Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Αϊτή: Ανακαλύφθηκε το βυθισμένο πλοίο του Χριστόφορου Κολόμβου


(Αντίγραφο του ‘Santa María‘)

Μάιος 13, 2014.

Συντρίμμια από τη ναυαρχίδα «Σάντα Μαρία», με την οποία το 1492, ο Χριστόφορος Κολόμβος, ανακάλυψε την Αμερική, έχουν βρεθεί – πάνω από 500 χρόνια μετά το ναυάγιο του- ανοικτά των ακτών της Αϊτής.


Η ανακάλυψη, ίσως, είναι μία από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις της υποβρύχιας αρχαιολογίας, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η είδηση έχει κάνει, σήμερα, το γύρο του κόσμου σε ιστοσελίδες ενδιαφέροντος.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής ομάδας υποβρύχια αρχαιολογίας, Μπάρι Κλίφορντ, είπε ότι τα αποτελέσματα των μελετών παρέχουν «σχεδόν πλήρη σαφήνεια και εμπιστοσύνη με την αξίωση ότι τα συντρίμμια είναι από το θρυλικό πλοίο «Σάντα Μαρία». Όλα τα γεωγραφικά, τοπογραφικά και αρχαιολογικά δεδομένα που συλλέξαμε, μας επιτρέπουν να πούμε ότι είναι πράγματι το ‘Σάντα Μαρία’», δήλωσε ο Κλίφορντ.

«Έχουμε, ήδη, ενημερώσει τις αρχές της Αϊτής για την ανακάλυψη. Προσπαθήσαμε να ανασύρουμε από το βυθό της θάλασσας τα καλύτερα διατηρημένα τμήματα του πλοίου και να τα παραδώσουμε στις αρχές», είπε.

Το ‘Santa María‘ χτίσθηκε σε ισπανικό ναυπηγείο κατά το δεύτερο μισό του ΙΕ’ αιώνα. Το 1492, ο Κολόμβος μαζί με άλλα δύο πλοία το Niña και το Pinta ξεκίνησε μια περιπέτεια στον Ατλαντικό Ωκεανό,  για αναζήτηση ενός σύντομου δρόμου προς την Ινδία.

Στις 12 Οκτωβρίου του ιδίου έτους, η νηοπομπή έφθασε στις Μπαχάμες, που θεωρείται ως επίσημη ημερομηνία της ανακάλυψης της αμερικανικής ηπείρου.

Τη νύχτα της 25ης Δεκεμβρίου, το Santa María ‘ έπεσε σε ύφαλο και βυθίστηκε. Ο Κολόμβος και το πλήρωμά του σκάφους επέστρεψαν στην Ισπανία με τα άλλα δύο πλοία.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα