Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Νέα Ελλάδα


O κακός χαμός έχει γίνει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη χρήση του όρου «Νέα Ελλάδα», αν και ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δε χρειάζονται κάποια συγκεκριμένη αφορμή για να μας πρήζουν τα παπάρια με τις μαλακίες τους. Το έχουν αναγάγει σε επιστήμη.

Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι της πήρε το σύνθημα «Νέα Ελλάδα» και το έκανε ιστοσελίδα. Σοβαρά τώρα, ρε Αλέξη; Πολλή φαντασία έχετε εκεί στην Κουμουνδούρου. 

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται συνεχώς με ανούσιες κόντρες, γιατί δεν έχουν τίποτα το ουσιαστικό να πουν. Τριγυρνάνε σαν ξαναμμένα κοπρόσκυλα στα τηλεοπτικά παράθυρα, τις βγάζουν έξω και τις μετράνε. Λες και δε ξέρουμε ότι είναι μικροτσούτσουνοι. Είναι τόσο γελοίοι που τσακώνονται για ένα σύνθημα που είναι τόσο παλιό όσο η ίδια η Ελλάδα. 



Τί διαφορά έχει η Νέα Ελλάδα από τον «εκσυγχρονισμό» του Σημίτη, την «επανίδρυση του κράτους» του Καραμανλή, το «λεφτά υπάρχουν» του Παπανδρέου και την «έξοδο από την κρίση» του Σαμαρά το 2012; Την ίδια Νέα Ελλάδα δεν πάνε να μας πουλήσουν και τώρα, οι μεν μιλώντας για «ανάπτυξη» και οι δε για «κοινωνική δικαιοσύνη»;

Ο τελευταίος που είχε το δικαίωμα να μιλάει για Νέα Ελλάδα, χωρίς να προκαλεί γέλιο, ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος. Κι αυτός πέθανε πάνω στην προσπάθεια να τη δημιουργήσει.

Η αλήθεια είναι – και το ξέρουν πολύ καλά - ότι δεν υπάρχει Νέα Ελλάδα. Δεν υπάρχει καν Ελλάδα, αφού η Ελλάδα έχει πεθάνει προ πολλού. Στην Ελλάδα έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα, οπότε ό,τι και να δημιουργηθεί, νέο θα είναι. 

Μιλάνε όλοι για Νέα Ελλάδα, ενώ αυτό που χρειαζόμαστε είναι νέους πολίτες. Σκεπτόμενους. 

Από την άλλη, ίσως και να έχουμε νέους πολίτες. Υπήρχε ποτέ περίπτωση επί Σημίτη ή έστω Παπανδρέου να ψηφίζαμε Κοντσίτα για νικήτρια της Eurovision; Αν έκανε κάτι καλό αυτή η κυβέρνηση, είναι ότι συνήθισε τον κόσμο στα τρολ.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Θα μπορούσα να σχολιάσω τις δηλώσεις της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, που είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την πιο παλιά Ελλάδα, αλλά δε θα το κάνω. Βέβαια, αν σκεφτεί κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ, μπορεί η βαφτισιμιά του Τέως να μην έχει τόσο άδικο. Τελικά το έκανα.)

thethreemooges


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα