Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Imeglimin. Νέο Φάρμακο υπό μελέτη για τον Διαβήτη.

Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν φάρμακα που βοηθούν στην έκκριση της ινσουλίνης και φάρμακα που βοηθούν την ινσουλίνη να εργαστεί χωρίς αντίσταση. Για να μπορέσουμε να ελέγξουμε πλήρως τις τιμές του σακχάρου έχουμε ανάγκη και τις δύο αυτές λειτουργείες. Έτσι χρησιμοποιούμε φάρμακα που εξυπηρετούν και τις δύο πλευρές.
Τώρα μελετάται ένα φάρμακο, η Imeglimin, το οποίο φαίνεται ότι κάνει μόνο του όλα τα παραπάνω. Είναι ένα φάρμακο που βοηθά την ινσουλίνη να εκκριθεί και βοηθάει την καλύτερη απορρόφηση του σακχάρου από τους μύες μειώνοντας τις αντιστάσεις που παρουσιάζονται στην ινσουλίνη. Δεν κάνει όμως μόνο αυτό. Δείχνει ότι μειώνει την νεογλυκογένεση στο ήπαρ, δηλαδή την αυτόματη λειτουργία παραγωγής γλυκόζης που παρουσιάζεται στους διαβητικούς.

Η πολύπλευρη ωφέλεια του οργανισμού από το φάρμακο αυτού συμπληρώνεται και από πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις στο εργαστήριο. Σε κύτταρα που προστέθηκε imeglimin σε β-κύτταρα (τα κύτταρα που εκκρίνουν την ινσουλίνη), αυτά παρουσίασαν αντοχή σε οξειδωτικό στρες. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα το φάρμακο αυτό εκτός από την γλυκαιμική ρύθμιση μπορεί να βοηθήσει και στην επιβράδυνση της εξέλιξης του διαβήτη.
Από τις πρώτες μελέτες που τρέχουν φαίνεται ότι το φάρμακο είναι ασφαλές, μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις κατηγορίες φαρμάκων του διαβήτη και πετυχαίνει επιπρόσθετη μείωση του σακχάρου νηστείας και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (-0.5%).
Σοβαρές παρενέργειες δεν έχουν αναφερθεί έως τώρα και το φάρμακο είναι καλά ανεκτό από τους ασθενείς.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα