Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

"Μα που στο καλό" αποθηκεύονται όλα τα δεδομένα (εικόνες, βίντεο, κλπ) του Facebook; (Βίντεο)


(Εικ. 1) Facebook Prineville Data Center (Φωτό: Facebook)
Το γεγονός!

Κάθε μέρα, αναρτώνται πλέον περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο (!) φωτογραφίες στο Facebook! Κατά συνέπεια, μία εύλογη απορία που έχουν σχηματίσει πολλοί φίλοι του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, είναι το που ακριβώς αποθηκεύεται, αυτός ο τεράστιος όγκος δεδομένων των χρηστών;

-Η απάντηση λοιπόν, σε αυτήν την πολύ λογική απορία, βρίσκεται στις εγκαταστάσεις Prineville Data Center, στο Όρεγκον των Η.Π.Α.!

To Facebook, βρήκε τη γη της επαγγελίας στη μικρή επαρχιακή πόλη του Prineville και δε δίστασε στιγμή, να επενδύσει σε εγκαταστάσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για ένα τεράστιο συγκρότημα εγκαταστάσεων, το οποίο μάλιστα είναι ενεργειακά αυτόνομο και από τον 2011, έχει χαρακτηριστεί ως το πλέον "πράσινο" στις Η.Π.Α. - χαρακτηριστικό δε στοιχείο, πως στη βαθμολόγηση αντίστοιχων εγκαταστάσεων στις Η.Π.Α. ο μέσος όρος PUE (ενεργειακής απόδοσης) βρίσκεται μεταξύ 2.0 και 3.0, όταν το Prineville Data Center, λαμβάνει βαθμολογία 1.5!
Αεροφωτογραφία των εγκαταστάσεων Prineville Data Center (φωτό: Facebook)
Και η Apple στο παιχνίδι!

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ του δικτύου Bloomberg, διαβάζουμε, πως μετά το Facebook, τώρα και η Apple θέλει να χτίσει το δικό της "κάστρο" πληροφοριών, στην περιοχή του Prineville.

Και γιατί στο Prineville;

Βεβαίως, πίσω από όλα αυτά, βρίσκεται μια πολύ δυναμική δήμαρχος, η κ. Betty Roppe. Η οποία όπως φαίνεται, έχει βάλει στόχο να κάνει τη κωμόπολη των 10 χιλιάδων κατοίκων της, ένα σημαντικό παγκόσμιο τεχνολογικό κέντρο!


Η δήμαρχος της μικρής πόλης, τα τελευταία χρόνια, έχει εισηγηθεί και βάλει σε λειτουργία, ένα εξαιρετικό πλάνο, για να προσεγγίσει επενδύσεις!

Έτσι, προσφέροντας άκρως δελεαστικά κίνητρα, φαίνεται να μαγνητίζει τις επενδύσεις στην περιοχή της. Από τη μια, η φθηνή ενέργεια και από την άλλη, η "φορολογική ελευθερία" για 15 χρόνια, σε όλες τις επιχειρήσεις που θα επενδύσουν σε ακίνητη περιουσία, φαίνεται να δελεάζουν και να προσελκύουν, τεχνολογικούς κολοσσούς "παγκοσμίου διαμετρήματος".

Πηγή: Bloomberg News TV
Συντάκτης του άρθρου: Ευθύμης Μαυρομάτης


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ - facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα