερικού χώρου είτε πρόκειται γιαμπαλκόνι είτε για κάποιο σημείο του κήπου/αυλής  και συνδεδεμένος άμεσα με για το πόσο αληθινά θα τον "χαρείτε" και θα τον αξιοποιήσετε, είναι ο βαθμός που ο χώρος αυτός θα είναι προστατευμένος από τον ήλιο έτσι ώστε κάθε σας δραστηριότητα στο συγκεκριμένο σημείο και όλες τις ώρες της ημέρας να είναι πραγματικά ευχάριστη και όχι από ταλαιπωρία έως ...αδύνατη.

Η προσθήκη ενός τύπου "οροφής" που θα δημιουργεί σκιά σε οποιοδήποτε εξωτερικό χώρο, δημιουργεί την αίσθηση ενός ακόμη "δωματίου" στο σπίτι, το οποίο μπορείτε να διαμορφώσετε-εξοπλίσετε με τρόπο ώστε τους μήνες με καλό καιρό, που στην χώρα μας είναι οι περισσότεροι, να μπορείτε πραγματικά να ...μεταφέρετε τις πιο πολλές από τις δραστηριότητές σας σε αυτό. 
Το θέμα κόστους, προκειμένου να επιλέξετε τον ενδεδειγμένο τρόπο σκίασης για κάθε χώρο, είναι βεβαίως ένας βασικός παράγοντας, αλλά όχι ομοναδικός αφού κάποιες από τις πιο ακριβέςεπιλογές όπως π.χ μια πέργκολα με κεραμοσκεπήγια το μπαλκόνι, είναι μια λύση που θα "σκοτεινιάσει" σε ένα βαθμό και το εσωτερικό του σπιτιού κάτι που πιθανόν δεν το θέλετε, μια τέντα σε ένα τεράστιο μπαλκόνι εκτεθειμένο εντελώς στον αέρα είναι μια επιλογή  που επίσης πρακτικάδεν θα σας εξυπηρετήσει τόσο κλπ. ενώ ταυτόχρονα για χώρους που χρησιμοποιούνται περιστασιακάή για λίγες φορές μόνο το καλοκαίρι, όπως πχ σε εξοχικά σπίτια, η "επένδυση" σε μια μόνιμηκατασκευή "βαρέου" τύπου ...χαμένη θα πάει, ενώ υπάρχουν άλλες λύσεις περισσότερο οικονομικέςαλλά εξίσου πρακτικές.
Καλάμι σε ρολό,τα τύπου μπαμπούστόρια αλλά καιτεντόπανα που θα παραγγείλετε ή και μόνοι σας θα γαζώσετε στις διαστάσεις που ακριβώς σας χρειάζονται και που όλα μπορούν να τοποθετηθούν είτε ως οροφή είτε στο πλάι, στηριζόμενα σε μια απλή "πέργκολα"  με την μορφή ενός ξύλινου ή μεταλλικού σκελετού από ξύλα ή σίδερα, είναι οι πιο οικονομικές επιλογές.
Ειδικά το καλάμι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το αν θα στηριχθεί πάνω σε μια κανονική βαριά πέργκολα ή μια πιο ελαφριά κατασκευή, θα σας εξασφαλίσει σκιά ενώ ταυτόχρονα δεν θα "κόψει" ιδιαίτερα το φως είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο και ανθεκτικό και το μόνο που θα χρειστεί, αφού απλώσετε το ρολό να το δέσετε ανά 20-25 με σύρμα πάνω σε οποιουδήποτε τύπο σκελετό επιλέξετε.
Τα ξύλινα δοκάρια για τέτοιου τύπου κατασκευές και με όποιο υλικό κι αν επιλέξετε να τα σκεπάσετεξύλο ραμποτέ, καλάμι, τέντα κλπ. και αντίθετα με αυτό για το οποίο θα προσπαθήσουν να σας ...πείσουν τα καταστήματα και οι κατασκευαστέςσυστημάτων σκίασης,  δεν χρειάζεται να είναι από ειδικό και ...πανάκριβο ξύλο για εξωτερικούς χώρους, εμποτισμένα κλπ.


Τόσο σε ξυλουργεία όσο και σταπολυκαταστήματα ειδών σπιτιού θα βρείτε τέτοια ξύλα σε πολύ οικονομικότερες τιμές, θα χρειαστείαπλώς εσείς να τα περάσετε με αντισκωριακόβερνίκι ή και χρώμα αν θέλετε και είναι μια διαδικασία τόσο εύκολη που αξίζει να επιλέξετεαυτόν τον τρόπο σε ό,τι αφορά τον σκελετό μιας ξυλινη πέργκολας-βάσης ακόμη κι αν χρειαστείτε κάποιον ειδικό απλώς για τηνσυναρμολόγηση των ξύλων, η διαφορά κόστους σε σχέση με το να την παραγγείλετεεξ΄ολοκλήρου έτοιμη, στις πιο πολλές περιπτώσεις, είναι παραπάνω και από 50%. 

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι ο πιο ...δροσερόςτρόπος για νασκεπάσετε ένα εξωτερικό σημείο του σπιτιού είναι η φυσική ...πρασινάδα. Δέντρα ήαναρριχώμενα που θα τα προσανατολίσετεκαι με κάθε μορφήςστηρίγματα θα τα ...καθοδηγήσετε προς το σημείο που θέλετε να δημιουργήσετε μια σκιερή γωνιά, ενώ ομπρέλες κήπου και οι τριγωνικές τέντες, που απλώς στερεώνονται σε όποια διάταξη θέλετε από όποιο διαθέσιμο σημείο και που θα βρείτε σε καταστήματα ειδών σπιτιού, είναι επίσης τρόποι σκίασης οικονομικοί και "ευέλικτοι" αφού εύκολα μπορείτε απλώς να τις καταργήσετε κατά τις εποχές ή και τις ώρες που δεν τις χρειάζεστε.


























































































ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα