Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Όγκος στον εγκέφαλο προκαλούσε ασυγκράτητα γέλια σε 6χρονο κορίτσι


Ένα 6χρονο κορίτσι γελούσε ασταμάτητα και ανεξέλεκτα. Όταν κάτι της προκαλούσε γέλιο, γελούσε συνέχεια χωρίς να μπορεί να σταματήσει, τρομοκρατώντας μικρούς και μεγάλους. 
Οι γονείς της απευθύνθηκαν σε γιατρούς και το 6χρονο κορίτσι από τη Βολιβία ξεκίνησε ένα μαραθώνιο εξετάσεων.

Στην αρχή οι γιατροί νόμιζαν ότι ήταν ένα πρόβλημα ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς, που αναγόταν στην αρμοδιότητα ενός ψυχολόγου ή ότι ήταν κρίσεις επιληψίας. Αν και οι γιατροί της χορηγούσαν δύο αντιεπιληπτικά φάρμακα σε πολύ υψηλή δοσολογία, οι κρίσεις γέλιου δεν έλεγαν να σταματήσουν.

“Το κορίτσι αντιμετωπιζόταν ως κακομαθημένο, τρελό, ακόμη και δαιμονισμένο», είπε ο δρ Χοσέ Λίντερς Μπούργκος Σουλέτα του βολιβιανού Κέντρου Εξελιγμένης Ιατρικής Απεικόνισης στο ιατρικό περιοδικό “Ecancermedicalscience”, ο οποίος τελικά ανακάλυψε, μέσω τομογραφιών και μαγνητικής απεικόνισης, ότι η πραγματική αιτία για τις κρίσεις ανεξέλεγκτου και ενοχλητικού γέλιου ήταν ένα αιμάτωμα, ένας μικρός καλοήθης όγκος, που πίεζε τον κροταφικό λοβό του παιδιού. Μετά την χειρουργική αφαίρεση του όγκου, το κορίτσι δεν έχει πια ξεσπάσματα γέλιου εκτός ελέγχου και γελάει φυσιολογικά.
Οι γελαστικές κρίσεις, οι οποίες για πρώτη φορά περιγράφηκαν το 1877, αποτελούν μία σπάνια μορφή επιληψίας, επισημαίνεται στο livescience.com. Συνήθως, ιδίως στα παιδιά, προκαλούνται από όγκους στον υποθάλαμο, αλλά σπανιότερα και σε άλλα σημεία του εγκεφάλου. Μολονότι το πιο συχνό σύμπτωμα είναι το ασυγκράτητο και υστερικό γέλιο, οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν και αντίστοιχο κλάμα.

biologikaorganikaproionta


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα