Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Σεξ: Η πρώτη φορά μετά το διαζύγιο

Σεξ: Η πρώτη φορά μετά το διαζύγιο


Το σεξ μας κάνει να νιώθουμε ποθητοί και αποδεκτοί γι’ αυτό μετά από μια μεγάλη απόρριψη όπως είναι το διαζύγιο, δεν είναι παράξενο που οι άνθρωποι το αναζητούν σε μια προσπάθεια να πάρουν την επιβεβαίωση που χρειάζονται. Επίσης, ας το παραδεχτούμε: Το σεξ είναι απλά τέλειο!

Πολλοί άντρες μετά το διαζύγιο, ακόμη κι αν το περνάνε δύσκολα, επιστρέφουν πάλι στην εποχή που ήταν φοιτητές, έκαναν one night stand και γνώριζαν γυναίκες από μπάρ σε μπάρ” λέει ο σεξολόγος Dr. Ian Kerner ο οποίος επισημαίνει πως το περιστασιακό σεξ είναι κάτι σαν ένα μεταβατικό στάδιο. “Οι περισσότεροι άνθρωποι μόλις περνάνε αυτό το στάδιο, επανέρχονται στις συνειδητές επιλογές συντρόφων” λέει.

Κι ενώ και οι γυναίκες μπορεί να ενδώσουν στο περιστασιακό σεξ μετά το διαζύγιο, βιολογικά τις κάνει να δυσκολεύονται να κάνουν σεξ και να μένουν συνειδητά και μόνο σε αυτό.


“Οι φίλοι που κάνουν περιστασιακό σεξ, δεν είναι ποτέ μια ξεκάθαρη κατάσταση. Είναι εύκολο να πέσεις στη παγίδα του περιστασιακού σεξ που στη πορεία γίνεται μόνιμο ή τουλάχιστον, ο ένας από τους δύο το θέλει σε πιο μόνιμη βάση. Γι’ αυτό, καλό είναι να μην κάνεις σεξ με κάποιον αν δεν είσαι σίγουρη, ότι θέλεις να δεθείς περισσότερο μαζί του”.

Εάν λοιπόν θέλεις να επιστρέψεις στη πρότερη σεξουαλική σου δραστηριότητα, δες παρακάτω πώς να το κάνεις σωστά:

Μη βιάζεσαι

Μπορεί να είναι δελεαστικό να αρχίσεις να βγαίνεις αμέσως μετά το διαζύγιο και να σε ανακουφίζει αλλά καλό είναι πρώτα να επουλώσεις τις πληγές σου, να δείς τί συνέβη στο γάμο σου και ποιά ήταν τα λάθη σου. Ειδάλλως, θα βρεθείς σε μια σχέση ανασφαλή, χωρίς ικανοποίηση και παράλληλα κουβαλώντας τα ίδια λάθη οπότε αντί να επουλώσεις τις πληγές σου, θα είναι σαν να ρίχνεις αλάτι επάνω τους.

Έχε υπόψιν σου ότι οι σεξουαλικές προσδοκίες είναι 

πλέον διαφορετικές

Πριν παντρευτείς, πιθανόν να είχατε βγεί 5-6 φορές πρίν ολοκληρώσετε. Μετά το διαζύγιο όμως, η σεξουαλική συνεύρεση έρχεται λίγο γρηγορότερα, χωρίς φυσικά αυτό να είναι κανόνας.

Έχε υπόψιν σου ότι συνήθως η πρώτη σχέση μετά 

το διαζύγιο, είναι μεταβατική

Όταν οι άνθρωποι μπαίνουν ξανά στο “παιχνίδι” χρειάζεται να προετοιμαστούν και να ξέρουν ότι συνήθως η πρώτη σχέση μετά το διαζύγιο, δεν κρατάει, αντιθέτως έχει περισσότερο “ανακουφιστικό” ρόλο. Κάθε άτομο με το οποίο θα βγείς στο μέλλον, θα σου διδάξει περισσότερα σχετικά με το τί ψάχνεις από ένα σύντροφο και μια σχέση. Για ορισμένους το σεξ έχει νόημα γενικώς σε όποια σχέση και να βρίσκονται, ορισμένοι άλλοι ωστόσο επιλέγουν να περιμένουν μια πιο υγιή και σταθερή σχέση στη ζωή τους. Οι κανόνες εδώ είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες.

Να είσαι ασφαλής

Το να κάνεις σεξ πρίν γνωρίσεις καλά κάποιον, είναι ριψοκίνδυνο συναισθηματικά και μπορεί να πληγωθείς για πολλούς λόγους, είτε γιατί ο νέος σου σύντροφος δεν έχει ξεπεράσει τη σύζυγό του ή γιατί δεν είναι έτοιμος να δεθεί με κάποια. Όσο δηλαδή “βιαστικό” είναι για σένα άλλο τόσο μπορεί να είναι και για τον άλλον.

Μάθε να λες “Όχι ακόμα”

Εάν ψάχνεις για σοβαρή σχέση, το σεξ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να θολώσει τα νερά και να περάσει λάθος μηνύματα. Οι άνθρωποι δεν νιώθουν ξεχωριστοί όταν ολοκληρώνουν γρήγορα ενώ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα όταν κάνεις σεξ όχι απλά επειδή σε ελκύει ο άλλος αλλά και επειδή σου αρέσει σαν άνθρωπος. Αν παρ’ όλα αυτά, θεωρείς ότι δεν είσαι ακόμα σίγουρη να δεσμευτείς, δεν πειράζει να πείς “Όχι ακόμα” ή απλά “Ξέρεις δεν είμαι έτοιμη”. Κι αν η άλλη πλευρά το πάρει προσωπικά και αντιδράσει λέγοντας “Έλα τώρα”, τότε θα καταλάβεις ότι έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο που δεν σέβεται τις επιθυμίες σου και στρέφει τέτοιες σοβαρές αποφάσεις, σε επίδειξη ισχύος!

Εκδήλωσε τη σεξουαλικότητά σου με δημιουργικό 

τρόπο

Δεν χρειάζεται να κάνεις σεξ για να είσαι σεξουαλική. Το σεξ είναι κάτι περισσότερο από μια πράξη, είναι να νιώθεις σέξι, να νιώθεις αυτοπεποίθηση, να είσαι δυναμική. 

Το να βλέπεις ένα ηλιοβασίλεμα, να ακούς μουσική, να μαγειρεύεις ένα ωραίο φαγητό με τον σύντροφό σου ή να περπατάτε χέρι χέρι στη θάλασσα, είναι στιγμές πολύ αισθαντικές από μόνες τους.

Να γνωρίζεις καλά τους λόγους που θέλεις να 

ολοκληρώσεις με κάποιον

Μερικοί άνθρωποι κάνουν σεξ επειδή ανακάλυψαν ότι ο/η σύζυγος είχε κάποια σοβαρά σεξουαλικά θέματα ή κωλύματα οπότε θέλουν να δοκιμάσουν κάτι καινούριο, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, προκειμένου να σιγουρευτούν ότι δεν θα πέσουν πάνω σε παρόμοια περίπτωση. 

Επομένως, μόλις βρούν κάποιον, σπεύδουν να ολοκληρώσουν μαζί του πρίν καν αποφασίσουν αν θέλουν κάτι πιο μόνιμο μαζί του. Εάν από την άλλη, θέλεις να κάνεις σεξ με κάποιον μήπως σε αγαπήσει, βρες έναν ειδικό και μάλιστα γρήγορα. 

Σε περίπτωση που πραγματικά ενδιαφέρεσαι για κάποιον και θέλεις να περάσεις τη σχέση σας, στο επόμενο στάδιο, καλό θα ήταν προηγουμένως να κάνεις μια συζήτηση μαζί του, να του εξηγήσεις τί σημαίνει αυτό για σένα αλλά και για τους δυο σας, ώστε να μην βρεθείς προ εκπλήξεως. Τέλος, υπάρχουν και άνθρωποι που κάνουν σεξ επειδή είναι ερωτευμένοι. Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι, καλό είναι να είσαι ξεκάθαρη και σίγουρη ότι η άλλη πλευρά γνωρίζει, τί περιμένεις μετά αλλά και ότι εσύ γνωρίζεις τί να περιμένεις από εκείνον.

Να είσαι υπεύθυνη

Το να μείνεις έγκυος θα κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα. Καλό είναι να φροντίσεις την αντισύλληψή σου και κυρίως τη προστασία σου, πρίν μείνεις έγκυος ή κολλήσεις κάποιο αφροδίσιο νόσημα χωρίς να το καταλάβεις.

Να είσαι λογική

Μεταξύ μας, κανένας άντρας δεν κοιτάει εκείνη τη στιγμή αν έχεις κυτταρίτιδα ή αν η κοιλιά σου είναι πλαδαρή. Μην παθαίνεις εμμονή με το σώμα σου κι αν τελικά δεν σου αρέσει καθόλου, ξεκίνα σιγά σιγά να χάσει 3-4 κιλά, πάρε 2-3 καινούρια ρούχα και άσε τα υπόλοιπα κιλά γι’ αργότερα.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αφροδισιακό από το να είσαι με κάποιον που νιώθει σέξι και σου το επικοινωνεί. Μην απολογείσαι για τις ατέλειες του σώματός σου, όλοι έχουμε και εκείνος έχει. Δες πώς θα πείς σε αυτό το καινούριο άντρα που μπήκε στη ζωή σου, πόσο γοητευτικός είναι και όχι  ”Πω πω κοίτα κάτι ραγάδες που έχω” γιατί ακόμη κι αν δεν τις είδε καν, θα τις προσέξει με το ζόρι. Οι άνθρωποι το μόνο που θέλουν είναι τους άλλους ανθρώπους, μέσα τους.

divorce360

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα