Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Η «τελειότητα» μπορεί να σε οδηγήσει στο διαζύγιο (ή στη τρέλλα!)

Η «τελειότητα» μπορεί να σε οδηγήσει στο διαζύγιο (ή στη τρέλλα!)



Η χειρότερη νοοτροπία του ανθρώπου, είναι αυτή που τον κάνει να νομίζει πως μπορεί να τα έχει όλα, ότι δηλαδή μπορεί να είναι ο τέλειος σύζυγος, ο τέλειος γονιός, ο τέλειος υπάλληλος και ο τέλειος φίλος.

 Ότι μπορεί να τα κάνει όλα τέλεια και χωρίς καμιά βοήθεια έχοντας παράλληλα μια ακόρεστη δίψα για περισσότερα λεφτά, περισσότερη επιβεβαίωση και περισσότερα γενικώς, μια διαδικασία εξαντλητική από μόνη της

Και ως δικηγόρος ο ίδιος, μπορώ με βεβαιότητα να πω πως αυτή η «τελειότητα» είναι που οδηγεί πολλά ζευγάρια στο γραφείο μου και σε πολλά άλλα δικηγορικά γραφεία για την έκδοση του διαζυγίου τους.


Μία πελάτισσά μου είναι όμορφη, έξυπνη και τρομερά ταλαντούχα. Τα κάνει όλα μόνη της και πρόσφατα μετακόμισε σε καινούριο σπίτι οπότε και έκανε πάρτι να το γιορτάσει. Φυσικά τα ανέλαβε όλα μόνη της, από το φαγητό και τα ποτά μέχρι τη μουσική και τα δώρα των παιδιών, κι ενώ το πάρτυ είχε μεγάλη επιτυχία, η ίδια μας είδε ελάχιστα, δεν είχε χρόνο να περάσει καλά μαζί μας, να γελάσουμε και να βγάλουμε φωτογραφίες. 

Κι αυτό κάνουμε πολλές φορές και στις σχέσεις ή στο γάμο μας. Κάνουμε τα πάντα μόνοι μας, μέχρι να καταρρεύσουμε σωματικά και συναισθηματικά, από φόβο μη φανούμε ατελείς.

Στη πραγματικότητα, κανείς δεν θέλει ή δεν περιμένει από εμάς να είμαστε τέλειοι, κανείς δεν θα μας κρίνει αν ζητήσουμε βοήθεια ή αν αφήσουμε τα κρεβάτια ξέστρωτα και αντί να μαγειρέψουμε μόνοι μας 10 φαγητά για το πάρτυ, παραγγείλουμε απ’ έξω. 

Διότι όταν στο τέλος, δεν μας επαινέσουν γι’ αυτά που κάνουμε, όταν δεν λάβουμε την ευγνωμοσύνη την επιβεβαίωση ή την αναγνώριση που περιμένουμε, τα συναισθήματά μας καταρρακώνονται και η σχέση μας αρχίζει να υποφέρει. Διότι στη προσπάθειά μας να είμαστε τέλειοι, «τρώμε» χρόνο από το γάμο τον οποίο υποτίθεται ότι προσπαθούμε να κάνουμε επίσης τέλειο. 

Η ζωή είναι όμορφη χωρίς να πρέπει να είναι τέλεια κι εδώ θα βρείς μερικές συμβουλές για το πώς να έχεις καλύτερες και πιο χαρούμενες σχέσεις!

1. Κάνε ένα διάλειμμα

Ειλικρινά, το να λιώνεις στη δουλειά και στις υποχρεώσεις δεν είναι ευχάριστο ούτε για σένα ούτε για όσους σε βλέπουν. Κανείς δεν περιμένει τα πάντα από σένα και δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό να μην σε θεωρούν τέλειο;  Όσο είσαι «γήινος», το ίδιο «γήινα» θα σε αντιμετωπίζουν και οι άλλοι. Το να κάνεις ό,τι μπορείς είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις!

2. Δεν υπάρχει τέλεια οικογένεια

Είτε τη βλέπεις στη τηλεόραση είτε στο απέναντι διαμέρισμα, αγνόησέ τη γιατί σίγουρα δεν ξέρεις τι συμβαίνει όταν κλείνει η πόρτα και ακόμη πιο σίγουρα, δεν υπάρχει. Είναι εύκολο να πέσεις στη παγίδα ότι οι άλλοι μπορούν τα πάντα καλύτερα και πιο εύκολα, ότι είναι πιο ωραίοι, πιο αδύνατοι, πιο ευτυχισμένοι, πιο πλούσιοι. Αλλά τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Όλοι ζούμε την απογοήτευση, την ανασφάλεια, το φόβο, το διαζύγιο. Το ότι κάποιος μπορεί να πονάει και να μην το δείχνει, δεν σημαίνει πως δεν πονάει.
3. Αξιολόγησε το χρόνο σου πέρα από οτιδήποτε άλλο

Για να αποδείξεις ότι είσαι τέλειος, χρειάζεσαι χρόνο και όσα λεφτά και να έχεις, δεν μπορείς να αγοράσεις το χρόνο. Ό,τι και να μας λένε οι φίλοι μας ή οι γείτονες για τον τέλειο γάμο, τη τέλεια δουλειά και τη τέλεια ζωή, δεν υπάρχει και είτε δεν το γνωρίζουν ούτε εκείνοι ή παριστάνουν ότι δεν το γνωρίζουν από αδυναμία να το παραδεχτούν στον εαυτό τους, άρα και στους γύρω τους. Όταν πατάς γερά στα πόδια σου, είσαι σε θέση να βάζεις σε προτεραιότητα αυτά που μετράνε περισσότερο στη ζωή.

4. Κράτα επαφές με ανθρώπους που δεν παριστάνουν τους τέλειους και δεν τους νοιάζει να είσαι τέλειος/α

Οι άνθρωποι που σε αγαπούν γι’ αυτό που είσαι, που σε θαυμάζουν για τη δύναμη να ξεπερνάς τα λάθη σου και να παραδέχεσαι τα ελαττώματά σου, οι άνθρωποι που δεν είναι στη ζωή σου για να κάνουνε επίδειξη της τελειότητάς σου, αυτοί που δεν θα σου πούν να χωρίσεις για ψύλλου πήδημα, αυτοί αξίζουν να είναι στη ζωή σου.

5. Περισσότερη αλήθεια, λιγότερη τελειότητα

Θα εκπλαγείς από το πόσοι άνθρωποι βρίσκονται στη θέση σου, περνάνε όσα περνάς και αμφισβητούν τον εαυτό και τις ικανότητές τους. Όλοι αναρωτιόμαστε αν είμαστε καλοί γονείς ή σύζυγοι και με το να νομίζεις πως είσαι τέλειος, θα σε κάνει να πιστέψεις πως δεν έχεις ανάγκη κανέναν άρα δεν σε έχει ανάγκη και κανείς. 

Με τον καιρό μάλιστα, μπορεί να ανακαλύψεις ότι πίσω από τη τελειότητά σου είναι ένας σύζυγος που σε απατάει, ή μια σχέση που μπάζει ή μια φίλη που σε κατηγορεί αριστερά και δεξιά αλλά τόσο καιρό δεν το έβλεπες ή δεν ήθελες να το δεις γιατί ήσουν πολύ απασχολημένη με το να προσπαθείς να είσαι τέλεια, ώσπου στο τέλος έμεινες μόνη σου παρέα με τη τελειότητα. 

Μερικές μέρες μπορεί να είσαι η «χειρότερη» μητέρα του κόσμου χωρίς ίχνος υπομονής και μερικές άλλες μπορεί να είσαι η καλύτερη και η πιο γλυκιά. Μερικές μέρες μπορεί να είσαι η καλύτερη σύζυγος μερικές άλλες η «χειρότερη». Κάθε μέρα είναι μια πρόκληση, ένας συμβιβασμός, ένα στοίχημα. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα, αλλά μπορείς να έχεις πολλά. Και πρέπει να καταλάβεις πως αυτό πολλές φορές στη ζωή είναι από μόνο του αρκετό.

Πηγή: Huffingtonpost.com

singleparent

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα