Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Πολεμιστές και Τύραννοι

τόξα βέλη

“Δώσε σε ένα άνθρωπο μια μορφή εξουσίας και θα δεις τον χαρακτήρα του” Γνωμικόν
Τα χαρακτηριστικά των μικρών και μεγάλων τυράννων:
Έχουν μια μορφή εξουσίας, κάνουν  κατάχρηση εξουσίας, ολοκληρωτικό  κακό χαρακτήρα, εξασκούν απρόκλητη  βία, μεγάλη σπουδαιοφάνεια  και σοβαροφάνεια, φιλαυτία , λαγνεία, μανιακό εγωισμό και  ψυχωτικές  υπερβολικές εμμονές,  απληστία και διαφθορά .Είναι πάντοτε δουλικοί με τους  “ανωτέρους” γλύφτες ειδικά αν πρόκειται να  κερδίσουν κάτι, και βάρβαροι  επιδεικτικοί   με τους   “κατωτέρους”.    Ο κόσμος είναι γεμάτος από δαύτους σε όποια θέση και να  βρίσκονται.

Οι πολεμιστές τους αντιμετωπίζουν πάντοτε με αυτοπειθαρχία παρατήρηση  αυτοπαρατήρηση,καταγραφή θέληση υπομονή επιμονή  και έχουν συγκεκριμένη ενεργειακή πάστα και δομή.  Είναι λίγοι πάντα αλλά ικανοί και αρκετοί.
Το να είσαι άψογος δεν είναι θέμα ηθικής αλλά επιβάλει την σωστή χρήση της ενέργειας.Ούτε χρειάζεται να είσαι τέλειος που είναι μια άλλη μορφή εγωισμού και ναρκισσισμού.  Απλώς κάνεις το καλύτερο που μπορείς σύμφωνα με τα μέσα που σου  έχουν δοθεί.
Οι πολεμιστές μελετούν τις στρατηγικές τους. Καταγράφουν όλα όσα κάνουν και μετά αποφασίζουν τι μπορεί να αλλάξει προκειμένου να ξεκουραστούν από άποψη δαπάνης ενέργειας και το πετούν.
Κάνουν ένα κατάλογο που περιλαμβάνει τα πάντα και τις πιο ασήμαντες ασχολίες και δραστηριότητες,.
Έτσι ο πολεμιστής ποτέ δεν κάνει κάτι άσκοπα και χωρίς να το έχει εξετάσει προσεχτικά και να αναλάβει την ευθύνη και της πιο μικρής πράξης.Είναι έτοιμος “στο εδώ και τώρα”.
Η μέθοδος αυτή αποτελεί τα έξι στοιχεία της πολεμικότητας.Τα πέντε από αυτά, έλεγχος, πειθαρχία, μακροθυμία, χρονισμός και θέληση αφορούν τον κόσμο του πολεμιστή . Το έκτο, ο χρονισμός  και το σπάσιμο του φράγματος, είναι ο απρόβλεπτος παράγων στα τούνελ   συγχρονικότητος και παραλλήλων συμπάντων.
Το πρόβλημα των μεθόδων αντιμετώπισης των μικρών τυράννων είναι πάντοτε ένα πρόβλημα  λυγίσεως ενός κουταλιού ή  ενός  τόξου. Το λυγίζεις με την εσωτερική όραση και ματιά. Λυγίζεις ο ίδιος, χωρίς να σπάς, ΤΟΞΟ και  ΒΕΛΟΣ  είσαι όπου στοχεύσεις και πας καθώς  σαν σαϊτιά πετάς.
Αστραία
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα