Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

5 ερωτήσεις που είναι απαραίτητο να κάνετε όταν αλλάζει η ζωή σας


(παρουσιάζει η Έλενα Έρα) Όταν είσαι αποφασισμένος να βγεις έξω από τον ασφαλή σου κύκλο, ο νους χρειάζεται να έχει όλα τα δεδομένα προκειμένου να ησυχάσει. Κάνε μικρά και σταθερά βήματα αλλά μην περιμένεις να είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου. Πολλές φορές χρειάζεται να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας κουβαλώντας αμφιβολίες, φόβους, ερωτήσεις… Κράτησε όλα αυτά από το ένα χέρι, ενώ με το άλλο φώτισε το δρόμο σου με το όνειρο που σε οδηγεί σε νέους ορίζοντες.
Πολλοί άνθρωποι αφήνουν τον ασφαλή τους κύκλο προκειμένου να κάνουν μεγάλες υπερβάσεις στη ζωή τους.
Η αλλαγή μπορεί να είναι δύσκολη όταν είστε προσκολλημένοι στο παρελθόν ή όταν δεν είστε σίγουροι για το μέλλον. Όταν βρίσκεστε εν μέσω μια μετάβασης, ίσως είναι δύσκολο να κινηθείτε σ’ αυτή τη νέα περιοχή. Μπορεί να βρισκόσαστε νοητικά στο μέλλον, σε φυσικό επίπεδο όμως, ακόμα απελευθερώνετε το παρελθόν. Να είστε επιεικείς με τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της μετάβασης. Όσο περισσότερο είστε παρόντες, τόσο πιο επιτυχημένοι θα είστε σε αυτή τη νέα κατάσταση.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξαν μια τεράστια διαδικασία αλλαγών για εμένα. Έφυγα από μια απαιτητική δουλειά στον διαφημιστικό τομέα, είχα εθιστεί στα ναρκωτικά, είχα βουλιμία και μια αποτυχημένη σχέση, για να ακολουθήσω τελικά την καρδιά μου και να γίνω συγγραφέας. Αναγκάστηκα να απελευθερώσω την ιδέα του ποιος ήμουν, έτσι ώστε να γίνω αυτό που είμαι. Όσο περισσότερο όμως απελευθέρωνα τις προσδοκίες μου, τόσο πιο εύκολο ήταν για εμένα να εισέλθω στην ονειρική μου ζωή.
Δεν θα τα είχα καταφέρει στην μετάβασή μου χωρίς ενδοσκόπηση και χωρίς να κάνω στον εαυτό μου αυτές τις ερωτήσεις. Μπορούν να σας βοηθήσουν κι εσάς να εισέλθετε με χάρη στο δικό σας μέλλον με περισσότερη καθαρότητα και χαρά.

1. Προσπαθώ να ξεφύγω από κάτι ή τρέχω προς κάτι;

Αναρωτηθείτε αν προσπαθείτε να ξεφύγετε από κάτι ή να αποφύγετε μια κατάσταση. Όταν οι καταστάσεις γίνονται ανυπόφορες, συνήθως νιώθουμε πως είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Νιώθουμε παγιδευμένοι ή σαν να έχουμε παραλύσει από το αποτέλεσμα. Ίσως από απόγνωση να ψάχνουμε για μια αλλαγή. Αυτές οι αλλαγές είναι συνήθως πιο τρομακτικές, απρογραμμάτιστες και με βαριά ενέργεια, ενώ αν μας σπρώχνει η έμπνευση θα κάνουμε τη μετάβαση πιο εύκολη. Για να κάνετε τις πραγματικές αλλαγές να κρατήσουν, επιλέξτε να δείτε τα κίνητρά σας μέσα από εμπνευσμένες πράξεις. Έτσι θα νιώσετε μια έλξη από την καρδιά σας, που θα είναι γεμάτη χαρά και αγάπη.

2. Εστιάζω σε αυτό που θέλω πραγματικά ή συμβιβάζομαι με αυτό που νομίζω ότι μπορώ να έχω;

Πολλοί από εμάς επικεντρώνονται σε αυτό που νομίζουν ότι μπορούν να έχουν και όχι σε αυτό που θέλουν. Αν θέλετε μια προαγωγή, επικεντρωθείτε σε αυτό που θέλετε και όχι σε αυτό που νομίζετε πως θα σας δώσει η επιχείρηση. Μην περιμένετε τα χειρότεραΝα σχεδιάζετε τα καλύτερα. Συχνά συμβιβαζόμαστε με τα λιγότερα επειδή τα περασμένα λάθη μας, μας οδήγησαν σε αποτελέσματα για τα οποία μετανιώσαμε και τα οποία θολώνουν τη λογική μας. Κάνουμε επιλογές που βασίζονται σε παλιούς φόβους και που μπορούν να μας εμποδίσουν να ζήσουμε καλύτερα. Αναρωτηθείτε τι θέλετε πραγματικά, γράψτε το και επικεντρώσετε την πρόθεσή σας σε αυτό.

3. Μήπως δίνω μεγάλη σημασία στη γνώμη των άλλων;

Είναι ωραίο να ακούμε τη γνώμη των άλλων, αλλά είναι και συνετό να την αγνοούμε. Γνωρίζετε βαθιά στην καρδιά σας τι είναι το καλύτερο για εσάς. Οι άλλοι δεν έχουν τη δική σας οπτική. Οι περισσότεροι προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά όταν τους ακούμε μπορεί να πνιγούμε λόγω έλλειψης καθαρότητας. Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και δοκιμάστε με εσάς τους ίδιους. Ρωτήστε τις ερωτήσεις που θα κάνατε σε έναν φίλο. Η πρώτη απάντηση που θα σας έρθει είναι συνήθως η εσώτερη καθοδήγησή σας που σας μιλάει. Εμπιστευθείτε αυτή τη φωνή και αναρωτηθείτε: “Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου;” Αρχίστε να καλλιεργείτε μια υγιή σχέση με τα εσωτερικά σας συναισθήματα.

4. Αυτή η επιλογή είναι επεκτατική ή περιοριστική;

Όταν κάνουμε επιλογές βασισμένες στο φόβο, μοιάζουν βαριές και δυσκίνητες. Όταν κάνουμε επιλογές βασισμένες στην έμπνευση και την ελπίδα, συχνά είναι επεκτατικές και χαρούμενες. Επιλέξτε την χαρούμενη, γεμάτη αγάπη διαδρομή. Η επιλογή σας θα σας δώσει τη μεγαλύτερη ανταμοιβή και δεν θα το μετανιώσετε.

5. Είμαι προσκολλημένος σε πράγματα που μπορώ να απελευθερώσω;

Μια από τις παρενέργειες των αλλαγών στη ζωή μας είναι οι αυξανόμενοι πόνοι. Όλες οι αλλαγές απαιτούν εξέλιξη και αν μένουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν μας, αυτό μπορεί να μας εμποδίσει από το να προχωρήσουμε μπροστά. Όλες οι αλλαγές αντιπροσωπεύουν μια νέα εποχή στη ζωή μας όταν καλωσορίζουμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται. Αν μένουμε προσκολλημένοι σε πολλά πράγματα, πεποιθήσεις, φυσικά αντικείμενα και συναισθηματικά βάρη, δεν θα έχουμε χώρο για να έρθουν νέα πράγματα στη ζωή μας.
Χρησιμοποιείστε την περίοδο της μετάβασης για να αποδομήσετε και να αφαιρέσετε πράγματα, σκέψεις και σχέσεις τις οποίες δεν θέλετε να μεταφέρετε στη νέα εποχή. Ξέρετε τι είναι αυτά τα πράγματα. Αν έχετε αμφιβολίες για κάτι, είναι η ώρα να το απελευθερώσετε για τα καλά. Πρέπει να απελευθερώνουμε τα σκουπίδια που μας βαραίνουν, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πετάξουμε.
Ποια είναι η Shannon Kaiser
Η Shannon Kaiser είναι η bestselling συγγραφέας of “Find Your Happy, an Inspirational Guide to Loving Life to Its Fullest, και ιδρυτής της ιστοσελίδας playwiththeworld.com, η οποία βραβεύτηκε ανάμεσα στις 75 καλύτερες ιστοσελίδες προσωπικής ανάπτυξης. Άφησε μια πετυχημένη καριέρα στην διαφήμιση για να ακολουθήσει την καρδιά της και να γίνει συγγραφέας.
Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός, για το www.elenaera.com
πηγή: www.mindbodygreen.com
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα