Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Μαύρο χρήμα στην Άννα Βίσση, αποκαλύπτει ο λογιστής του Παπαγεωργόπουλου, ΣαξώνηςΈπαιρνε από το δήμο Θεσσαλονίκης 35.000 ευρώ και υπέγραφε για 8.400 ευρώ
Ακόμα και η Άννα Βίσση έπαιρνε μαύρο χρήμα από το δήμο Θεσσαλονίκης την εποχή που δήμαρχος ήταν ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλο, όπως αποκάλυψε ο λογιστής του Παναγιώτης Σαξώνης στο πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Ο Σαξώνης, κάνοντας μια αναδρομή στην επιχειρηματική του πορεία και θέλοντας να δείξει τα κέρδη που αποκόμιζε, «έκαψε» και την Άννα Βίσση. Αναφερόμενος στο νυχτερινό μαγαζί «Μπουμ», στο οποίο ήταν υπεύθυνος, αποκάλυψε ότι είχε κλείσει συμφωνία με την δημοφιλή τραγουδίστρια Άννα Βίσση για συγκεκριμένο αριθμό εμφανίσεων.

ÐÑÅÌÉÅÑÁ ÔÏÕ ÍÕ×ÔÅÑÉÍÏÕ ÊÅÍÔÑÏÕ  ÁÈÇÍÙÍ ÁÑÅÍÁ ÌÅ ÔÇÍ ÁÍÍÁ ÂÉÓÓÇ  (ÁÐÏÓÔÏËÇÓ ÐÁÐÁÍÉÊÏËÁÏÕ)«Η συμφωνία μας με τη Βίσση ήταν για 35.000 ευρώ τη νύχτα για όλο το επιτελείο της, αλλά μας έκοβε παραστατικό για 8.400 ευρώ». Ακόμη, αποκάλυψε ότι η σύζυγός του -η οποία βρισκόταν σε καλή οικονομική κατάσταση- εργάστηκε για τρεις προεκλογικές περιόδους ως ιδιαίτερα του Παναγιώτη Ψωμιάδη στο πολιτικό του γραφείου.
ΒΙΣΣΗ2Ο Παναγιώτης Σαξώνης, έκαψε για άλλη μια φορά τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο στην πρώτη μέρα της απολογίας του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της υπεξαίρεσης στον δήμο Θεσσαλονίκης.
Ο Παναγιώτης Σαξώνης είπε ότι η συνομιλία του με τον Μιχάλη Λεμούσια ήταν καταλυτική. Ο δεύτερος του είπε επί λέξει «¨Ολοι παίρνουν κάτι, παίρνει και ο δήμαρχος αυτό που του πρέπει».Έτσι δήλωνε εικονικά τιμολόγια στα ασφαλιστικά ταμεία και τα χρήματα ακόμα και με σακούλες πήγαιναν στο γραφείο του Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος τα ήξερε όλα με κάθε λεπτομέρεια.
ΣΑΞΩΝΗΣΚατά τη διάρκεια της απολογίας του αναφέρθηκε και στην Άννα Βίσση και συγκεκριμένα στα νυχτοκάματα που λάμβανε όταν δούλευε στα μαγαζιά του «καίγοντάς» της και αυτήν! Άλλα έπαιρνε και άλλα υπέγραφε. Ουρά έκανε το μαύρο χρήμα, αλλά το σχήμα δεν προχώρησε και σταμάτησε πριν την ώρα του. Συγκεκριμένα έπαιρνε 35.000 ευρώ τη βραδιά και υπέγραφε για 8.400 ευρώ.
βισση3«Η υπεξαίρεση ξεκίνησε το 1999. Θα το φωνάζω συνέχεια. Έχω αναλάβει τις ευθύνες μου μέχρι εκεί που μου αναλογούν. Τα λεφτά πήγαιναν αλλού». Αυτή ήταν η υπερασπιστική γραμμή του κ.Σαξώνη κατά την 38η μέρα της ακροαματικής διαδικασίας.
Ο πρώην υπάλληλος της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, προσδιόρισε σε 22 εκατ. ευρώ το συνολικό ύψος της υπεξαίρεσης, από τα οποία ο ίδιος κρατούσε το 10%, ποσοστό που, κατά τον ίδιο, άρχισε να εισπράττει από τον Μάρτιο του 2000. Ιδιαίτερα λεπτομερής ήταν περιγράφοντας τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τον συγκατηγορούμενό του, Μιχάλη Λεμούσια, λίγους μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Άνθρωπος «κλειδί» για την γνωριμία τους, όπως είπε, ήταν ο αείμνηστος -πρώην αντιδήμαρχος- Σταμάτης Καραμανλής, τον οποίο ο Π. Σαξώνης γνώριζε από παλιά.
ΒΙΣΣΣΗ
«Μου ζήτησαν να εκταμιεύω χρήματα για την παράταξη Παπαγεωργόπουλου»
«Μου είπε ‘πάμε να σε γνωρίσει ο καινούργιος γενικός γραμματέας. Αυτός είναι το δεξί χέρι του δημάρχου, αυτός ασκεί διοίκηση, αυτός είναι ο κουμανταδόρος. Ό,τι θέλει εσένα θα ρωτάει για την ταμειακή υπηρεσία’» ανέφερε ο κατηγορούμενος πρώην ταμίας. Στις επόμενες συναντήσεις, κατά τον ίδιο, ο Mιχάλης Λεμούσιας τον ρώτησε εάν μπορεί να βρει τρόπο να εκταμιεύει χρήματα για την ενίσχυση της «Αναγέννησης», της δημοτικής παράταξης της οποίας ηγείτο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
«Απάντησα ότι είναι δύσκολο, διότι εγώ είμαι η τελευταία τρύπα του ζουρνά. Εξήγησα ότι υπάρχει γραμματεία, που καθημερινώς κάνει έλεγχο» σημείωσε, ενώ ανέφερε ότι απευθύνθηκε στον Σταμάτη Καραμανλή που τον καθησύχασε. Καθοριστικής σημασίας για την υπεξαίρεση ήταν η πέμπτη συνάντησή τους, όταν ‘συμφωνήθηκε’ να γίνει η υπεξαίρεση. «Εξήγησα ότι μπορούμε να υπεξαιρούμε αλλά θα πρέπει να μην γίνει ποτέ έλεγχος από τον διευθυντή που είναι άμεσα υπεύθυνος και θα πρέπει ναδικαιολογηθούν τα υπεξαιρεθέντα στο τέλος του έτους με πλαστά παραστατικά» υποστήριξε.
«Εδινα τα χρήματα στον Λεμούσια σε μικρές μαύρες σακούλες»
Όπως απολογήθηκε, οι μεταξύ τους «συναλλαγές» γινόταν μία με δύο φορές το μήνα, με τον ίδιο να παραδίδει τα χρήματα στον κ. Λεμούσια σε μικρές μαύρες σακούλες «Τα ποσά ξέφυγαν στη συνέχεια. Δεν υπήρχε η «Αναγέννηση». Κατάλαβα ότι τα χρήματα πήγαιναν αλλού. Από το 2000 άρχισα να παίρνω το 10%» είπε ο πρώην δημοτικός ταμίας, μεταφέροντας στο σημείο αυτό τα όσα του εκμυστηρεύτηκε ο ΜιχάληςΛεμούσιας: «Όσοι ξέρουν θα ξέρουν, μην ανησυχείς. Δεν θα έχεις κανέναν έλεγχο. Προχώρα. Τα λεφτά είναι πολλά, κι ο δήμαρχος παίρνει. Φυσικά δεν πρέπει να ξέρει από πούπροέρχονται, ούτε ποιος είναι ο Σαξώνης».
Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στην περίοδο κατά την οποία υπήρχε φημολογία περί αντικατάστασης του κ. Λεμούσια, υποστηρίζοντας ότι είχε επέλθει ρήξη στις σχέσεις του τελευταίου με τον Παπαγεωργόπουλο. «Εξαιτίας αυτής της ρήξης σταμάτησε η διοχέτευση χρημάτων προς τον δήμαρχο», σημείωσε.
Αναφερόμενος στην περίοδο αποκάλυψης του οικονομικού σκανδάλου, ο δημοτικός ταμίας αποκάλυψε συνάντηση που είχε με τον κ. Λεμούσια, κατά την οποία, ο πρώην γενικός τον άφησε εκτεθειμένο. «Μου είπε να πάω να τα βρω με τον δήμαρχό μου κι ότι εκείνος θα τον πάρει μαζί του». Εξάλλου, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είχε σχέσεις με εφοριακούς ή υπαλλήλους ασφαλιστικών ταμείων, αφήνοντας αιχμές ότι «άλλοι είχαν επαφές με εφοριακούς».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα