Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Η Ειρήνη Λεριού με τον Αντώνη Γάκη στην Περιφέρεια Αττικής

Irene-Leriou
Η Ειρήνη Λεριού είναι περιφερειολόγος- οικονομολόγος και υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος στο Κεντρικό Τομέα Αττικής με τον ανεξάρτητο συνδυασμό ΑΝΑΣΑ του Αντώνη Γάκη.
Σπούδασε στο τμήμα “Δημόσιας Διοίκησης” του Παντείου Πανεπιστημίου και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα όπου ανέπτυξε πλούσια κοινωνική δράση. Συνεχίζοντας τις σπουδές της  στο ίδιο τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Οικονομική Επιστήμη” αποφοίτησε με “Άριστα” και σήμερα βρίσκεται στο δεύτερο έτος του διδακτορικού κύκλου των σπουδών της, στο ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο τμήμα “Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης” όπου στη διδακτορική της διατριβή ερευνά το ζητούμενο της συνολικής κοινωνικής ευημερίας και της μεταβολής της από τα καρτέλ.

Παράλληλα με τις σπουδές της η Ειρήνη Λεριού έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης στο αντικείμενο των σπουδών της και γνωρίζει τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες που καλούνται να σταδιοδρομήσουν και να παράξουν οι νέοι επιστήμονες στη σύγχρονη Ελλάδα. 
Επίσης έχει συνεργαστεί με διάφορους μεγάλους φορείς και έχει εργαστεί ως ερευνήτρια σε σύμβαση με τo Στατιστικό Γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 Αρνείται όμως πεισματικά να εγκαταλείψει τη χώρα και την Αθήνα. Ταυτόχρονα έχει δραστηριοποιηθεί εθελοντικά ως υπεύθυνη ερευνητικής ομάδας οικονομίας  και διοργανώτριας αρκετών επιστημονικών συνεδρίων με κεντρικό άξονα τη κρίση , στα οποία συμμετείχε ως κεντρική ομιλήτρια, ενώ ασκεί εθελοντικό έργο ως ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης και βοηθός καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. 
Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη δράση στο χώρο της προστασίας του περιβάλλοντος και της κατάθεσης απόψεων για την αναζήτηση ενός εναλλακτικού προτύπου ανάπτυξης και ευημερίας στην Ελλάδα αλλά και της αντιμετώπισης της παιδικής φτώχειας. Παράλληλα έχει παράξει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο με δημοσιεύσεις και αρθρογραφία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 
Μέρος του έργου αυτού αποτελεί και η έκδοση του βιβλίου “Ευρώ ή Δραχμή;” τη περίοδο που όλη η χώρα ήταν υπό αυτό το δίλημμα. Η Ειρήνη Λεριού είναι επίσης στιχουργός και δημιουργός τραγουδιών. Ίσως ο αθεράπευτος ρομαντισμός της, παράλληλα με την επιστημονική της κατάρτιση την οδήγησαν να ασχοληθεί με τα κοινά της Αττικής μας!!
Με το νέο Καλλικρατικό σχεδιασμό η Περιφέρεια Αττικής καλείται να επωμιστεί το βάρος εξόδου από τη κρίση με την αξιοποίηση και την απορρόφηση της τεχνογνωσίας και της χρηματοδοτικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
 Με την Ειρήνη Λεριού δε πάει ούτε ένα λεπτό χαμένο, ούτε σε χρόνο, ούτε σε χρήμα, γιατί τη μάχη  θα πρέπει να τη δώσουν νέοι άνθρωποι με όραμα και καταρτισμένοι επιστήμονες, καθώς αυτή η μάχη τους αφορά περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Ο Συνδυασμός Ανάσα του Αντώνη Γάκη στοχεύει ακριβώς σε αυτό, ΑΝΑΣΑ για τη περιφέρεια, ΑΝΑΣΑ για το περιβάλλον, ΑΝΑΣΑ για τους ΝΕΟΥΣ!!
Καλλικρατικοί Δήμοι όπου εκλέγεται: Aθηναίων, Βύρωνα, Γαλάτσι , Δάφνη & Υμητού , Ζωγράφου,Ηλιούπολη, Kαισαριανή, Φιλαδέλφεια, Χαλκηδόνα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα