Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΟΤΑΝ ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!


Αυτά μόνον στην Ελλάδα γίνονται. Αυτά μόνον Έλληνες τα κάνουν. Γκάφες, διεθνείς, παγκόσμιες. Είμαστε πρώτοι σ’ αυτά. Δεν επιτρέπουμε σε καμμία άλλη χώρα να πάρει το χρυσό μετάλλιο της ξευτύλας. Μιλάμε με γεγονότα.
Μέγα πολιτικό γεγονός η υπογραφή στο Ζάππειο της Πράξης Προσχώρησης της Ελλαδάρας ομαδάρας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία το σύνθημα. Συνέβη σα σήμερα, 28 Μαϊου, το 1979.
Πράγματι ο Γάλλος πρόεδρος Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν έπαιξε ρόλο καθοριστικό επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή για να μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ.
Είχε προετοιμαστεί το κατάλληλο σώου κι ένα πρόγραμμα, εκτός από τη ζωντανή κάλυψη της τελετής στο Ζάππειο, ειδικά για τους Γάλλους τηλεθεατές. Φοβερά πράγματα.
Ανέλαβε να συντονίσει τη δουλειά ο έμπειρος και με γνωριμίες στο εξωτερικό δημοσιογράφοςΡιχάρδος Σωμερίτης που κλήθηκε γι’ αυτό το λόγο στην Ελλάδα. Επειδή το πράμα ήταν και πολύ σπέσιαλ από τη γαλλική τηλεόραση είχαν έρθει δυο επίλεκτοι ρεπόρτερ της και μία φίρμα τηλεπαρουσιαστής με πολυπληθές συνεργείο. Φοβερά πράγματα, σου λέω.
Ο ίδιος ο Ριχάρδος Σημερίτης γράφει στο βιβλίο του σχετικά:
«Αναζητώντας τη συμβολική εικόνα του γεγονότος αποφασίστηκε την ώρα της υπογραφής της συμφωνίας να είναι φωτισμένη η Ακρόπολη. Στις 9 ακριβώς, όμως, τα φώτα στον Ιερό Βράχοέσβησαν για να ακολουθήσει το τουριστικό θέαμα «Ήχος και Φως». Τηλεφώνησα στον φίλο μου Τάκη Λαμπριά, επίσης δημοσιογράφο, συνεργάτη του πρωθυπουργού και γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, για να τον παρακαλέσω να μείνει φωτισμένη η Ακρόπολη για λίγα λεπτά περισσότερο.
Ο Λαμπριάς με διαβεβαίωσε ότι όλα θα γίνουν όπως θα έπρεπε. Να, όμως, που την έναρξη του σώου η Ακρόπολη ήταν στο… σκοτάδι. Από την άλλη ο τηλεσκηνοθέτης, για να μπαλώσει τη γκέλα, δεν έχει την ευελιξία να ρίξει μια εφεδρική «κονσέρβα» με τη σωστή εικόνα που είχαν τραβήξει νωρίτερα για κάθε ενδεχόμενο. Αποτέλεσμα αντί για το σύμβολο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, την Ακρόπολη, οι Γάλλοι παρακολουθούσαν ένα μαύρο πράμα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα