Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ιδιότητες μιας μαγνητικής προσωπικότητας (Paramahansa Yogananda)


Μια διδασκαλία του Paramahansa Yogananda
Κάθε άνθρωπος αποτελεί ένα μέσον από το οποίο ρέει ο μαγνητισμός του Θεού, όμως οι άνθρωποι επιτρέπουν σε πολλά πράγματα να εμποδίζουν αυτόν τον μαγνητισμό και πολύ λίγοι άνθρωποι είναι πραγματικά μαγνητικοί. Το σωστό είδος μαγνητισμού όμως, μπορεί να αναπτυχθεί.Μπορεί να ακούσουμε κάποιον να λέει, “Συνάντησα έναν φίλο που είναι τόσο μαγνητικός. Με ενέπνευσε και επέκτεινε την συνειδητότητά μου”. Αυτό το είδος μαγνητικής δύναμης θέλουμε όλοι – θελκτική, ενθαρρυντική και να εξαπλώνεται. Αυτό το είδος μαγνητικής δύναμης αποτελεί ιδιότητα του Πνεύματος. Επεκτείνει την συνειδητότητα χωρίς να την ναρκώνει όπως συμβαίνει με την ύπνωση ή τον ζωικό μαγνητισμό.

Η μαγνητική δύναμη πηγάζει από μέσα μας

Ο μαγνητισμός καθορίζεται από τη συνήθη στάση και τις ενέργειές μας. Για να γίνετε μαγνητικοί για τους άλλους, θα πρέπει πρώτα να γίνετε ελκυστικοί μέσα σας. Οι τεχνικές της Σάτβα (Αγνότητας), όπως είναι ο διαλογισμός, θα σας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσετε την αληθινή εικόνα του Εαυτού σας. Κάποιος με Σατβική προσωπικότητα είναι ειλικρινής, καλός, δεκτικός και έχει αυτοέλεγχο – ιδιότητες ιδιαίτερα μαγνητικές, οι οποίες έχουν καλές επιδράσεις στον εαυτό τους και στους άλλους. Η θετική συμπεριφορά, ο έλεγχος του λόγου και τα καλά λόγια είναι ιδιότητες που καλύπτουν την ψυχή με πνευματικό μαγνητισμό.
Οι εγωιστικές συμπεριφορές και πράξεις εμποδίζουν την ελεύθερη ροή της ενέργειας και απομαγνητίζουν. Η νοητική συνήθεια να κατακρίνουμε τους άλλους, άσχετα από το αν η κριτική είναι ευγενική ή κακόβουλη, επιδρά άσχημα στην συνείδησή μας και μας οδηγεί σε μεγαλύτερη αυταπάτη. Όταν έχετε στο μυαλό σας ανίερο ενδιαφέρον για την αποτυχία των άλλων, ξυπνάτε και τονώνετε τις δικές σας προγεννητικές κακές συνήθειες.
Προσπαθήστε να μην ενδίδετε στις διαθέσεις σας. Το σκοτάδι των διαθέσεων κατά κανόνα καθρεφτίζεται στις εκφράσεις του προσώπου σας. Η καλύτερη θεραπεία μιας κακής διάθεσης είναι να προσπαθήσετε να κάνετε κάτι το οποίο θα αυξήσει το ενεργειακό σας επίπεδο και θα σας προκαλέσει καλή διάθεση. Να αποφεύγετε πάντα ανθρώπους με κακή διάθεση, έτσι ώστε να τους αποτρέψετε από το να μεταφέρουν σ’ εσάς την επιδημία της δυσαρμονίας.

“Μάθετε να συμπεριφέρεστε”

Δεν υπάρχει τρόπος να ευχαριστήσω τον γκούρου μου αρκετά που συνεχώς μου έλεγε, “Μάθε να συμπεριφέρεσαι”. Όπως πολλοί άνθρωποι, έτσι κι εγώ πίστευα πως ήμουν άγγελος και πως κανείς δεν μπορούσε να με βελτιώσει. Όμως, καθώς η σοφία μου μεγάλωνε, ανακάλυψα πως μπορούσα να δω τον εαυτό μου καλύτερα στον καθρέφτη του καθαρού μυαλού, ειδικά στο χωρίς δεισιδαιμονίες μυαλό του Δασκάλου μου, παρά στον μικρό καθρέφτη της δικής μου θολής κατανόησης. Και ανακάλυψα πως υπήρχε διαφορά όσον αφορά τον τρόπο που εγώ νόμιζα πως με βλέπουν οι άλλοι, με τον τρόπο που πραγματικά με έβλεπαν.
Είναι εύκολο να δείτε να ελαττώματα των άλλων, αλλά πολύ δύσκολο να δείτε τα δικά σας, έτσι ώστε να διορθωθείτε. Αν μπορέσετε να βρείτε τα ελαττώματά σας χωρίς να αναπτύξετε σύμπλεγμα κατωτερότητας και να δουλέψετε ώστε να διορθωθείτε, τότε θα χρησιμοποιείτε τον χρόνο ας πολύ πιο εποικοδομητικά από να εύχεστε οι άλλοι να ήταν καλύτεροι. Το δικό σας καλό παράδειγμα μπορεί ευκολότερα να αλλάξει τους άλλους απ’ ό,τι οι ευχές σας.
Έλκουμε αυτό που είμαστε. Γίνετε πρώτα εσείς αυτό που θέλετε να γίνουν οι άλλοι. Θα ανακαλύψετε πως οι άλλοι θα ανταποκριθούν σ’ εσάς με τον ίδιο τρόπο. Αν θέλετε να σας αγαπούν, αρχίστε με το να αγαπάτε εσείς όσους έχουν ανάγκη την αγάπη σας. Αν περιμένετε οι άλλοι να είναι ειλικρινείς απέναντί σας, να είστε εσείς πρώτα ειλικρινείς. Αν θέλετε οι άλλοι να σας συμπαθούν, αρχίστε με το να συμπαθείτε τους άλλους γύρω σας. Αν θέλετε να σας σέβονται, πρέπει να μάθετε να σέβεστε τους πάντες, μικρούς και μεγάλους. Αν θέλετε οι άλλοι να είναι ειρηνικοί απέναντί σας, πρέπει να είσαστε εσείς ειρηνικοί.

Η λάμψη της ειλικρίνειας

Η ειλικρίνεια είναι μια ιδιότητα όλων των υψηλά μαγνητικών ψυχών. Όλοι οι μεγάλοι – Ο Ιησούς, ο Βούδας, ο Μπάμπατζι – είχαν αυτή την ιδιότητα. Πολλοί άνθρωποι, για να κερδίσουν φήμη ή αναγνώριση, θυσιάζουν την ειλικρίνεια και τον αυτοσεβασμό τους, αλλά ποτέ δεν αντλούν πραγματική ικανοποίηση από την επίτευξη των πολυπόθητων στόχων τους. Η φύση του ανθρώπου είναι πολύπλευρη και απαιτεί συνεχή ανάπτυξη, κάτι που επιβάλλει να είναι πάντοτε ειλικρινής και αληθινός.
Να είστε ειλικρινείς με όλους και το σημαντικότερο, να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας. Να προσέχετε τις σκέψεις σας ώστε να σιγουρεύεστε πως είναι σωστές. Όταν οι σκέψεις σας είναι σωστές, η ειλικρίνεια, τα χρήσιμα λόγια και οι καλές πράξεις, θα ακολουθήσουν. Να μεταφέρετε την δόνηση της ειλικρίνειας όπου κι αν πάτε. Οι άλλοι θα νιώσουν αυτή τη δόνηση. Η ειλικρίνεια και τα γλυκά λόγια είναι νέκταρ για τις διψασμένες ψυχές. Συμβάλλουν στην ευτυχία των ανθρώπων στα σπίτια τους, σε κοινωνικές εξόδους, στις εκκλησίες και στις επιχειρήσεις.
Και πάνω απ’ όλα, μην ξεχνάτε να χαμογελάτε, όχι με προσποιητό χαμόγελο που δεν περιέχει αλήθεια και ειλικρίνεια, αλλά με ειλικρινές, ακτινοβόλο χαμόγελο που πηγάζει από μια ελαφριά, χαρούμενη καρδιά και που ανήκει μόνο στο “καλό” και δεν μπορεί να φορεθεί από τους κακοήθεις. Μάθετε να χαμογελάτε ειλικρινά και πάντα να φοράτε την λάμψη της ειλικρίνειας στο πρόσωπό σας.

Ενδιαφέρον για τους άλλους

Το ενδιαφέρον για τους άλλους είναι μια θαυμάσια ιδιότητα και σας δίνει την μεγαλύτερη ελκυστικότητα. Εξασκήστε την! Ενδιαφέρον για τους άλλους σημαίνει να τους σκέφτεστε, να τους ακούτε και να φροντίζετε τις ανάγκες τους. Προσπαθήστε να αναπτύξετε μια διαισθητική συνειδητοποίηση των αναγκών των άλλων.
Ας γίνει υπέρτατος στόχος σας το να κάνετε τους άλλους ευτυχισμένους, έτσι ώστε να γίνετε κι εσείς ευτυχισμένοι. Να έχετε ειλικρινές ενδιαφέρον για τα προβλήματα των άλλων. Κάθε φορά που συναντάτε ένα δεκτικό άτομο, κάντε το να νιώσει το ενδιαφέρον σας για την φυσική, ψυχική και πνευματική του υγεία. Ποτέ μην παραλείπετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για τον εαυτό σας  και για τους άλλους. Να ζείτε με την αρχή “Όλοι για έναν κι ένας για όλους”. Για να έχετε εσείς, πρέπει να έχουν και οι άλλοι.
Να θυμάστε πως αυτά που κάνετε, έλκουν τα ίδια για εσάς. Αν φέρεστε εγωιστικά, και οι άλλοι θα φέρονται εγωιστικά σ’ εσάς, όμως όποτε δίνετε στους άλλους με αγάπη, αυτό θα σας δίνει απίστευτη ευτυχία. Βρείτε την ευτυχία βοηθώντας όσους συναντάτε στον δρόμο σας.
Κάποτε, ένας πολύ γνωστός δάσκαλος στην Ινδία προσκλήθηκε να συμμετάσχει σ’ ένα θρησκευτικό συνέδριο στο Σικάγο. Αυτός και δεκαπέντε οπαδοί του πέρασαν από το Λος Άντζελες πηγαίνοντας στο Σικάγο. Τον προσκάλεσα στο Mount Washington (σ.μ. στα διεθνή γραφεία της Αδελφότητας της Αυτο-Γνωσίας που είχε ιδρύσει ο Yogananda), όπου και προετοιμάσαμε ένα συμπόσιο. Την τελευταία στιγμή ήρθε ένα τηλεγράφημά του από την Χαβάη. Είχε την έμπνευση να γυρίσει ξαφνικά στην Ινδία. Κανείς δάσκαλος δεν θα συμπεριφερόταν έτσι!
Οι άνθρωποι καλά θα έκαναν να καταλάβουν πως οι δάσκαλοι δεν συμπεριφέρονται αλλοπρόσαλλα, ακόμα κι αν οδηγούνται από την έμπνευση. Αφού ζουν σ’ αυτόν τον κόσμο, πρέπει να τιμούν τους τρόπους που λειτουργεί. Και πάντα κρατούν τον λόγο τους. Επιπλέον, αν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κοινωνικές επαφές, πάντα σκέφτονται τα συναισθήματα των άλλων.

Αυτοέλεγχος και φιλειρηνική συμπεριφορά

Να είστε πάντοτε σε συνεχή επαγρύπνηση για την διατήρηση του αυτοελέγχου σας. Θα πρέπει να είστε σε θέση να φοράτε πάντα την καλύτερή σας διάθεση, κάθε φορά που συναντάτε ανθρώπους έτοιμους για ανταγωνισμό. Πάνω απ’ όλα, να είστε τόσο ειρηνικοί που κανείς δεν θα μπορεί να σας πειράξει.
Είναι ανθρώπινη αδυναμία να θυμώνουμε και να μαλώνουμε, αλλά είναι θεϊκή δύναμη το να μπορούμε να κρατάμε τα χαλινάρια σε τέτοιες συμπεριφορές. Άσχετα με την πρόκληση, να είστε φρόνιμοι και μέσω της ήρεμης σιωπής ή του καλού λόγου, να δείχνετε πως η καλοσύνη σας είναι πιο ισχυρή από την ασχήμια του άλλου ατόμου.
Η ειλικρινής ευγένεια και η συνεχής καλή θέληση αποτελούν πανάκεια για την κακή συμπεριφορά. Μπορείτε να διδάξετε τους οξύθυμους φίλους και αγαπημένους σας να διορθώνουν τα ελαττώματά τους μέσα από το παράδειγμα της δικής σας μαγνητικής, φιλειρηνικής συμπεριφοράς πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιείτε σκληρά λόγια. Αν παραμείνετε γαλήνιοι έχοντας ήρεμη συμπεριφορά και ταυτόχρονα να είστε επιεικείς και σταθεροί στις αρχές σας, τότε θα εμπνεύσετε τους κακοπροαίρετους να αλλάξουν.

Διαλύστε όλες τις δυσαρμονικές δονήσεις

Ο Θεϊκός μαγνητισμός είναι η ανώτερη δύναμη. Διαλογιζόμενοι τακτικά, θα φορτίζεστε όλο και περισσότερο με τον αγνό μαγνητισμό του Θεού. Να σκέφτεστε συνεχώς ότι ο Θεός βρίσκεται μαζί σας όπου κι αν πάτε. Όταν διαλογίζεστε και ζείτε με την συνειδητοποίηση πως είστε παιδί του Θεού, σταδιακά θα διαλύετε όλα τα δυσαρμονικά συναισθήματα και τις δονήσεις.
Πάντα να είστε συντονισμένοι με την Θεϊκή Μαγνητική Δύναμη. Όταν προσεύχεστε από καρδιάς και ο Θεός σπάει τον όρκο σιωπής και σας μιλάει, τότε έχετε κερδίσει τον Θεϊκό Μαγνητισμό.
Ο Paramahansa Yogananda είναι ο αγαπημένος παγκόσμιος δάσκαλος που έχει αναγνωριστεί σαν ένας από τους μεγαλύτερους απεσταλμένους της  Ινδίας στην Δύση. Η ζωή και οι διδασκαλίες του, συνεχίζουν να αποτελούν πηγή φωτός και έμπνευσης στους ανθρώπους κάθε φυλής, κάθε πολιτισμού και κάθε θρησκείας.
Διάβασε όλη την βιογραφία του εδώ
Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός, για το www.elenaera.com
Πηγή: www.anandaclaritymagazine.com
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα