Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΔΕΛΦΑΤΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 560 ΧΡΟΝΙΑ


Λυσασμένοι οι Οθωμανοί είναι έτοιμοι να μπουν στην Κωνσταντινούπολη και ο κόσμος έχει κλειστεί στην Αγία Σοφιά και κλαίει. Λέμε τι έγινε. Οι πολίτες της αυτοκρατορίας, ουδεμία σχέση με Σπαρτιάτες και Αθηναίους της κλασικής αρχαιότητας, το ‘χουν ρίξει σε ατέλειωτους ψαλμούς και προσευχές, ζητώντας τη βοήθεια του Θεού. Ο Αλάχ, όμως, κι αυτό λέει ο αποδυτηριάκιας, ήταν ενάντια στους Βυζαντινούς, όχι τόσο υπέρ των Τούρκων.

Το Βυζάντιο σα πολυεθνική δύναμη είχε σαπίσει. Είχε τελειώσει τον κύκλο του εδώ και δυο αιώνες πριν, τουλάχιστον. Ζήτημα χρόνου ήταν η κατάρρευση. Ποια κερκόπορτα, και ποια προδοσία την αποφράδα ημέρα. Σιγά, ωρέ, ότι χάθηκε το ματς από μια πόρτα.


Ο Σπαρτιάτης και ο Αθηναίος ήταν πρώτοι στη μάχη. Οι ίδιοι, όχι άλλοι, όχι δούλοι και λεγεωνάριοι, φοράγανε τα κατσαρόλια, από το κεφάλι μέχρι τους αστραγάλους, και πολεμούσαν σα λιοντάρια. Άσε τους Σπαρτιάτες, που ζούσαν σε μια περίεργη σκοτεινή κοινωνία και, δοσμένοι στον πόλεμο ψυχή και σώμα, ήταν όλοι ίδιοι. Και οι Αθηναίοι, αυτές οι χαμούρες, είτε ήταν βιομήχανοι, και εφοπλιστές, είτε μπάρμαν και τηλεπαρουσιαστές, επιτόπου έπαιρναν θέση στη πρώτη γραμμή της μάχης.

Τέτοιο αδελφάτο σα τους Βυζαντινούς δεν έχει ματαδεί η Ιστορία.



ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 560 ΧΡΟΝΙΑ



Όταν πλησιάζει η 29η Μαΐου κάθε χρόνο επικρατεί μια αμηχανία, ας το πω έτσι, στα μήντια. Ανέκαθεν. Σα να μη ξέρουν τι να πουν για το μέγα αυτό γεγονός. Την πτώση μιας χιλιόχρονης αυτοκρατορίας, της ανατολικορωμαϊκής που πέρασε στην Ιστορία σα Βυζάντιο

Κλασική περίπτωση νεοελληνικής διχογνωμίας, και πολυγνωμίας. Κόμματα, ιστορικοί, επιστήμονες ανάλογα με την ταμπέλα τους λένε τα δικά τους. Δεν υπάρχει ενιαία και ομοούσια στάση εθνική απέναντι στην Άλωση της Πόλης.


Η Κωνσταντινούπολη δεν αλώθηκε. Παραδόθηκε. Μετά από 560 χρόνια είναι καιρός κάποιες αλήθειες να λέγονται. Δεν οφελεί να ντύνουμε την αλήθεια με ψέμματα. Να μην αφήνουμε να φανεί η αλήθεια. Τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα