Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Γιατί πρέπει να μένει το μωρό μπρούμυτα για κάποιο χρονικό διάστημα;

tummy-time

Ο χρόνος που το μωρό τοποθετείται μπρούμυτα με την κοιλιά προς τα κάτω (το γνωστό tummy time που σημαίνει «χρόνος της κοιλιάς») όταν είναι ξύπνιο, είναι εξαιρετικά σημαντικός για την ανάπτυξή του.

Εκτιμάται πως αυτή η στάση που πρέπει να γίνεται πάντα υπό την εποπτεία σας, θα βοηθήσει το μωρό να αναπτύξει ισχυρό κεφάλι, λαιμό και μύες των ώμων και θα προωθήσει ορισμένες κινητικές του δεξιότητες. Η στάση αυτή θα αποτρέψει, επίσης, τον κίνδυνο να γίνει το -ευαίσθητο τον πρώτο καιρό- πίσω μέρος του κεφαλιού του μωρού σας επίπεδο, μια κατάσταση γνωστή ως πλαγιοκεφαλία (το κεφάλι του βρέφους είναι ασύμμετρο και παρατηρείται μια πεπλατυσμένη περιοχή στο πίσω, πλάγιο μέρος).
Το κρανίο ενός μωρού είναι μαλακό και απαρτίζεται από αρκετές κινητές πλάκες. Αν αφεθεί στην ίδια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι πλάκες του κρανίου μπορεί να κινηθούν με έναν τρόπο που δημιουργεί μια επίπεδη θέση.
plagiokefalia
Κατά την πλαγιοκεφαλία το κεφάλι του μωρού είναι ασύμμετρο με μια πεπλατυσμένη περιοχή στο πίσω και πλάγιο μέρος
Γι’ αυτό, ενώ συνιστάται να τοποθετείτε το μωρό σας με την πλάτη κατά τη διάρκεια του ύπνου, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος του Συνδρόμου Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου, η τοποθέτησή του μπρούμυτα για κάποιο χρονικό διάστημα όταν είναι ξύπνιο, θα το βοηθήσει να βιώσει μια διαφορετική θέση.
Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι τα μωρά που περνούν χρόνο με την κοιλιά τους κάτω, σέρνονται στο στομάχι τους νωρίτερα απ’ ό,τι τα μωρά που δεν έχουν περάσει αρκετό χρόνο μπρούμυτα. Οσο περισσότερο χρόνο δαπανούν τα μωρά μπρούμυτα, τόσο νωρίτερα θα μπορέσουν να συρθούν στα τέσσερα ή να καθίσουν χωρίς υποστήριξη.
Μπορείτε να αρχίσετε να τοποθετείτε το μωρό σας με την κοιλιά του κάτω όταν ακόμα είναι νεογέννητο. Ξεκινήστε κρατώντας το νεογέννητο στην αγκαλιά σας (κοιλιά με κοιλιά) για δύο ή τρεις φορές την ημέρα για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Κανονίστε να κάνετε παιχνίδια που να ταιριάζουν στην ηλικία του και τις δυνατότητές του. Καθώς συνηθίζει με την κοιλιά κάτω τοποθετήστε το μπρούμυτα για πιο μεγάλο χρονικό διάστημα. Οταν γίνει 3-4 μηνών, αφήστε το μπρούμυτα τουλάχιστον για 20 λεπτά την ημέρα, συνολικά.
Να θυμάστε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να το αφήσετε ποτέ χωρίς επιτήρηση κατά τη διάρκεια του χρόνου που παραμένει μπρούμυτα. Εάν το μωρό γίνει ιδιότροπο και νευρικό ή το πιάσει υπνηλία, γυρίστε το πάλι ανάσκελα και βάλτε το στην κούνια του.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο μερικές στάσεις που μπορείτε να βάλετε το μωρό σας:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα