Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Σώζοντας τους άλλους, σώζετε τον εαυτό σας



Εφόσον δεν σώζουμε τον εαυτό μας μέσα στους άλλους, δεν σωζόμαστε. Η Χριστιανική αντίληψη, δυστυχώς, δίνει έντονη έμφαση στην ανάγκη να σώσετε τον εαυτό σας. Δεν μπορείτε να σώσετε τον εαυτό σας, αλλά μπορείτε να σώσετε τον εαυτό σας στους άλλους. Γι’ αυτό προσευχόμαστε για τους άλλους και τους στέλνουμε αγάπη. Είναι το καθήκον μας, γιατί μέρος του εαυτού μας είναι παραλυμένο μέσα τους.

Με το να σώζετε τους άλλους, εισέρχεστε στην ατραπό της σωτηρίας του εαυτού σας. Οι άλλοι είναι σημαντικοί, όχι εσείς. Δεν καταλαβαίνουμε ακόμα αυτή την έννοια. Γιατί ο Χριστός, εκατομμύρια Βούδες, η Παναγία και τα Μεγάλα Όντα έρχονται; Ήρθαν γιατί μέρη του Πραγματικού Εαυτού Τους ήταν παραλυμένα μέσα μας. Ήθελαν να τα λυτρώσουν, να τα ελευθερώσουν.

Δώστε στους άλλους αυτό που δεν έχετε.



Ας πούμε ότι ένα μέλος της οικογένειάς σας λέει, “Θέλω να είμαι χαρούμενη”. Αυτό το άτομο δεν μπορεί να είναι χαρούμενο σ’ αυτή την οικογένεια ή σ’ αυτή την ομάδα εάν η πρώτη της πρόθεση δεν είναι να κάνει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας χαρούμενα. Απ’ τη στιγμή που ξεκινά να το κάνει αυτό, θα είναι χαρούμενη.

Όλος ο πολιτισμός μας βασίζεται στο εγώ μας – εγώ, εγώ, εγώ, εγώ, εμείς, εμείς, εμείς. Πρόκειται να αλλάξουμε αυτή τη νοοτροπία. Ο γείτονάς σας είναι πιο σημαντικός από εσάς. Η ευημερία, η πνευματική υγεία και η σωματική υγεία του γείτονά σας πρέπει να προστατευτεί ώστε να μείνετε κι εσείς υγιής.

Όλοι σκέφτονται τον εαυτό τους – “η χώρα μου, η γη μου, η δύναμή μου, τα όπλα μου, δικά μου, δικά μου, δικά μου.” Έχουμε φτάσει όμως σε ένα σημείο που το “δικά μου” δεν λειτουργεί πια. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει δικό μου και δικό σας. Όλα είναι δικά μας.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Happiness, Joy & Bliss


elenastral

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα