Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

3. Το Πεπρωμένο Των Ψυχών - Αποκατάσταση Πνευματικής Ενέργειας (Michael Newton)‚

Η Ενέργεια της Ψυχής
Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την ψυχή με φυσικό τρόπο γιατί αυτό θα έθετε όρια σε κάτι που φαίνεται να είναι απεριόριστο. Θεωρώ την ψυχή μία νοήμονα ενέργεια φωτός. Η ενέργεια αυτή φαίνεται να λειτουργεί με τη μορφή δονητικών κυμάτων παρόμοιων με την ηλεκτρομαγνητική δύναμη αλλά χωρίς τους περιορισμούς των φορτισμένων σωματιδίων της ύλης. Η ενέργεια της ψυχής δεν παρουσιάζεται ομοιόμορφη. Όπως και κάθε δακτυλικό αποτύπωμα κάθε ψυχή έχει μία μοναδική ταυτότητα ως προς τον σχηματισμό της, τη σύνθεσή της και τη δονητική κατανομή.
Έχω αποκτήσει την ικανότητα να διακρίνω τις ιδιότητες εξέλιξης της ψυχής από τις αποχρώσεις των χρωμάτων, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν προσδιορίζει τι είναι η ψυχή ως οντότητα.

Μετά από χρόνια ερευνών σχετικών με την αλληλεπίδραση της ψυχής με ποικίλα ανθρώπινα μυαλά σε πολλές ενσαρκώσεις, και την συμπεριφορά της συνεπώς, στον πνευματικό κόσμο, έχω φτάσει στο σημείο να γνωρίζω κάτι από τον πόθο που έχει για την τελειότητα. Αλλά ούτε κι αυτό είναι αρκετό για να μου πει τι είναι η ψυχή. Προκειμένου να κατανοήσουμε πλήρως την ενέργεια της ψυχής, θα έπρεπε να γνωρίζουμε όλες τις πλευρές της δημιουργίας της και μάλιστα, τη συνειδητότητα της πηγής της. Αυτή είναι μία τελειότητα την οποία δεν μπορώ να γνωρίζω, παρ' όλες τις προσπάθειές μου να ερευνήσω τα μυστήρια της μετά θάνατον ζωής.


Η Καθιερωμένη Αγωγή στην Πύλη
Έχω κατατάξει τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι οδηγοί μας στην αρχική τους επαφή μαζί μας, όταν περνάμε στην άλλη πλευρά και τους συναντάμε, σε δύο γενικές κατηγορίες:

1. Ξεδίπλωμα. Εδώ οι ψυχές που επιστρέφουν είναι τυλιγμένες ολόκληρες μέσα σε μία μεγάλη κυκλική μάζα, τη δυνατή ενέργεια του οδηγού τους. Καθώς ψυχή και οδηγός έρχονται μαζί, η ψυχή αισθάνεται σαν να είναι και οι δύο κλεισμένοι μέσα σε μια φυσαλίδα. Αυτή είναι η πιο κοινή μέθοδος και οι πελάτες μου την περιγράφουν ως καθαρή έκσταση.
2. Το φαινόμενο Focus. Αυτή η εναλλακτική διαδικασία αρχικής επαφής εμπεριέχει έναν κάπως διαφορετικό χειρισμό. Καθώς πλησιάζει ο οδηγός, η ενέργεια εφαρμόζεται σε ορισμένα σημεία στις άκρες του αιθερικού σώματος της ψυχής σε οποιαδήποτε πλευρά επιλέξει ο οδηγός. Μπορεί να μας πάρει απ' το χέρι ή να σταθεί δίπλα μας και να μας πιάσει απ' τους ώμους. Η θεραπεία αρχίζει από ένα συγκεκριμένο σημείο του αιθερικού σώματος με τη μορφή ενός απαλού χαϊδέματος που ακολουθείται από βαθιά διείσδυση.

Η επιλογή της διαδικασίας εξαρτάται από την προτίμηση του οδηγού και την κατάσταση της ψυχικής μας ενέργειας τη στιγμή εκείνη. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει μια άμεση ενστάλαξη δυνατής, αναζωογονητικής ενέργειας ενώ εμείς προωθούμαστε προς τα εμπρός. Οι πιο εξελιγμένες ψυχές, ειδικά αν δεν έχουν υποστεί βλάβες, συνήθως δεν χρειάζονται βοήθεια από κάποια αγαπημένη ενεργειακή δύναμη.
Επείγουσα Θεραπεία στην Πύλη
Όταν οι ψυχές φτάνουν στην πύλη του πνευματικού κόσμου, με την ενέργειά τους σε φθίνουσα κατάσταση, μερικοί από τους οδηγούς μάς δίνουν τις πρώτες βοήθειες. Ένας από τους πελάτες μου, στην τελευταία του ζωή, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα όπου κόπηκε το πόδι του. Μου είπε τι συνέβη στην πύλη ως αποτέλεσμα αυτής της εμπειρίας:

"Όταν έφτασα στην πύλη, ο οδηγός μου είδε τα κενά στην ενεργειακή μου αύρα και έσπευσε να επαναφέρει την κατεστραμμένη ενέργεια στην προηγούμενη κατάστασή της. Την έπλασε σαν να ήταν πηλός έτσι ώστε να γεμίσει, να αναδιαμορφώσει και να εξομαλύνει τις τραχιές άκρες και τα σπασμένα σημεία για να με αποκαταστήσει ξανά σ' ένα πλήρες όλον."
Το αιθερικό ή σώμα της ψυχής είναι ένα περίγραμμα του παλιού φυσικού μας σώματος το οποίο οι ψυχές παίρνουν μαζί τους στον πνευματικό κόσμο. Στην ουσία, είναι ένα αποτύπωμα ανθρώπινης μορφής το οποίο δεν έχουμε ακόμα απορρίψει, όπως το δέρμα ενός ερπετού. Δεν πρόκειται για μια μόνιμη κατάσταση, παρ' όλο που μπορούμε φυσικά να το δημιουργήσουμε αργότερα ως μία πολύχρωμη, ακτινοβόλα ενεργειακή μορφή. Γνωρίζουμε ότι τα αποτυπώματα κατεστραμμένων σωμάτων από προηγούμενη ζωή μπορούν να επηρεάσουν την τρέχουσα φυσική μορφή ορισμένων ανθρώπων εκτός αν απο-προγραμματιστούν σωστά, οπότε γιατί να μην ισχύει και το αντίθετο; Υπάρχουν ψυχές που απορρίπτουν εξ ολοκλήρου τη φυσική μορφή του σώματός τους κατά τη στιγμή του θανάτου. Ωστόσο, πολλές ψυχές με σωματικές και συναισθηματικές ουλές από τη ζωή μεταφέρουν το αποτύπωμα αυτής της κατεστραμμένης ενέργειας πίσω στο σπίτι.

Η επόμενη Περίπτωσή μου υπήρξε μάλλον ασυνήθιστη για μένα. Ένας μαθητευόμενος οδηγός δεν κατάφερε να χειριστεί σωστά την κατεστραμμένη ενέργεια στην πύλη. Ο πελάτης μου σ' αυτή την περίπτωση είχε μόλις ολοκληρώσει μία δύσκολη ζωή και είχε ανατιναχτεί από βομβαρδισμό του πυροβολικού στη διάρκεια μιας μάχης κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Περίπτωση 19
Δρ. Ν: Καθώς περνάς στο λαμπρό φως, μετά το θάνατό σου μέσα στη λάσπη και τη βροχή στο πεδίο της μάχης, τι βλέπεις;

Α: Μια φιγούρα να έρχεται προς εμένα ντυμένη μ' ένα λευκό χιτώνα.

Δρ. Ν: Ποιος είναι αυτή η φιγούρα;

Α: Βλέπω την Κέιτ. Είναι μια νέα δασκάλα, πρόσφατα διορισμένη στην ομάδα μας.

Δρ. Ν: Περίγραψέ μου την εμφάνισή της και τι σου λέει καθώς σε πλησιάζει.

Α: Έχει ένα νεανικό, μάλλον συνηθισμένο πρόσωπο, με πλατύ μέτωπο. Η Κέιτ ακτινοβολεί ειρήνη - μπορώ να το νιώσω - ωστόσο υπάρχει και μια ανησυχία και ... (γελάει) δεν με πλησιάζει.

Δρ. Ν: Γιατί;

Α: Η ενέργειά μου είναι σε κακή κατάσταση. Μου λέει, «Ζεντ, θα πρέπει να θεραπεύσεις τον εαυτό σου.»

Δρ. Ν: Γιατί δεν σε βοηθάει σ' αυτό το εγχείρημα, Ζεντ;

Α: (γελάει πάλι δυνατά) Η Κέιτ δεν θέλει να έρθει σε επαφή με αυτή την παραμορφωμένη αρνητική μου ενέργεια από τον πόλεμο ... και τον σκοτωμό.

Δρ. Ν: Δεν έχω ποτέ ακούσει ότι κάποιος οδηγός δεν επωμίζεται την ευθύνη του απέναντι στην αποσυναρμολογημένη ενέργεια, Ζεντ. Φοβάται τη μόλυνση;

Α: (γελώντας ακόμα) Κάτι τέτοιο. Πρέπει να καταλάβεις ότι η Κέιτ είναι ακόμα μάλλον καινούργια για μια τέτοια δουλειά. Δεν είναι ικανοποιημένη από τον εαυτό της - αυτό μπορώ να το δω.

Δρ. Ν: Περίγραψέ μου με τι μοιάζει η ενέργειά σου αυτή τη στιγμή.
Α: Η ενέργειά μου είναι ένα χάος. Είναι κατακερματισμένη ... μαύρα κομμάτια ... ακανόνιστα ... χωρίς καμιά ευθυγράμμιση.

Δρ. Ν: Αυτό συμβαίνει επειδή δεν δραπέτευσες από το σώμα σου εγκαίρως τη στιγμή του θανάτου;

Α: Σίγουρα! Η στρατιωτική μου μονάδα αιφνιδιάστηκε. Συνήθως αποσυνδέομαι (από το σώμα) όταν βλέπω το θάνατο να έρχεται.

Σημείωση: Η Περίπτωση αυτή όπως και πολλές άλλες μου έμαθαν ότι οι ψυχές συχνά εγκαταλείπουν το σώμα τους μερικά λεπτά πριν συμβεί ένας βίαιος θάνατος.
Δρ. Ν: Λοιπόν, δεν μπορεί η Κέιτ να σε βοηθήσει λιγάκι να τακτοποιήσεις ξανά την ενέργειά σου;

Α: Προσπαθεί ... λίγο ... υποθέτω ότι είναι πολύ βαρύ γι' αυτήν αυτή τη στιγμή.

Δρ. Ν: Οπότε, τι κάνεις;

Α: Αρχίζω να ακολουθώ την υπόδειξή της και προσπαθώ να βοηθήσω τον εαυτό μου. Δεν τα πάω και τόσο καλά είμαι τόσο χτυπημένος. Τότε, ένα δυνατό κύμα ενέργειας, σαν νερό από πυροσβεστική μάνικα με χτυπάει και με βοηθάει να αρχίσω να αναδιαμορφώνω τον εαυτό μου αποβάλλοντας κάποια αρνητικά απόβλητα εκείνης της μάχης.

Δρ. Ν: Έχω ακούσει για ένα μέρος όπου η ενέργεια εκτοξεύεται σαν ντους στις κατεστραμμένες ψυχές που μόλις επέστρεψαν. Μήπως βρίσκεσαι εκεί τώρα;

Α: (γελώντας) Υποθέτω πως ναι - είναι από τον οδηγό μου, τον Μπέλα. Μπορώ να τον δω τώρα. Είναι αληθινός επαγγελματίας σ' αυτού του είδους τις καταστάσεις. Στέκεται πίσω από την Κέιτ και τη βοηθά.

Δρ. Ν: Μετά, τι σου συμβαίνει;
Α: Η εικόνα του Μπέλα ξεθωριάζει καθώς απομακρύνεται και η Κέιτ έρχεται κοντά μου, τυλίγει τα χέρια της γύρω μου και αρχίζουμε να συζητάμε καθώς με οδηγεί έξω από κει.

Δρ. Ν: (επίτηδες προκλητικά) Έχεις καθόλου εμπιστοσύνη στην Κέιτ τώρα, που σου φέρθηκε σαν να ήσουν κανένας λεπρός;

Α: (συνοφρυώνεται και με αυστηρό τόνο προς εμένα) Έλα, τώρα - αυτό ήταν κάπως δυνατό. Πριν καλά καλά το καταλάβω, θα πάρει τον αέρα του να δουλεύεις μ' αυτού του είδους τη χαοτική ενέργεια. Τη συμπαθώ ιδιαίτερα. Έχει πολλά χαρίσματα ... αυτή τη στιγμή, η μηχανική δεν είναι ένα από τα καλά της σημεία.
Αναπλάθοντας Σοβαρά Κατεστραμμένες Ψυχές
Υπάρχουν μερικές εκτοπισμένες ψυχές που έχουν τόσο μολυνθεί από τα σώματα που τις φιλοξένησαν ώστε απαιτούν ειδικό χειρισμό. Η μόλυνση της ψυχής μπορεί να έχει πολλές μορφές και διαφορετικά επίπεδα κρισιμότητας στη διάρκεια μιας ενσάρκωσης. Ένα δύσκολο σώμα ξενιστής, μπορεί να προκαλέσει σε μια λιγότερο πεπειραμένη ψυχή μια επιστροφή με κατεστραμμένη ενέργεια, ενώ μία πιο εξελιγμένη οντότητα θα επιβίωνε από την ίδια κατάσταση σχετικά άθικτη. Οι σκέψεις, τα συναισθήματα, οι διαθέσεις και οι συμπεριφορές μας διαμεσολαβούνται από χημικές ουσίες του σώματος οι οποίες εκλύονται μέσω σημάτων απειλών και κινδύνου που λαμβάνει ο εγκέφαλος.

Έχω τη δική μου θεωρία για την τρέλα. Η ψυχή μπαίνει μέσα στο έμβρυο και αρχίζει να συγχωνεύεται με το ανθρώπινο μυαλό μέχρι να γεννηθεί το μωρό. Αν αυτό το παιδί ωριμάσει και γίνει ενήλικος με οργανικά εγκεφαλικά σύνδρομα, ψυχώσεις ή μείζονες συναισθηματικές διαταραχές, το αποτέλεσμα θα είναι η ανώμαλη συμπεριφορά. Η αγωνιζόμενη ψυχή δεν αφομοιώνεται πλήρως. Όταν η ψυχή αυτή δεν είναι πια σε θέση να ελέγξει την αποκλίνουσα συμπεριφορά του σώματός της, οι δύο οντότητες αρχίζουν να διαχωρίζονται και να αποτελούν μία διχασμένη προσωπικότητα. Υπάρχουν πολλοί σωματικοί, συναισθηματικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες που συντελούν στο να γίνει ένας άνθρωπος επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους. Εδώ, ο συγκερασμένος Εαυτός έχει καταστραφεί.


Μία από τις κόκκινες σημαίες για τις ψυχές, που χάνουν την ικανότητά τους να ρυθμίζουν ανθρώπινα όντα με αποκλίνουσα συμπεριφορά, είναι η ύπαρξή τους επί σειρά ζωών σε σώματα που εκδηλώνουν έλλειψη οικειότητας και βίαιες τάσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το φαινόμενο του ντόμινο, με την ψυχή να αποζητά το ίδιο είδος σώματος για να ξεπεράσει το προηγούμενο.
Τι συμβαίνει σε αυτές τις διαταραγμένες ψυχές όταν επιστρέφουν στον πνευματικό κόσμο; Θα ξεκινήσω με τα λόγια ενός πελάτη μου που μου κατέθεσε την άποψη κάποιου που βλέπει απ' έξω τον χώρο που μεταφέρονται οι ψυχές με σοβαρές βλάβες. Ορισμένοι από τους πελάτες μου αποκαλούν την περιοχή αυτή Πόλη των Σκιών:
«Εδώ είναι που εξαλείφεται η αρνητική ενέργεια. Αφού αυτό είναι το μέρος όπου συγκεντρώνονται τόσο πολλές ψυχές που έχουν αρνητική ενέργεια, για μας, που βρισκόμαστε έξω απ' αυτό, είναι σκοτεινό. Δεν μπορούμε να διεισδύσουμε εκεί που οι ψυχές, οι οποίες συνδέθηκαν με τον τρόμο, υφίστανται τροποποίηση. Αλλά έτσι κι αλλιώς ούτε και θα θέλαμε να πάμε εκεί. Είναι ένας χώρος ίασης, αλλά από μακριά φαίνεται σαν μια σκοτεινή θάλασσα - όπως την κοιτάζω από μια φωτεινή αμμουδιά. Το φως γύρω από αυτή την περιοχή είναι φωτεινότερο λόγω της αντίθεσης, καθώς η θετική ενέργεια ορίζει τις θετικότερες ποιότητες του φωτεινού φωτός.
Αν κοιτάξεις προσεκτικά αυτή τη σκοτεινιά, βλέπεις ότι δεν είναι εντελώς μαύρη αλλά ένα μίγμα με βαθύ πράσινο. Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια άποψη των συνδυασμένων δυνάμεων των θεραπευτών που εργάζονται εκεί. Επίσης ξέρουμε ότι οι ψυχές, που έχουν μεταφερθεί σ' αυτή την περιοχή, δεν έχουν εξιλεωθεί. Τελικά, με κάποιο τρόπο θα πρέπει να επανορθώσουν το κακό που διέπραξαν εις βάρος άλλων. Αυτό πρέπει να το κάνουν ώστε να αποκαταστήσουν την πλήρη θετική ενέργεια στους εαυτούς τους.»
Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν ψυχές, οι πράξεις των οποίων σε σώματα που τις φιλοξενούν είναι τόσο αποτρόπαιες, ώστε δεν τους επιτρέπεται να επιστρέψουν στη Γη. Οι ψυχές ενδυναμώνονται μέσω της ανάπλασης με την προσδοκία ότι θα μπορέσουν να κρατήσουν υπό έλεγχο μελλοντικά σώματα με εγκληματική ροπή. Βέβαια, από τη στιγμή που θα βρεθούμε στο νέο μας σώμα, ο φραγμός της λήθης ορισμένων λαθών προηγούμενων ζωών μας μάς επιτρέπει να μην είμαστε τόσο μπλοκαρισμένοι, πράγμα που διευκολύνει την πρόοδό μας.
Υπάρχουν διαφορές στη διαδικασία ανάπλασης ανάμεσα στις μέτρια και τις σοβαρά κατεστραμμένες ψυχές. Έχοντας ακούσει αρκετές εξηγήσεις σχετικά με τα είδη των ενεργειακών θεραπειών, έχω συμπεράνει το εξής: Η πιο δραστική προσέγγιση καθαρισμού της ενέργειας είναι αυτή της ανακατασκευής της ενέργειας ενώ η λιγότερο δραστική μέθοδος είναι ο μετασχηματισμός. Πρόκειται φυσικά για υπεραπλούστευση καθώς υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζω γι' αυτές τις εσωτερικές τεχνικές. Η λεπτή τέχνη της ανακατασκευής της ενέργειας βρίσκεται στα χέρια μη ενσαρκούμενων δασκάλων, οι οποίοι δεν βρίσκονται στο γραφείο μου για να απαντούν στις ερωτήσεις μου. Εγώ εργάζομαι με τους μαθητευόμενους. Η Περίπτωση 20 θα ρίξει κάποιο φως στη μηχανική του μετασχηματισμού της ενέργειας ενώ η Περίπτωση 21 αναφέρεται στην ανακατασκευή.

Περίπτωση 20
Ο πελάτης μου σ' αυτή την περίπτωση ασκεί την χειροπρακτική και ομοιοπαθητική ιατρική και τώρα ειδικεύεται στην επαναπόλωση των ενεργειακών προτύπων των ανθρώπων που έχουν βγει εκτός ισορροπίας. Ο συγκεκριμένος πελάτης μου έχει υπάρξει θεραπευτής επί χιλιάδες χρόνια στη Γη και ονομάζεται Σελίμ στον πνευματικό κόσμο.

Δρ. Ν: Σελίμ, μου έχεις μιλήσει για την έμπειρη ομάδα θεραπείας σου στον πνευματικό κόσμο και πώς τα πέντε μέλη της ομάδας σας εκπαιδεύεστε συγκεκριμένα πάνω στην ενέργεια. Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για τη δουλειά σου. Θα μπορούσες να αρχίσεις λέγοντάς μου πώς ονομάζεται αυτή η προχωρημένη ομάδα σας και τι κάνετε;

Α: Εκπαιδευόμαστε για να γίνουμε αναγεννητές. Εργαζόμαστε ώστε να αναδιαμορφώνουμε ... να αναδιοργανώνουμε ... την εκτοπισμένη ενέργεια στον χώρο εκτόπισης.

Δρ. Ν: Πρόκειται για μία καθορισμένη περιοχή για εκείνες τις ψυχές των οποίων η ενέργεια έχει διαταραχθεί;

Α: Ναι, γι' αυτές που βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Αυτές που δεν θα επιστρέψουν στις ομάδες τους αμέσως. Θα παραμείνουν στο χώρο εκτόπισης.

Δρ. Ν: Παίρνεις αυτή την απόφαση στην πύλη του πνευματικού κόσμου;

Α: Όχι. Δεν έχω φτάσει ακόμα σ' αυτό το επίπεδο. Η απόφαση αυτή λαμβάνεται από τους οδηγούς τους, οι οποίοι θα ειδοποιήσουν τους δασκάλους που εκπαιδεύουν εμένα.

Δρ. Ν: Τότε, πες μου Σελίμ, πότε μπαίνεις εσύ στην εικόνα από τη στιγμή που μία σοβαρά τραυματισμένη ψυχή επιστρέφει στον πνευματικό κόσμο;

Α: Με καλεί ο εκπαιδευτής μου όταν αισθανθεί ότι μπορώ να βοηθήσω στη συγκεκριμένη ενεργειακή θεραπεία. Τότε πηγαίνω στο χώρο εκτόπισης.

Δρ. Ν: Σε παρακαλώ, εξήγησέ μου γιατί χρησιμοποιείς τον όρο «χώρο εκτόπισης» και πώς είναι αυτό το μέρος.
Α: Οι κατεστραμμένες ψυχές κρατούνται εδώ μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπλασή τους ώστε να γίνουν και πάλι υγιείς. Η σφαίρα αυτή έχει σχεδιαστεί ... σαν μια κυψελοειδή κατασκευή ... καλυμμένη με κελιά. Η κάθε ψυχή έχει το δικό της χώρο όπου κατοικεί κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Δρ. Ν: Αυτό μοιάζει πολύ με τις περιγραφές που έχω ακούσει σχετικά με την επώαση των νέων ψυχών μετά τη δημιουργία τους και πριν να τοποθετηθούν σε ομάδες.

Α: Είναι αλήθεια ... πρόκειται για χώρους στους οποίους καλλιεργείται η ενέργεια.

Δρ. Ν: Άρα, αυτοί οι κυψελοειδείς χώροι βρίσκονται όλοι στο ίδιο μέρος και χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό - για ανάπλαση δηλαδή και δημιουργία;

Α: Όχι, δεν είναι έτσι. Εργάζομαι στο χώρο των κατεστραμμένων ψυχών. Οι νεογέννητες ψυχές δεν είναι κατεστραμμένες. Δεν μπορώ να σου πω τίποτα γι' αυτούς τους χώρους.

Δρ. Ν: Εντάξει Σελίμ, εκτιμώ αυτά που έμαθα για τις περιοχές εκείνες που έχεις γνώση και εμπειρία. Γιατί πιστεύεις ότι σου ανατέθηκε αυτού του είδους η δουλειά;

Α: (υπερήφανα) Λόγω του μεγάλου ιστορικού της εργασίας μου με τραυματισμένους ανθρώπους σε πάρα πολλές ζωές. Όταν ρώτησα αν θα μπορούσα να ειδικευτώ ως αναγεννητής, η επιθυμία μου εκπληρώθηκε και με τοποθέτησαν σε μία εκπαιδευτική τάξη.

Δρ. Ν: Κι έτσι, όταν μία σοβαρά τραυματισμένη ψυχή επιστρέφει στο χώρο εκτόπισης, εσύ είσαι μία από τις ψυχές που θα κληθούν να βοηθήσουν;

Α: (κουνά το κεφάλι αρνητικά) Όχι απαραίτητα. Μου ανατίθεται απλώς να πάω στις περιοχές ανάπλασης για να εργαστώ σε κάποια ενέργεια που έχει τραυματιστεί μέτρια. Είμαι αρχάριος. Είναι τόσα αυτά που δεν ξέρω!

Δρ. Ν: Τρέφω μεγάλο σεβασμό γι' αυτά που γνωρίζεις, Σελίμ. Πριν σε ρωτήσω για το επίπεδο εργασίας σου, μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί μία κατεστραμμένη ψυχή στέλνεται στο χώρο εκτόπισης;
A: Επειδή υπερνικήθηκαν από το πρόσφατο σώμα τους. Επίσης, πολλές ψυχές έχουν καταπιεστεί κατ' επανάληψη σε προηγούμενες ζωές. Αυτές είναι οι ψυχές που καθηλώνονται στη μία ζωή μετά την άλλη χωρίς να κάνουν καμία πρόοδο. Το κάθε σώμα τις μολύνει και λίγο περισσότερο. Εργάζομαι περισσότερο μ' αυτές τις ψυχές παρά με όσες παρουσιάζουν τρομερή ενεργειακή βλάβη, από μία είτε από πολλές ζωές.

Δρ. Ν: Οι ψυχές που έχουν εξαντληθεί σταδιακά, ζητούν άραγε οι ίδιες βοήθεια ή εξαναγκάζονται να έρθουν στο χώρο εκτόπισης;

Α: (γρήγορα) Κανείς δεν εξαναγκάζεται. Κραυγάζουν για βοήθεια γιατί έχουν καταστεί εντελώς αναποτελεσματικές, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη ξανά και ξανά. Οι δάσκαλοί τους διαπιστώνουν ότι δεν αναρρώνουν επαρκώς ανάμεσα στις ζωές. Χρειάζονται ανάπλαση.

Δρ. Ν: Η ίδια κραυγή για βοήθεια έρχεται άραγε κι από ψυχές που έχουν καταστραφεί σοβαρά;

Α: (παύση) Όχι τόσο έντονη. Είναι πιθανόν μια ζωή να είναι τόσο καταστροφική που να έχει βλάψει την ... ταυτότητα της ψυχής.

Δρ. Ν: Αν, για παράδειγμα, έχουν εμπλακεί σε πράξεις ωμής βίας;

Α: Ναι, αυτή θα μπορούσε να είναι μία αιτία.

Δρ. Ν: Σελίμ, δώσε μου σε παρακαλώ όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς σχετικά με το τι συμβαίνει όταν σε καλούν στο χώρο εκτόπισης για να εργαστείς με μία περίπτωση σοβαρά αλλοιωμένης ή τροποποιημένης ενέργειας.
Α: Πριν συναντήσω τη νέα άφιξη, ένας από τους Διδασκάλους Αποκατάστασης υπογραμμίζει τους μεσημβρινούς της ενέργειας που θα αναπλάσουμε. Κάνουμε μια επανάληψη όσων γνωρίζουμε για την κατεστραμμένη ψυχή.

Δρ. Ν: Αυτό θυμίζει χειρουργούς που προετοιμάζονται για μια σειρά ακτινογραφιών πριν από την εγχείρηση.
Α: (με ευχαρίστηση) Ναι, αυτό μου δίνει και μία ιδέα του τι μπορώ να περιμένω στον τρισδιάστατο οραματισμό μου. Μ' αρέσουν οι προκλήσεις που σχετίζονται με την επισκευή ενέργειας.

Δρ. Ν: Εντάξει, οδήγησέ με σ' αυτή τη διαδικασία.

Α: Στο δικό μου τομέα υπάρχουν τρία βήματα. Αρχίζουμε εξετάζοντας όλα τα σωματίδια της κατεστραμμένης ενέργειας. Στη συνέχεια αφαιρούνται οι σκοτεινές περιοχές με τα μπλοκαρίσματα κι αυτό που μένει - τα κενά - υφαίνονται απ' την αρχή με μία έγχυση νέας εξαγνισμένης, ελαφριάς ενέργειας. Αυτή επικάθεται και συγχωνεύεται στην επισκευασμένη ενέργεια για ενδυνάμωση.

Δρ. Ν: Κι αυτή η ύφανση της ενέργειας σημαίνει για σένα ανάπλαση, και όχι κάτι ακόμα πιο ριζικό;

Α: Ναι.

Δρ. Ν: Συμμετέχεις προσωπικά σε όλες τις φάσεις αυτού του εγχειρήματος;

Α: Όχι, εκπαιδεύομαι στο πρώτο βήμα της αξιολόγησης και μπορώ να βοηθήσω λίγο στο δεύτερο βήμα - όπου οι τροποποιήσεις δεν είναι τόσο πολύπλοκες.

Δρ. Ν: Πριν αρχίσεις την εργασία σου, τι ακριβώς εξετάζεις όταν η ενέργεια μιας ψυχής έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές;
Α: Η κατεστραμμένη ενέργεια μοιάζει σαν ένα βραστό αβγό. Το λευκό φως έχει στερεοποιηθεί και σκληρύνει. Πρέπει να το μαλακώσουμε και να γεμίσουμε τα μαύρα κενά.

Δρ. Ν: Ας μιλήσουμε λιγάκι γι' αυτή τη μαυρισμένη ενέργεια ...

Α: (διακόπτει) Θα έπρεπε να προσθέσω ότι η κατεστραμμένη ενέργεια μπορεί να δημιουργήσει ακόμα και ... κακώσεις. Και αυτά τα ρήγματα είναι κενά, που προκαλούνται από ριζικές σωματικές ή ψυχολογικές βλάβες.

Δρ. Ν: Ποιες είναι οι συνέπειες της διαταραγμένης ενέργειας στην ενσαρκωμένη ψυχή;

Α: (παύση) Όταν η ενέργεια είναι διάστικτη - όχι ομοιόμορφα κατανεμημένη - αυτό οφείλεται σε μακροχρόνια ενεργειακή κατάπτωση.

Δρ. Ν: Μίλησες για αναδιάταξη και επισκευή της παλιάς ενέργειας με νέα εξαγνισμένη ενέργεια όσον αφορά τη θεραπεία της ψυχής. Πώς γίνεται αυτό;

Α: Με έντονα φορτισμένες ακτίνες. Είναι μια ευαίσθητη δουλειά γιατί πρέπει να διατηρήσεις τη δική σου δονητική συχνότητα ... σε ακολουθίες εναρμονισμένες με αυτήν που παράγει η ψυχή.

Δρ. Ν: Ώστε αυτό γίνεται κάτι προσωπικό! Η ίδια η ενέργεια ενός δασκάλου χρησιμοποιείται ως αγωγός;

Α: Ναι, αλλά υπάρχουν κι άλλες πηγές νέας εξαγνισμένης ενέργειας που δεν χρησιμοποιώ ή δεν γνωρίζω καλά λόγω απειρίας.

Δρ. Ν: Σελίμ, μου εξήγησες πώς η στρεβλωμένη ενέργεια μαλακώνει και μπορεί να ρέει ξανά στα σωστά κανάλια, αλλά αυτό που με απασχολεί είναι η εισαγωγή της νέας εξαγνισμένης ενέργειας. Με όλη αυτή την αναδιαμόρφωση δεν αλλάζεις την αθάνατη ταυτότητα αυτών των ψυχών;
Α: Όχι, έχουμε ... τροποποιήσει ... για να δυναμώσουμε το ήδη υπάρχον ... να φέρουμε την ψυχή κοντά στην αρχική μορφή της. Δεν επιθυμούμε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Δεν θέλουμε να ξανάρθουν εδώ.

Δρ. Ν: Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγχεις την επισκευή που έκανες αφού την ολοκληρώσεις;

Α: Ναι, μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα πεδίο εξομοιωμένης αρνητικής ενέργειας γύρω από την αναζωογονημένη ψυχή - σε υγρή μορφή - για να δούμε αν αυτό μπορεί να διυλιστεί μέσα την επισκευασμένη κατασκευή μας. Όπως είπα, δεν θέλουμε να μας ξανάρθουν.
Δρ. Ν: Μία τελευταία ερώτηση, Σελίμ. Όταν ολοκληρώνεις την εργασία σου, τι συμβαίνει με την αναγεννημένη ψυχή;
Α: Εξαρτάται... Όλες τους μένουν μαζί μας για ένα χρονικό διάστημα ... έχουμε θεραπείες με ήχο ... δονητική μουσική ... φως ... χρώμα. Κι όταν οι ψυχές αυτές αφήνονται ελεύθερες, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των επόμενων ενσαρκώσεών τους και την επιλογή των σωμάτων. (αναστενάζει) Αν η ψυχή ήταν σ' ένα σώμα που είχε βλάψει άλλους σε προηγούμενες ζωές ... λοιπόν ... θωρακίζουμε τις ψυχές αυτές ώστε να επιστρέψουν και να αρχίσουν ξανά.

Η επόμενή μου Περίπτωση είναι ένα δείγμα σοβαρής ανακατασκευής. Η Περίπτωση 21 αφορά μία ορισμένη τάξη ψυχών, τις οποίες ονομάζω υβριδικές. Πιστεύω ότι οι υβριδικές ψυχές είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην αυτο-καταστροφή στη Γη, καθώς έχουν ενσαρκωθεί σε εξωγήινους κόσμους σχετικά λίγο πριν να έρθουν εδώ. Υπάρχουν υβριδικές ψυχές που δυσκολεύονται πολύ να προσαρμοστούν στον πλανήτη μας. Αν η παρατήρησή μου είναι σωστή, τότε είναι πιθανό η πρώτη τους ενσάρκωση εδώ να πραγματοποιήθηκε μέσα στα τελευταία λίγες χιλιάδες χρόνια. Οι υπόλοιπες έχουν ήδη προσαρμοστεί ή εγκατέλειψαν τη Γη οριστικά.
Η υβριδική είναι συνήθως μία παλαιότερη ψυχή, η οποία, για κάποιες αιτίες, έχει αποφασίσει να συμπληρώσει τις φυσικές ζωές της στον πλανήτη μας. Οι παλαιοί τους κόσμοι ενδέχεται να μην είναι πλέον κατοικήσιμοι ή ενδέχεται να έζησαν σε έναν ευγενή κόσμο όπου η ζωή τους ήταν απλά πολύ εύκολη και επιθυμούν μία δύσκολη πρόκληση σ' έναν κόσμο όπως η Γη, που δεν έχει ακόμα εξαντλήσει το δυναμικό της. Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, οι οποίες οδηγούν μία ψυχή να εγκαταλείψει έναν κόσμο, βρήκα ότι αυτές οι προηγούμενες ενσαρκώσεις αφορούν κατά κανόνα μορφές ζωής ελαφρώς ανώτερες, σχεδόν ίσες, ή ελαφρώς κατώτερες των διανοητικών ικανοτήτων του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αυτό συμβαίνει εκ κατασκευής.
Οι υβριδικές ψυχές που έχουν ενσαρκωθεί σε πλανητικούς πολιτισμούς οι οποίοι κατείχαν μία τεχνολογία υψηλότερη από αυτή της Γης, όπως για παράδειγμα την ικανότητα να ταξιδεύουν στο διάστημα, είναι εξυπνότερες καθώς πρόκειται για γηραιότερη φυλή. Έχω επίσης παρατηρήσει ότι όποτε έχω ως πελάτες υβριδικές ψυχές με πρότερη εμπειρία σε κάποιο τηλεπαθητικό κόσμο, αυτές τείνουν να έχουν διαισθητικές ικανότητες μεγαλύτερες του φυσιολογικού.
Πιστεύω ότι ο όρος υβριδική ψυχή είναι κατάλληλος για να περιγράψει τις ψυχές ανάμεσά μας, που έχουν μικτή προέλευση ενσαρκώσεων. Οι ψυχές αυτές έχουν εξελιχθεί ενσαρκωμένες σε ξενιστές, που είναι γενετικά διαφορετικοί από αυτούς των ανθρώπων. Έχω συναντήσει προικισμένους ανθρώπους σ' αυτή τη ζωή, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει την εξέλιξή τους σε κάποιον άλλο κόσμο. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει μία σκοτεινή πλευρά στην εμπειρία αυτή, όπως θα μας εξηγήσει ένας πελάτης επιπέδου V, που εκπαιδεύεται να γίνει ένας Δάσκαλος Αποκατάστασης.

Περίπτωση 21
Δρ. Ν: Δεδομένου ότι εργάζεσαι με τις σοβαρά κατεστραμμένες ψυχές, μπορείς να μου δώσεις κάποιες περισσότερες πληροφορίες για τα καθήκοντά σου;

Α: Είμαι σε ένα ειδικό τμήμα και εργάζομαι με τις ψυχές που έχουν χαθεί στα βαλτοτόπια του κακού.
Δρ. Ν: (αφού έμαθα ότι ο συγκεκριμένος πελάτης εργάζεται μόνο με όσες ψυχές από τη Γη έχουν ενσαρκωθεί προηγουμένως σε άλλους κόσμους πριν έρθουν στη Γη). Αυτές οι υβριδικές ψυχές, για τις οποίες έχω ακουστά, βρίσκονται σ' αυτό το τμήμα;

Α: Ναι, σε μία περιοχή αποκατάστασης όπου ασχολούμαστε με εκείνους που κατέληξαν ψυχές κτηνώδεις.

Δρ. Ν: Τι τρομερός τρόπος να αποκαλείς έτσι μια ψυχή!

Α: Λυπάμαι που ενοχλείσαι, αλλά πώς αλλιώς θα αποκαλούσες ένα ον που συνδέθηκε με διαβολικές πράξεις τόσο σοβαρές που στην παρούσα κατάστασή τους δεν είναι αναστρέψιμες;

Δρ. Ν: Ξέρω, αλλά το ανθρώπινο σώμα παίζει μεγάλο ρόλο στο ...

Α: (με διακόπτει απότομα) Δεν το θεωρούμε αυτό δικαιολογία.

Δρ. Ν: Εντάξει, συνέχισε τότε σε παρακαλώ, σχετικά με τη φύση της δουλειάς σου.

Α: Είμαι επισκευαστής στο δεύτερο στάδιο.

Δρ. Ν: Τι σημαίνει αυτό;
Α: Όταν οι ψυχές αυτές χάνουν τα σώματά τους, συναντούν τους οδηγούς τους και ίσως έναν στενό φίλο. Αυτό το πρώτο στάδιο δεν διαρκεί πολύ. Μετά οι ψυχές που έχουν εμπλακεί σε αποτρόπαιες πράξεις μεταφέρονται εδώ, σε μας.

Δρ. Ν: Γιατί το πρώτο στάδιο δεν διαρκεί τόσο όσο και στην περίπτωση των άλλων ψυχών;
Α: Δεν θέλουμε να ξεχάσουν τις επιπτώσεις των πράξεών τους - το κακό και τον πόνο που προκάλεσαν στη Γη. Στο δεύτερο στάδιο διαχωρίζονται από τις ψυχές που δεν έχουν μολυνθεί.

Δρ. Ν: Αυτό ακούγεται σαν να διευθύνετε μία αποικία λεπρών.

Α: (απότομα) Δεν με διασκεδάζει αυτή η παρατήρηση.

Δρ. Ν: (αφού ζήτησα συγγνώμη) Δεν εννοείς βέβαια ότι όλες οι ψυχές που διαπράττουν κακές πράξεις είναι υβριδικές ψυχές;

Α: Φυσικά και όχι, αυτός είναι ο τομέας μου. Πρέπει όμως να καταλάβεις ότι ορισμένα αληθινά τέρατα στη Γη είναι υβρίδια.

Δρ. Ν: Νόμιζα ότι ο πνευματικός κόσμος ήταν ένας χώρος τάξης με δασκάλους ανώτατης γνώσης. Αν αυτές οι υβριδικές ψυχές είναι μολυσμένα εκτρώματα σε ανθρώπινη μορφή - ψυχές που δεν έχουν την ικανότητα να προσαρμοστούν στη συναισθηματική δομή του ανθρώπινου σώματος - τότε γιατί στάλθηκαν εδώ; Αυτό εμένα μου λέει ότι ο πνευματικός κόσμος δεν είναι αλάνθαστος.

Α: Η τεράστια πλειοψηφία είναι μια χαρά, και έχουν σπουδαία συνεισφορά στην ανθρώπινη κοινωνία. Θα προτιμούσες να αρνηθούμε σε όλες τις ψυχές την ευκαιρία να έρθουν στη Γη, επειδή μόνο ορισμένες έχουν άσχημη κατάληξη;

Δρ. Ν: Όχι, φυσικά και όχι. Ας προχωρήσουμε. Τι κάνεις μ' αυτές τις ψυχές;
Α: Κάποιοι άλλοι, πολύ ανώτεροί μου, εξετάζουν τη μολυσμένη τους ενέργεια με στόχο να φωτίσουν τον τρόπο που ο κόσμος της πρόσφατης εμπειρίας τους επέδρασε στο ανθρώπινο σώμα τους. Θέλουν να διαπιστώσουν αν πρόκειται για κάποια μεμονωμένη περίπτωση ή αν και άλλες ψυχές από τον συγκεκριμένο πλανήτη είχαν προβλήματα στη Γη. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, ίσως να μην επιτραπεί οριστικά οι ψυχές από αυτό τον κόσμο να έρθουν ξανά στη Γη.

Δρ. Ν: Σε παρακαλώ, μίλησέ μου περισσότερο για τον τομέα σου.

Α: Ο τομέας μου δεν είναι αφιερωμένος στις ψυχές που έχουν διαπράξει μία συγκεκριμένη αδικοπραγία. Εργαζόμαστε με συνηθισμένα διαγράμματα βάναυσων ζωών. Στη συνέχεια, προσφέρεται στις ψυχές αυτές μία επιλογή. Θα κάνουμε ό,τι περνά απ' το χέρι μας να καθάρουμε την ενέργειά τους μέσω της επανένταξής τους και, εφόσον κρίνουμε ότι επιδέχονται διάσωση, θα τους δοθεί μία ευκαιρία να επιστρέψουν στη Γη, σε ρόλους όπου θα υποστούν τον πόνο στην ίδια μορφή με αυτόν που προκάλεσαν, αλλά πολλαπλάσιο.

Δρ. Ν: Θα μπορούσε μία ψυχή που επιδέχεται διάσωση, να έχει διαπράξει απίστευτες φρικαλεότητες στη ζωή αλλά να έχει επιδείξει και έντονη πρόθεση μετάνοιας;

Α: Πιθανόν.

Δρ. Ν: Πίστευα ότι η καρμική δικαιοσύνη δεν είναι τιμωρητική.

Α: Δεν είναι. Η προσφορά αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία για σταθεροποίηση και λύτρωση. Συνήθως χρειάζεται παραπάνω από μία ενσάρκωση για να αντέξει κανείς ένα βίωμα αντίστοιχο με τον πόνο που προκάλεσαν σε πολλούς ανθρώπους. Γι' αυτό μίλησα και για πολλαπλάσιο πόνο.

Δρ. Ν: Ακόμα κι έτσι, μπορώ να υποθέσω ότι οι περισσότερες ψυχές δέχονται αυτή την ευκαιρία;

Α: Κάνεις λάθος. Οι περισσότερες φοβούνται υπερβολικά ότι θα ξανακυλήσουν στα ίδια μοτίβα. Τους λείπει επίσης το θάρρος να γίνουν θύματα σε μία σειρά μελλοντικών ζωών.

Δρ. Ν: Στην περίπτωση που δεν επιστρέψουν στη Γη, τι κάνετε;
Α: Οι ψυχές αυτές θα ακολουθήσουν το δρόμο των ψυχών εκείνων που θεωρούμε ότι δεν μπορούν να διασωθούν. Και τότε θα διασπείρουμε την ενέργειά τους.

Δρ. Ν: Αυτή είναι μία μορφή μετασχηματισμού της ενέργειας - ή κάτι άλλο;

Α: Α ... ναι ... το αποκαλούμε κατακερματισμό της ενέργειας - αυτό σημαίνει διασπορά. Φυσικά, μετασχηματίζεται. Διαχωρίζουμε την ενέργειά τους σε μικρο-σωματίδια.

Δρ. Ν: Πίστευα ότι η ενέργεια δεν μπορεί να καταστραφεί. Δεν καταστρέφετε έτσι την ταυτότητα αυτών των μολυσμένων ψυχών;

Α: Η ενέργεια δεν καταστρέφεται, αλλάζει και μετατρέπεται. Ενδέχεται να αναμείξουμε ένα μικρο-σωματίδιο της παλιάς ενέργειας με εννέα της νέας, πρωτότυπης ενέργειας, που μας παρέχεται προς χρήση. Η διάλυση αυτή θα καταστήσει το μολυσμένο μέρος αναποτελεσματικό, ωστόσο ένα μικρό μέρος της αρχικής ταυτότητας παραμένει άθικτο.

Δρ. Ν: Μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι η αρνητική ενέργεια κακίας αναμειγνύεται με υπερβολικές δόσεις της νέας ενέργειας καλοσύνης ώστε να καταστεί ακίνδυνη η μολυσμένη ψυχή;

Α: (γελάει) Όχι απαραίτητα καλοσύνης, μάλλον φρεσκάδας.

Δρ. Ν: Γιατί κάποια ψυχή θα αντιστεκόταν στη διασπορά;

Α: Παρ' όλο που οι ψυχές, οι οποίες αποδέχονται τις διαδικασίες αυτές για το καλό τους, ανακάμπτουν και τελικά ζουν παραγωγικές ζωές στη Γη και αλλού ... υπάρχουν και ψυχές που δεν ανέχονται κανενός είδους απώλεια της ταυτότητας.

Δρ. Ν: Και τι συμβαίνει στις ψυχές εκείνες που αρνούνται τη βοήθειά σου;

Α: Πολλές θα περάσουν απλά στη λήθη, σ' έναν τόπο μοναξιάς. Δεν γνωρίζω τι θα τους συμβεί τελικά.
Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες η βλάβη κάποιας ψυχής είναι μέτρια. Απαιτείται κι εδώ ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς όμως να είναι απαραίτητος και ένας Δάσκαλος Αποκατάστασης. Το παρακάτω απόσπασμα προέρχεται από έναν πελάτη που περιγράφει μία χαρισματική θεραπεύτρια ψυχή, η οποία εργάζεται σ' ένα κέντρο αποκατάστασης. Τη φαντάζομαι σαν μία νοσοκόμα στο πεδίο της μάχης, που διευθύνει ένα υπαίθριο νοσοκομείο και ο πελάτης μου συμφωνεί:
«Ω, είναι η Νούμι - είμαι τόσο χαρούμενος. Δεν την έχω δει εδώ και τρεις ή τέσσερις ζωές, αλλά ο αποπρογραμματισμός της και οι τεχνικές της ενεργειακής αποκατάστασης είναι αξεπέραστες. Υπάρχουν και άλλοι πέντε, που δέχονται τη φροντίδα της σ' αυτό το μέρος, τους οποίους δεν γνωρίζω. Η Νούμι έρχεται προς εμένα και με σφίγγει στην αγκαλιά της. Μπαίνει μέσα μου και συγχωνεύει την κουρασμένη μου ενέργεια με τη δική της. Αισθάνομαι τη μετάγγιση των τονωτικών της δονήσεων. Πραγματοποιεί και μια πρώτη μορφή αναδιαμόρφωσης. Αισθάνομαι σαν να δέχομαι μια ήπια επαναβεβαίωση εκείνου που δημιούργησε την ίδια μου την ενέργεια. Σύντομα, είμαι έτοιμος να φύγω και, μέχρι την επόμενη φορά, η Νούμι με αποχαιρετά μ' ένα υπέροχο χαμόγελο.»

Ψυχές της Μοναξιάς
Οι ψυχές που επιθυμούν τη μοναξιά είναι υγιείς ψυχές που ενώ έχουν περάσει μέσα από τη διαδικασία ανάρρωσης, ωστόσο αισθάνονται έντονα τις επιπτώσεις της μόλυνσης από την αρνητική ενέργεια. Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα πάνω σ' αυτό το θέμα:

«Μετά από κάθε ζωή, πηγαίνω σ' ένα τόπο εξαγνισμού για να διαλογιστώ με ησυχία. Επιθεωρώ τι θέλω να κρατήσω και να αφομοιώσω από το τελευταίο σώμα που είχα και τι θα έπρεπε να αποβληθεί. Αυτή τη στιγμή, περισώζω το θάρρος μου και απαλλάσσομαι από την ανικανότητά μου να στηρίζω τις προσωπικές μου δεσμεύσεις. Για μένα, αυτός είναι ένας χώρος ξεκαθαρίσματος. Αυτά που αποφασίζω να κρατήσω γίνονται μέρος του χαρακτήρα μου. Τα υπόλοιπα τα εξαφανίζω.»

Συχνά, οι πιο προχωρημένες ψυχές είναι πιο στοχαστικές όταν είναι μόνες. Αυτός ο τύπος ψυχής θα μπορούσε να είναι ένας φυσικός ηγέτης, ο οποίος, ενδεχομένως, έχει ενεργειακά αποστραγγιστεί υπερασπιζόμενος άλλους ανθρώπους. Μία τέτοια ψυχή είναι ο Άχεμ, ψυχή αφιερωμένη στο σκοπό βελτίωσης της ζωής των άλλων, συχνά εις βάρος του.

Περίπτωση 22
Στην περασμένη του ζωή, ο πελάτης αυτός πολέμησε κατά της τελικής υποδούλωσης του Μαρόκου από τον γαλλικό στρατό και αιχμαλωτίστηκε το 1934. Ως αγωνιστής της αντίστασης, ο πελάτης μου μεταφέρθηκε από τα Βουνά Άτλας στην έρημο Σαχάρα και βασανίστηκε για να του αποσπάσουν πληροφορίες, τις οποίες δεν έδωσε. Αφού τον έδεσαν σ' ένα πάσσαλο, εγκαταλείφθηκε σ' έναν αργό θάνατο κάτω απ' τον καυτό ήλιο.

Δρ. Ν: Άχεμ, εξήγησέ μου, σε παρακαλώ, γιατί χρειάζεσαι μια τόσο μακρά περίοδο μοναξιάς μετά τη ζωή σου στο Μαρόκο;

Α: Είμαι ψυχή-προστάτης και η ψυχή μου δεν έχει ακόμα αναρρώσει από τις επιπτώσεις αυτής της ζωής.
Δρ. Ν: Τι είναι η ψυχή-προστάτης;

Α: Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους εκείνους, των οποίων η έμφυτη καλοσύνη και η έντονη επιθυμία τους να βελτιώσουν τις ζωές μεγάλου τμήματος του κόσμου στη Γη πρέπει να διατηρηθεί.

Δρ. Ν: Ποιον προστάτευες στο Μαρόκο;

Α: Τον ηγέτη του κινήματος της αντίστασης κατά της Γαλλικής αποικιοκρατίας. Υπήρξε πιο αποτελεσματικός στη στήριξη των ανθρώπων μας, που πολεμούσαν για ελευθερία, χάρη στη δική μου πολυετή θυσία.

Δρ. Ν: Ακούγεται απαιτητικό. Εργάζεσαι συνήθως με πολιτικά και κοινωνικά κινήματα στις ζωές σου;

Α: Ναι, και σε πολέμους. Είμαστε πολεμιστές για ευγενείς σκοπούς.

Δρ. Ν: Ποια χαρίσματα πρέπει να διαθέτουν οι ψυχές-προστάτιδες ως ομάδα;

Α: Διακρινόμαστε για τη σταθερότητα, την αντοχή και την ηρεμία μας μέσα στη φωτιά, ενώ ταυτόχρονα βοηθάμε και άλλους που το αξίζουν.

Δρ. Ν: Ποιος αποφασίζει αν αξίζουν; Έχω την εντύπωση ότι είναι κάτι πολύ υποκειμενικό.

Α: Σωστά, και γι' αυτό το λόγο αφιερώνουμε χρόνο για να αναλύσουμε εκ των προτέρων πού μπορούμε να φανούμε πιο χρήσιμοι στη βοήθειά μας προς τους ανθρώπους. Η δουλειά μας μπορεί να έχει επιθετικό ή αμυντικό χαρακτήρα αλλά δεν εμπλεκόμαστε σε κανενός είδους επιθετική πράξη, χωρίς αρχές.

Δρ. Ν: Ωραία, ας μιλήσουμε για την αποστράγγιση της ενέργειάς σου μετά από τέτοιες προσπάθειες. Γιατί δεν επανήλθες στα φυσιολογικά επίπεδα από το θεραπευτικό ντους ή κάποιο άλλο κέντρο αποκατάστασης;
Α: (γελάει) Εσύ το λες ντους, εγώ το αποκαλώ «πλυντήριο αυτοκινήτου». Πρόκειται για έναν κυματοειδή σωλήνα, που σου κάνει μασάζ με θετική ενέργεια, όπως ακριβώς οι βούρτσες στο πλυντήριο αυτοκινήτου. Τώρα μόλις πέρασα μέσα από το πλυντήριο μερικούς από τους νεαρούς μαθητές μου από την τελευταία ζωή και αισθάνονται υπέροχα.

Δρ. Ν: Οπότε, γιατί δεν σε βοήθησε το πλυντήριο αυτοκινήτου;
Α: (πιο σοβαρά) Με βοήθησε οριακά, παρ' όλο που οι αρνητικές ακαθαρσίες έχουν ουσιαστικά αποβληθεί. Όχι, ο πυρήνας της ύπαρξής μου έχει επηρεαστεί από την αγριότητα εκείνης της ζωής και τα βασανιστήρια που έχω υποστεί.

Δρ. Ν: Τι κάνεις;

Α: Διώχνω τους μαθητές και πηγαίνω στον τόπο εξαγνισμού όπου μπορώ να συνδεθώ πλήρως με τον εαυτό μου.

Δρ. Ν: Πες μου, σε παρακαλώ, όλα όσα μπορείς γι' αυτό το μέρος και τι ακριβώς κάνεις εκεί.

Α: Πρόκειται για ένα περιβάλλον με πολύ χαμηλό φωτισμό - μερικοί το αποκαλούν θάλαμο ελαφρού ύπνου - όπου υπάρχουν και άλλοι που αναπαύονται, χωρίς ωστόσο να βλεπόμαστε μεταξύ μας. Διαισθάνομαι ότι είμαστε καμιά εικοσαριά εδώ τώρα. Νιώθουμε τόσο εξουθενωμένοι ώστε δεν έχουμε καμία επιθυμία να συνδεθούμε με κανέναν για ένα διάστημα. Οι Φύλακες μας προσέχουν.

Δρ. Ν: Φύλακες; Ποιοι είναι αυτοί;

Α: Οι Φύλακες της Ουδετερότητας έχουν τη δεξιότητα της μη παρέμβασης. Το ταλέντο τους έγκειται στο να μας υπηρετούν χωρίς καμία απολύτως ανάμιξη στις σκέψεις μας. Είναι οι κηδεμόνες των θαλάμων ελαφρού ύπνου.

Σημείωση: Προφανώς, οι φύλακες της Ουδετερότητας αποτελούν μία υπο-ειδικότητα των Δασκάλων Αποκατάστασης. Μπορεί να φέρουν διαφορετική ονομασία, ωστόσο η ουδετερότητά τους σημαίνει ότι υποβοηθούν τη θεραπεία έμμεσα, χωρίς καμία επικοινωνία. Οι πελάτες μου λένε ότι αυτά τα όντα είναι ταγμένα στην απόλυτη ηρεμία για χάρη των ψυχών που βρίσκονται υπό τη φροντίδα τους.

Δρ. Ν: Με τι μοιάζουν αυτοί οι παθητικοί κηδεμόνες;

Α: (λακωνικά). Δεν είναι παθητικοί. Η εικόνα τους είναι η εικόνα των μοναχών που κινούνται γύρω από ένα ιερό. Οι Φύλακες φορούν μανδύες και μία καλύπτρα στα πρόσωπά τους, ώστε να παρουσιάζονται σε μας χωρίς καμία ταυτότητα. Οι σκέψεις τους είναι ερμητικές, αλλά το μάτι τους άγρυπνο.

Δρ. Ν: Άρα, απλά σας επιβλέπουν ενώ εσείς ξεκουράζεστε;
Α: Όχι, όχι - εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις. Έχουν τεράστιες ικανότητες ως προς το να μας φροντίζουν. Μέριμνά τους είναι η ομαλή έγχυση και ρύθμιση της ενέργειας που έχουμε αποθηκεύσει στον πνευματικό κόσμο πριν πάμε σε κάποια φυσική ζωή.

Δρ. Ν: Έχω ακούσει πολλά για την ιδιότητα της ψυχής να διαιρεί τον εαυτό της. Γιατί δεν μπορείς, απλά, να πας στην πνευματική σου περιοχή, να πάρεις το υπόλοιπο της ενέργειάς σου και να συγχωνευθείς με αυτήν; Ή γιατί να μην υπάρχει μία ομάδα Δασκάλων Αποκατάστασης που να αναπλάθει τη μολυσμένη σου ενέργεια;

Α: (παίρνει βαθιά ανάσα) Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω. Για μας, όλα αυτά είναι απαραίτητα. Πρόκειται για τις συνέπειες των ακαθαρσιών τις οποίες θέλουμε να θεραπεύσουμε με μια αργή, ομαλή επαναφορά της δικής μας εξαγνισμένης ενέργειας, που βρίσκεται σε κατάσταση ανάπαυσης. Οι Φύλακες μας βοηθούν να αποκαταστήσουμε τη δική μας ενέργεια.

Δρ. Ν: Κι αυτό το θεωρείς καλύτερο από μια μετάγγιση που θα έκανες από τη δική σου τράπεζα αίματος;
Α: Ναι, ακριβώς, τώρα αρχίζεις να καταλαβαίνεις. Δεν θέλουμε να το κάνουμε βιαστικά. Ούτε και χρειαζόμαστε μια μεγάλης κλίμακας αποκατάσταση. Δεχόμαστε αργές ενεργειακές μεταγγίσεις από τη δική μας ενέργεια μέσα σε μία παρατεταμένη χρονική περίοδο για να υπάρχει μεγαλύτερη ... ελαστικότητα. Θέλουμε να ανακτήσουμε τη δύναμη που είχαμε πριν από μια τρικυμιώδη ζωή που περάσαμε, μέσα από τη φυσική εμπειρία.

Δρ. Ν: Πόση είναι, μετρώντας σε Γήινα χρόνια, η παρατεταμένη χρονική περίοδος που χρειάζεται για την ανάρρωσή σου σ' αυτό το άδυτο;

Α: Είναι δύσκολο να πω ... 25 με 50 χρόνια ... πάντα θα θέλαμε να κρατήσει περισσότερο γιατί οι Φύλακες χρησιμοποιούν τις δικές τους δονητικές συχνότητες για να κάνουν ... μασάζ στην ενέργειά μας - πράγμα που είναι υπέροχο. Πρόκειται για πολύ ιδιαίτερα και μυστικά όντα, που δεν θέλουν να τους δει ή να τους μιλήσει κανείς, αλλά γνωρίζουν ότι είμαστε ευγνώμονες για τη φροντίδα τους. Ξέρουν επίσης πότε έρχεται η ώρα για να ξαναβρεθούμε με τους φίλους μας και να επιστρέψουμε στη δουλειά (γελάει). Τότε μας ωθούν απαλά προς τα έξω.

Από περιπτώσεις σαν κι αυτές, έμαθα ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους να επισκευάζει κανείς την καταστραμμένη ενέργεια είναι να δέχεται την επιστροφή της αργά. Πολλές μοναχικές ψυχές είναι αρκετά εξελιγμένες και δεν χρειάζονται αποκατάσταση στις κανονικές περιοχές αποκατάστασης. Οι δραστήριες αυτές ψυχές μπορεί να έχουν αυξημένη αυτοπεποίθηση. Ο Άχεμ παραδέχθηκε ότι πήρε μαζί του στο Μαρόκο μόνο το 50% της ενέργειάς του και θα έπρεπε να είχε «φορτώσει» περισσότερη πριν αναχωρήσει για τη συγκεκριμένη ζωή.
Το επόμενο τμήμα αφορά πλανητικούς θεραπευτές, που εργάζονται σε φυσικά περιβάλλοντα. Δεδομένου ότι οι ψυχές αυτές εξακολουθούν να ενσαρκώνονται, οι πελάτες μου δεν τους θεωρούν δασκάλους. Σ' αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και οι ψυχές-μετασχηματιστές που αναφέρονται στην επόμενη περίπτωση. Το πλανητικό έργο συντελείται εκεί που αρχίζει η έκθεσή μας σε πολλές ειδικότητες και αποτελεί βασικό εκπαιδευτικό πεδίο για τις εξελισσόμενες ψυχές.

Ενεργειακές Θεραπείες στη Γη
Θεραπευτές του Ανθρώπινου Σώματος
Όταν έμαθα για τις ψυχές που ειδικεύονταν στην αποκατάσταση της κατεστραμμένης ενέργειας στον πνευματικό κόσμο, είχα την περιέργεια να μάθω πώς οι ψυχές αυτές εφαρμόζουν την ασυνείδητη πνευματική τους γνώση όταν εργάζονται σε φυσική μορφή. Η επόμενη περίπτωση είναι μία γυναίκα που εργάζεται με πολλά ενεργειακά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου και του ρέικι. Ωστόσο, μέχρι τη συνεδρία της ύπνωσης, δεν είχε ιδέα για την πηγή της θεραπευτικής πνευματικής της ενέργειας. Το πνευματικό της όνομα είναι Πουρούγιαν και στη διάρκεια της συνάντησής μας μου εξήγησε πώς και γιατί οι ενεργειακές ρυθμίσεις είναι απαραίτητες τόσο για τις ενσαρκωμένες όσο και για τις ασώματες ψυχές.

Περίπτωση 23

Δρ. Ν: Πουρούγιαν, θα ήθελα να ξέρω αν χρησιμοποιείς την πνευματική σου εκπαίδευση για την αποκατάσταση της ψυχής στις γήινες αποστολές σου.

Α: (δείχνει κάποια έκπληξη, καθώς η πληροφορία αυτή άρχισε να ξετυλίγεται στο μυαλό της μετά την ερώτησή μου) Γιατί ... ναι ... δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο πολύ μέχρι τώρα ... μόνο όσοι από μας θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται μ' αυτό τον τρόπο στη Γη αποκαλούνται μετασχηματιστές.

Δρ. Ν: Ποια είναι η διαφορά; Πώς θα όριζες έναν μετασχηματιστή;

Α: (γελάει καταφατικά) Ως μετασχηματιστές κάνουμε επισκευαστικές εργασίες στη Γη - είμαστε το συνεργείο καθαρισμού - μετασχηματίζουμε, αποδίδοντας τα σώματα στην υγεία. Υπάρχουν άνθρωποι στη Γη που έχουν γκρι στίγματα ενέργειας τα οποία τους υποχρεώνουν να «κολλάνε». Το βλέπεις αυτό όταν κάνουν τα ίδια λάθη ξανά και ξανά στη ζωή τους. Δουλειά μου είναι να ενσαρκώνομαι, να τους εντοπίζω και να προσπαθώ να απομακρύνω αυτά τα μπλοκαρίσματα έτσι ώστε να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις και να αποκτούν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Τους μετασχηματίζουμε ώστε να γίνουν πιο παραγωγικοί άνθρωποι.

Δρ. Ν: Πουρούγιαν, θα ήθελα να διευκρινίσω τις διαφορές της πνευματικής εκπαίδευσης, αν υπάρχουν, μεταξύ της αποκατάστασης των ψυχών στον πνευματικό κόσμο και του μετασχηματισμού ενέργειας σε έναν φυσικό κόσμο.

Α: (μακρά παύση) Ορισμένα τμήματα της εκπαίδευσής μας είναι ίδια αλλά ... οι μετασχηματιστές στέλνονται να φοιτήσουν και σε άλλους κόσμους ανάμεσα στις ζωές - όσοι από μας αγαπάμε να εργαζόμαστε με φυσικές μορφές.

Δρ. Ν: Περίγραψέ μου την τελευταία εκπαίδευσή σου ως μετασχηματιστής πριν επιστρέψεις στη Γη.
Α: (εμβρόντητη από την ερώτησή μου, οραματίζεται την απάντηση που μου δίνει) Ω, ... δύο φωτεινά όντα ήρθαν από μία άλλη διάσταση για να εργαστούν με εμάς τους έξι (την ανεξάρτητη ομάδα μελέτης της Πουρούγιαν). Μας έδειξαν πώς ... να διατηρούμε τις ενεργειακές μας δονήσεις σε μια σταθερή, εστιασμένη δέσμη ακτίνων - όχι διασκορπισμένη. Έμαθα να εστιάζω την ενέργειά μου ώστε να είναι πιο αποτελεσματική.
Δρ. Ν: Τα όντα αυτά προέρχονταν από ένα φυσικό κόσμο;

Α: (με απαλό τόνο) Μάλλον από μία αεριώδη σφαίρα όπου η νοημοσύνη τους υπάρχει ... μέσα σε ενεργειακές φούσκες ... αλλά ήταν τόσο καλά. Μάθαμε ... ώ ... μάθαμε ...

Δρ. Ν: (ευγενικά) Είμαι σίγουρος ... ας επιστρέψουμε στην πρακτική χρησιμότητα όσων έμαθες τώρα που γνωρίζεις περισσότερα για την προέλευση των δεξιοτήτων σου. Πες μου, πώς εφαρμόζεις την πνευματική αυτή γνώση στην εργασία σου σήμερα ως ψυχή-μετασχηματιστής στη Γη;

Α: (με ένα βλέμμα απορίας) Είναι ... εκεί τώρα ... στο μυαλό μου ... καταλαβαίνω γιατί είναι αποτελεσματικό ... (σταματά) ... η εστιασμένη ακτίνα ...

Δρ. Ν: (πιεστικά) Η εστιασμένη ακτίνα ...;
Α: (πρόθυμα) Τη χρησιμοποιούμε σαν λέιζερ - περίπου όπως ο οδοντογιατρός τρυπάει ένα χαλασμένο δόντι - ώστε να εντοπίσουμε και να καθαρίσουμε τη γκρι ενέργεια. Αυτός είναι ο γρήγορος τρόπος. Μου είναι πιο δύσκολο να εφαρμόσω μια αργή διαδικασία, η οποία θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερο αποτέλεσμα.

Δρ. Ν: Εντάξει Πουρούγιαν, μου εξηγούσες πώς χρησιμοποιείς την πνευματική και τη γήινη εκπαίδευσή σου συνδυαστικά για να θεραπεύσεις την ενέργεια. Αυτή τη στιγμή έχεις τη μνήμη και των δύο πλευρών. Μίλησέ μου για την αργή μέθοδο.

Α: (παίρνει βαθιά ανάσα) Κλείνω τα μάτια, μπαίνω κατά κάποιο τρόπο σ' ένα είδος ελαφριάς ύπνωσης και τοποθετώ τα χέρια μου κυκλικά, γύρω από το κεφάλι του ασθενή μου. Βλέπω τώρα ότι όσα έμαθα στον πνευματικό κόσμο με βοηθούν περισσότερο απ' αυτά που έμαθα στα μαθήματα που έκανα εδώ κάτω. Υποθέτω ότι αυτό δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία.

Δρ. Ν: Δεχόμαστε ενέργεια από πολλές πηγές προκειμένου να βοηθήσουμε άλλους. Σε παρακαλώ συνέχισε τώρα με τη μέθοδο της αργής θεραπείας με τους ασθενείς σου εδώ στη Γη.

Α: Λοιπόν, δουλεύω με γεωμετρικά σχήματα, όπως για παράδειγμα ενεργειακά σπιράλ, τα οποία σχηματίζω στο μυαλό μου έτσι που να ταιριάζουν στη διάταξη του συγκεκριμένου σημείου που πάσχει. Στη συνέχεια, τοποθετώ αυτές τις ενεργειακές κατασκευές γύρω από τις γκρι περιοχές. Αυτό ενεργοποιεί τις περιοχές για να αρχίσουν να επισκευάζονται με τις αργές θεραπευτικές μου δονήσεις. Είναι σαν να τοποθετώ ένα ζεστό επίθεμα σ' έναν πονεμένο μυ, (παύση) Βλέπεις, οι ψυχές αυτές τραυματίστηκαν κατά την είσοδό τους, και αυτή η ... αναπηρία ... όσο το σώμα αναπτύσσεται εδώ στη Γη, μόνο να χειροτερεύει μπορεί.

Δρ. Ν: (έκπληκτος) Στάσου ένα λεπτό. Τι εννοείς «τραυματίστηκαν κατά την είσοδό τους»; Νόμιζα ότι η δουλειά σου στη Γη αφορούσε κυρίως τη μολυσμένη ενέργεια από τις δοκιμασίες της ζωής.
Α: Αυτό είναι ένα μόνο μέρος του προβλήματος. Όταν οι ψυχές εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα στη Γη, μπαίνουν στην πυκνή ύλη. Τα σώματα που τις φιλοξενούν, περιέχουν πρωτόγονη ζωική ενέργεια, που είναι πυκνή. Η ψυχή έχει ένα φυσικό είδος αγνής, εξευγενισμένης ενέργειας, η οποία δεν αναμιγνύεται εύκολα με ορισμένους ανθρώπινους ξενιστές. Χρειάζεται εμπειρία για να το συνηθίσει κανείς όλο αυτό. Οι νεαρότερες ψυχές, κυρίως, μπορεί να τραυματιστούν. Εκτροχιάζονται νωρίς και ... ανατρέπονται.

Δρ. Ν: Και ίσως, θα πρέπει να προβάλλεις διαφορετικά ενεργειακά σχήματα και συνθέσεις στον κάθε ασθενή σου.

Α: Ου, ουου, αυτή είναι η δουλειά του μετασχηματιστή. Οι κατεστραμμένες ενεργειακές γραμμές τους είναι τόσο ... μπερδεμένες ... θα πρέπει να αναδιαταχθούν ώστε να απομακρυνθεί η τοξική ενέργεια. Αυτές οι θολωμένες ψυχές είναι τόσο ανισσόροπες! Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μας πρέπει να κατευθυνθεί σε όλα εκείνα τα κύτταρα του σώματος όπου η αρνητική ενέργεια παγιδεύει την ελεύθερη ροή της θετικής. Όταν αυτό εκτελεστεί σωστά, η ψυχή είναι πλέον σε πληρέστερη σύνδεση με τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Δρ. Ν: Αυτό ακούγεται όντως πολύ χρήσιμο.

Α: Σου δίνει ικανοποίηση, παρ' όλο που έχω ακόμα πολλά να μάθω, (γελάει) Αποκαλούμε τους εαυτούς μας ψυχικά σφουγγάρια της εξευγενισμένης ενέργειας.
Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Περίπτωση 25 χρησιμοποιεί το ρέικι στην εργασία της στη Γη. Το ρέικι είναι μία αρχαία θεραπευτική τέχνη που χρησιμοποιούνται τα χέρια. Αφού αξιολογήσουν και επεξεργαστούν την κατεστραμμένη ενέργεια, οι θεραπευτές κλείνουν τα διάκενα στο ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο με ευθυγραμμίσεις του σώματος ώστε να επιφέρουν τη συμμετρία. Τα μπλοκαρίσματα της αρνητικής ενέργειας στο ενεργειακό μας πεδίο μειώνουν αισθητά τις λειτουργικές μας δυνατότητες μας.
Επίσης, ενοχλούμαι από κάποια επιστημονικά άρθρα τα οποία καταρρίπτουν την ενεργειακή εργασία με τα χέρια, όπως είναι για παράδειγμα το θεραπευτικό άγγιγμα, καθώς έχω δει τη δύναμη που έχουν τέτοιες θεραπείες πάνω στους ασθενείς. Συχνά προσφέρονται δωρεάν από ορισμένες νοσηλεύτριες μέσα στα νοσοκομεία από γνήσιο ενδιαφέρον να ανακουφίσουν και να θεραπεύσουν. Τα σώματά μας αποτελούνται από ένα ενεργειακό πεδίο σωματιδίων, το οποίο φαίνεται στερεό αλλά είναι υγρό και δρα ως αγωγός της δόνησης. Μία από τις ψυχές-μετασχηματιστές λέει για τις θεραπευτικές μεθόδους της μέσω του αγγίγματος:

"Το μυστικό για τη θεραπεία είναι να απομακρύνω τον συνειδητό εαυτό μου ώστε να αποφύγω την παρεμπόδιση της αμοιβαίας ελεύθερης ροής ενέργειας. Σκοπός μου είναι να συγχωνευθώ με την ενεργειακή ροή του ασθενούς ώστε να αναδείξω το ύψιστο καλό στο σώμα αυτό. Αυτό επιτυγχάνεται τόσο με την αγάπη όσο και με την τεχνική."

Αν ο δέκτης αντιστέκεται και παρεμποδίζει την ελεύθερη ροή του τσι ή, αλλιώς, δύναμης της ζωής, από τους μεσημβρινούς μέσω της διανοητικής του άρνησης, μπορεί εύκολα να μπλοκάρει την ανίχνευση του ενεργειακού του πεδίου από τον θεραπευτή.

Η ενέργεια του σώματος και της ψυχής επηρεάζονται δυσμενώς από τις δυσαρμονικές δονητικές ακολουθίες. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του φυσικό ρυθμικό αποτύπωμα. Σώμα και ψυχή πρέπει να συνυπάρχουν ομαλά ώστε οι άνθρωποι να είναι παραγωγικοί.

Θεραπευτές του Περιβάλλοντος
Πριν αρχίσω την έρευνά μου στον πνευματικό κόσμο, δεν είχα ιδέα για τα ξεχωριστά δώρα των περιβαλλοντικών θεραπευτών στον πλανήτη μας. Έχω μάθει ότι η Γη αυτή καθαυτή έχει τον δικό της δονητικό παλμό και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την ικανότητα να συντονίζονται με αυτή την οικολογική ενέργεια. Μία από τις Περιπτώσεις, που μου άνοιξαν τα μάτια, ήταν μια γυναίκα η οποία εργάζεται στη Δασική Υπηρεσία της βορειοδυτικής ακτής της Βόρειας Αμερικής. Στο γράμμα της, με το οποίο ζητούσε μία συνεδρία, εξηγούσε:
«Τα τελευταία χρόνια, όταν βρίσκομαι κοντά σε πυκνή βλάστηση νιώθω ένα γαργάλημα, ένα τσίμπημα στα χέρια μου. Δεν είναι οδυνηρό αλλά εμπεριέχει ένα αίσθημα επείγοντος, σαν κάτι να πρέπει να απελευθερωθεί στη διάρκεια της δουλειάς μου στα δάση. Τελευταία, βλέπω στα όνειρά μου αστραπές να βγαίνουν από τα χέρια μου κι εγώ να θέλω να τις αιχμαλωτίσω σ' ένα μπουκάλι για να τις σώσω. Αυτά τα όνειρα φαίνεται να εκπληρώνουν μία εσωτερική μου ανάγκη και όταν ξυπνάω αισθάνομαι ευτυχισμένη. Μήπως έχω αρχίσει να τρελαίνομαι;»

Ανέλαβα αυτή τη γυναίκα με προθυμία, αφού πρώτα δέχθηκε να δει έναν παθολόγο ώστε να αποκλείσουμε ότι υπάρχει κάτι που προκαλεί νευρολογικά προβλήματα στα χέρια της. Θα παραθέσω τον διάλογο αυτής της Περίπτωσης από το σημείο όπου συζητάμε τη συμμετοχή της σε μια ομάδα προχωρημένων ελεύθερων σπουδών στον πνευματικό κόσμο.
Περίπτωση 24
Δρ. Ν: Για ποιο λόγο συγκεντρωθήκατε και οι πέντε σ' αυτή την ομάδα σπουδών;

Α: Επειδή εργαζόμαστε με την ενέργεια κατά τον ίδιο τρόπο. Αυτό βοηθάει στην ανύψωση της συνειδητότητάς μας - των ικανοτήτων μας - όταν είμαστε μαζί.

Δρ. Ν: Σε παρακαλώ, εξήγησέ μου το.

Α: Λοιπόν, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση, που ατομικά δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε μία ροή ενέργειας ικανοποιητικής ποιότητας, η οποία θα διαρκέσει πολύ και θα έχει το απαραίτητο αποτέλεσμα.

Δρ. Ν: Επιτυγχάνετε αυτό που θέλετε να κάνετε συλλογικά;

Α: Ναι, σ' ένα βαθμό. Γι' αυτό και μας αρέσει να δουλεύουμε μαζί, για να μπορούμε να εκτοξεύουμε την ενέργειά μας ενωμένοι και να τη συγκεντρώνουμε σε αποθηκευτικές δεξαμενές. Όταν εργαζόμαστε μόνοι, η ενέργειά μας δεν είναι τόσο ισχυρή ούτε τόσο εξαγνισμένη - διαχέεται προς διάφορες κατευθύνσεις.

Δρ. Ν: Ώστε γι' αυτό βλέπεις αυτά τα όνειρα και έχεις αυτή την αίσθηση στα χέρια σου, αυτό το διάστημα της ζωής σου;

Α: (σκέφτεται) Ναι, βλέπω ότι είναι ένα μήνυμα για μένα. Πρέπει να αλλάξω τη ζωή μου και να εργαστώ περισσότερο με την ενέργεια.

Δρ. Ν: Εννοείς, να αποθηκεύεις και να χρησιμοποιείς την ενέργεια για να θεραπεύεις ανθρώπους;
Α: (απαντά γρήγορα στο εσφαλμένο συμπέρασμά μου) Όχι, η ομάδα σπουδών μου εργάζεται με την ενέργεια διαφορετικά. Είμαστε θεραπευτές φυτών, δέντρων και γης. Γι' αυτό και επιλέγουμε ζωές ως φροντιστές του περιβάλλοντος.

Δρ. Ν: Επέλεξες το τωρινό σου επάγγελμα για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, που είχε σχέση με τις δεξιότητές σου;

Α: Ναι.

Δρ. Ν: Τι συμβαίνει με τα άλλα μέλη της ομάδας σου του πνευματικού κόσμου;

Α: (με μεγάλο μορφασμό) Δύο από αυτούς εργάζονται μαζί μου στη δασική υπηρεσία.

Δρ. Ν: Με την περιβαλλοντική καταστροφή που συμβαίνει σ' ολόκληρη τη Γη, σκέφτομαι ότι εσύ και οι φίλοι σου, ως πλανητικοί θεραπευτές, θα έχετε μια δουλειά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας.

Α: (θλιμμένα) Είναι τρομερό. Χρειαζόμαστε πάρα πολύ εδώ.

Δρ. Ν: Πες μου, έχετε εσύ και τα μέλη της ομάδας σου μελέτης ασχοληθεί με τη χρήση της ενέργειας για περιβαλλοντικούς σκοπούς σε πολλές προηγούμενες ζωές στη Γη;

Α: Ω, ναι ... για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Δρ. Ν: Δώσε μου ένα παράδειγμα.

Α: Στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν ένας Ινδιάνος Algonquian, με το όνομα Το Δέντρο που Τραγουδάει. Η δουλειά μου συνίστατο στο να διασφαλίσω ότι η γη μας θα εξακολουθούσε να μας εφοδιάζει με τροφή. Στεκόμουν όρθιος στο δάσος με τεντωμένα χέρια για ώρες. Η φυλή μου νόμιζε ότι μιλούσα στα δέντρα και στο χώμα, στην πραγματικότητα όμως, αντάλλασσα ενέργεια με τη γη. Πρόκειται για μία επέκταση του μυαλού και του σώματος, που επιτυγχάνεται με λίγη βοήθεια απ' τους οδηγούς μας.

Πριν κλείσω το θέμα του περιβάλλοντός μας στη Γη και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι είναι σε θέση να συντονίζονται με τις ενεργειακές δονήσεις αυτού του πλανήτη, πρέπει να πω ακόμα δυο λόγια για τους ιερούς τόπους. Μεγάλος αριθμός ερευνητών έχουν αναφέρει ότι υπάρχουν μέρη στον κόσμο, που αναδύουν έντονους παλμούς μαγνητικής ενέργειας. Όσοι επισκέπτονται αυτούς τους τόπους αισθάνονται μία εξυψωμένη επίγνωση και φυσική κατάσταση. Έχω ήδη μιλήσει για τα επίπεδα δονητικής ενέργειας, τα οποία ποικίλουν σε πυκνότητα γύρω από τη Γη.
Τα πλανητικά μαγνητικά πεδία επηρεάζουν τη φυσική και πνευματική μας συνειδητότητα, και εντοπίζω εδώ μία παράξενη ομοιότητα με τις περιγραφές για τον πνευματικό κόσμο. Οι πελάτες μου λένε ότι το έδαφος της κατοικίας της ομάδας τους είναι «ένα διάστημα μέσα σ' ένα άλλο διάστημα», του οποίου τα μη στερεά όρια έχουν μία συγκεκριμένη δονητική συγκέντρωση ενέργειας, που παράγεται από αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα.
Ίσως ορισμένοι οικισμοί στη Γη, που θεωρούνται ιεροί από τους αρχαίους, περιέχουν στροβίλους ενεργειακών συγκεντρώσεων, οι οποίες έχουν προκληθεί από αυτές που αποκαλούνται φυσικές «γεωενεργειακές γραμμές». Οι τόποι όπου συγκλίνουν τα μαγνητικά αυτά πλέγματα λέγεται ότι ενισχύουν την ασυνείδητη σκέψη και διευκολύνουν το άνοιγμα των ψυχικών διόδων μας σε πνευματικά πεδία. Η γνώση των ενεργειακών τόπων είναι πολλή χρήσιμη στους πλανητικούς θεραπευτές.

Διαίρεση της Ψυχής και Επανένωση
Η ικανότητα των ψυχών να διαιρούν την ενεργειακή τους ουσία επηρεάζει πολλές πλευρές της ζωής τους. Ίσως ο όρος επέκταση της ψυχής να είναι πιο ακριβής από το διαίρεση της ψυχής. Όπως έχω αναφέρει, όλες οι ψυχές που έρχονται στη Γη, ακόμα κι αυτές που ζουν παράλληλες ζωές σε περισσότερα από ένα σώματα, αφήνουν πίσω στον πνευματικό κόσμο ένα μέρος της ενέργειάς τους. Τα ποσοστά της ενέργειας, που οι ψυχές αφήνουν πίσω τους, ποικίλουν, όμως κάθε σωματίδιο φωτός αποτελεί πιστό αντίγραφο κάθε άλλης όψης του Εαυτού και αναπαράγει την όλη ταυτότητα και όχι μέρος της. Το φαινόμενο αυτό είναι ανάλογο με τον τρόπο που οι φωτεινές εικόνες διαιρούνται και αντιγράφονται πιστά σ' ένα ολόγραμμα. Ωστόσο παρουσιάζουν διαφορές και από το ολόγραμμα. Ένα μόνο, λοιπόν, μικρό ποσοστό της ενέργειας της ψυχής παραμένει πίσω στον πνευματικό κόσμο, κι αυτό το μόριο του Εαυτού είναι πιο αδρανές επειδή είναι λιγότερο συμπυκνωμένο. Παρ' όλα αυτά, και επειδή η ενέργεια αυτή παραμένει σε μία αγνή, αμόλυντη κατάσταση, εξακολουθεί να είναι ισχυρή.
Ένα σωρό απορίες που είχα μέσα μου απαντήθηκαν όταν έκανα την ανακάλυψη για το ενεργειακό μας απόθεμα στον πνευματικό κόσμο. Το μεγαλείο του συστήματος της δυαδικότητας της ψυχής έχει αντίκτυπο σε πολλές πλευρές της πνευματικής μας ζωής. Για παράδειγμα, αν κάποιος που αγαπούσαμε πέθανε τριάντα χρόνια πριν από μας και εν τω μεταξύ έχει επανενσαρκωθεί, μπορούμε να τον δούμε ξανά με την επιστροφή μας στον πνευματικό κόσμο.
Η ικανότητα μιας ψυχής να ενώνεται με τον εαυτό της είναι μια φυσική διαδικασία ενεργειακής αναγέννησης μετά τον φυσικό θάνατο. Ένας πελάτης μου είπε εμφατικά «Αν φέρναμε το 100% της ενέργειάς μας μέσα σ' ένα σώμα κατά τη διάρκεια μιας ενσάρκωσης, θα καίγαμε τα κυκλώματα του εγκεφάλου». Μία πλήρης φόρτιση ενός ανθρώπινου σώματος με ολόκληρη την ενέργεια της ψυχής θα υπέτασσε απόλυτα τον εγκέφαλο στη δύναμη της ψυχής. Προφανώς, αυτό θα μπορούσε να συμβεί ακόμα και με τις λιγότερο ικανές, μη εξελιγμένες ψυχές. Υποθέτω ότι ο παράγων αυτός, ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο η ψυχή ενσαρκώνεται σ' ένα σώμα ξενιστή, αξιολογήθηκε στα πρώιμα στάδια της ανθρώπινης εξέλιξης από εκείνους τους πνευματικούς μεγάλους δασκάλους, που επέλεξαν τη Γη ως πλανητικό σχολείο.
Επιπλέον, η κατοχή του πλήρους δυναμικού της ενέργειας της ψυχής από ένα σώμα, θα ακύρωνε την όλη διαδικασία της ανάπτυξης για την ψυχή στη Γη, καθώς δεν θα είχε την πρόκληση να αντιμετωπίσει τον εγκέφαλο. Η ενδυνάμωση διαφόρων τμημάτων της συνολικής ενέργειας της ψυχής σε διαφορετικές ενσαρκώσεις, ενδυναμώνει και το όλον.

Συνήθως, μία υψηλής εξέλιξης ψυχή δεν θα φέρει πάνω από το 25% της συνολικής της δύναμης στη Γη, ενώ η μέση ψυχή, με χαμηλότερη αυτοπεποίθηση, φέρει ένα 50-70%. Η ενέργεια μιας πιο εξελιγμένης ψυχής είναι εκλεπτυσμένη, ελαστική και έντονα δραστήρια σε μικρότερες ποσότητες. Αυτός είναι και ο λόγος που η νεαρότερη ψυχή πρέπει να φέρει περισσότερη ενέργεια στις αρχικές της ενσαρκώσεις. Συνεπώς, δεν είναι ο όγκος της ενέργειας που καθορίζει τη δραστικότητα της ψυχής αλλά η ποιότητα της δονητικής ισχύος, που αντιπροσωπεύει την εμπειρία και τη σοφία της.

Πώς μας βοηθά η πληροφορία αυτή να κατανοήσουμε τη συνδυασμένη δύναμη ψυχικής και ανθρώπινης ενέργειας; Η κάθε ψυχή έχει ένα συγκεκριμένο πρότυπο ενεργειακού πεδίου το οποίο αντανακλά το αθάνατο αποτύπωμα του χαρακτήρα της, ανεξάρτητα από τον αριθμό των τμημάτων που έχουν διαιρεθεί. Όταν αυτό το πνευματικό «εγώ» συνδυάζεται με μία πιο συγκροτημένη προσωπικότητα ενός φυσικού εγκεφάλου, παράγεται ένα πεδίο υψηλότερης πυκνότητας. Οι λεπτεπίλεπτες αποχρώσεις της συμβίωσης αυτής είναι πολύ περίπλοκες. Εγώ έξυσα απλά την επιφάνεια. Και τα δύο ενεργειακά αποτυπώματα αλληλεπιδρούν στον εξωτερικό κόσμο με άπειρους τρόπους ώστε να γίνουν ένα. Γι' αυτό και η σωματική μας ευεξία, οι αισθήσεις και τα συναισθήματά μας είναι τόσο δεμένα με τον πνευματικό μας νου. Η σκέψη συνδέεται στενά με τον τρόπο που τα ενεργειακά αυτά πρότυπα έχουν διαμορφωθεί και συγχωνευθεί μεταξύ τους και με το πώς αλληλο-τροφοδοτούνται μέσα στα σώματά μας.
Τα συναισθηματικά και σωματικά τραύματα αποστραγγίζουν τα ενεργειακά μας αποθεματικά. Μπορούμε να απολέσουμε θραύσματα θετικής ενέργειας εξ αιτίας των ανθρώπων στους οποίους τη μεταβιβάζουμε εκούσια, ή κάποιων άλλων, που μας εξαντλούν με την αρνητικότητά τους. Χρειάζεται ενέργεια για να οικοδομήσουμε και να διατηρήσουμε αμυντικούς μηχανισμούς ώστε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας. Ένας πελάτης κάποτε μου είπε «Όταν μοιράζομαι το φως μου με όσους θεωρώ ότι αξίζει να το λάβουν, μπορώ να το επαναφορτίσω πιο γρήγορα γιατί το έχω δώσει ελεύθερα».
Ένας από τους καλύτερους τρόπους να αναζωογονήσουμε την ενέργειά μας είναι αυτός μέσω του ύπνου. Και σ' αυτή την περίπτωση, μπορούμε να διαιρέσουμε περαιτέρω την ενέργεια που φέραμε μαζί μας και να τριγυρνάμε ελεύθερα ενώ αφήνουμε πίσω ένα μικρό ποσοστό που θα ειδοποιήσει τη μεγαλύτερη ποσότητα να επιστρέψει γρήγορα, αν αυτό χρειαστεί. Όπως προανέφερα, η δυνατότητα αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν το σώμα βρίσκεται σε κατάσταση ασθένειας, ασυνειδησίας, ή σε κώμα. Δεδομένου ότι ο χρόνος δεν είναι περιοριστικός παράγοντας για μια απελευθερωμένη ψυχή, οι ώρες, οι μέρες, ή οι εβδομάδες μακριά από το σώμα έχουν όλες τους αναζωογονητική δράση.
Θα πρόσθετα επίσης ότι οι ψυχές μπορούν να επαναφορτιστούν από αγαπημένα πνεύματα κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Ερμηνεύουμε αυτές τις ενεργειακές ωθήσεις ως βαθιές αποκαλύψεις. Λίγες ώρες ανάπαυσης από το ανθρώπινο σώμα μπορεί να κάνει θαύματα για μια ψυχή, με την προϋπόθεση βέβαια ότι η υπόλοιπη ποσότητα που έμεινε έχει μπει στον αυτόματο πιλότο και δεν ασχολείται με την ανάλυση κάποιου μπερδεμένου ονείρου. Εξ αιτίας μιας τέτοιας περίπτωσης μπορεί να ξυπνήσουμε εξαντλημένοι.

Μία ακόμα αιτία της διαίρεσης της ψυχής είναι οι παράλληλες ζωές. Αλλά ποια είναι τα κίνητρα και οι επιπτώσεις από μια τέτοια απόφαση; Δεδομένου ότι η αποστράγγιση της ενέργειας είναι τεράστια, οι περισσότερες ψυχές που επιχειρούν παράλληλες ζωές, το κάνουν μόνο μία ή δύο φορές πριν εγκαταλείψουν αυτή την τακτική. Επίσης, οι ψυχές δεν διαιρούν την ενέργειά τους για να ενσαρκωθούν ως δίδυμα αδέλφια. Το να διαιρέσεις την ενέργειά σου για να βρεθείς σε μία οικογένεια με τον ίδιο γενετικό κώδικα, γονεϊκή επιρροή, περιβάλλον, εθνικότητα, κλπ. θα ήταν αντιπαραγωγικό. Μια τέτοια έλλειψη διαφορετικότητας θα παρείχε μικρό κίνητρο για να ζήσει μια ψυχή μια παράλληλη ζωή.

Οι άνθρωποι αναρωτιούνται για την προέλευση δύο ψυχών, οι οποίες βρίσκονται στα σώματα πανομοιότυπων διδύμων. Είχα πελάτισσες δύο εικοσάχρονες αδελφές, που γεννήθηκαν με ένα λεπτό διαφορά. Οι ψυχές των γυναικών αυτών συνδέονται πολύ στενά μέσα στην ίδια πνευματική ομάδα, ωστόσο δεν είναι πρωταρχικές αδελφές ψυχές με τη στενή έννοια του όρου. Κάθε μία έχει γνωρίσει και ζει με τον άνδρα σύντροφό της με τον οποίο και είναι βαθιά ερωτευμένη. Οι δύο αυτές ψυχές έχουν ζήσει επί χιλιάδες χρόνια ως στενοί φίλοι, αδέλφια, γονείς και παιδιά ο ένας του άλλου, αλλά όχι ως ερωτικοί σύντροφοι. Δεν έχουν υπάρξει δίδυμοι στο παρελθόν και ο λόγος που το κάνουν τώρα είναι διττός: επειδή στη μεταξύ τους σχέση σε προηγούμενες ζωές είχαν άλυτα ζητήματα εμπιστοσύνης, αλλά ως κυριότερο λόγο όρισαν ότι «μαζί, το συνδυασμένο ενεργειακό μας πεδίο διπλασιάζεται, γεγονός που καθιστά πιο αποτελεσματική την προσπέλασή μας σε άλλα μυαλά».

to-en
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα