Κυριακή 25 Μαΐου 2014

ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΚΟΣΜΟ


Ομοφυλόφιλος ήταν ο δημιουργός της «Σαλώμης» και του «Πορτραίτου του Ντόριαν Γκραίη», όχι αδελφή. Επιβάλλεται να αποκαταστήσουμε, να βάλουμε μία τάξη. Ο ομοφυλόφιλος, όπως οΌσκαρ Ουάιλντ, είναι πλάσμα ερωτικό, και έχει μία υπερβολή στην ερωτική του συμπεριφορά, έναν υπερβατικό ερωτισμό.
Η αδελφή, δηλαδή ο πούστης, είναι η ξευτύλα. Είναι η γελοιοποίηση του έρωτα. Άσχετο ότι η διανόηση και γενικώς ο λεγόμενος καλλιτεχνικός κόσμος, Α’ και Β’ εθνικής, είναι κάργα από τέτοιες λινάτσες. Μιλάμε γι’αυτές τις αδελφές που έχουν καβατζάρει όλα τα πόστα.
Ο Όσκαρ Ουάιλντ, που ήρθε στην Αθήνα το 1877 και φωτογραφήθηκε με φουστανέλλα, ήταν Η προσωπικότητα. Σαν ποιητή και συγγραφέα ακόμα τον μελετάνε. Ομοφυλόφιλος. Και;

Γοητευτικότατος συνομιλητής. Αφηγηματικό χάρισμα. Διηγούνταν ιστορίες κα κρεμόσουν από τα χείλη του. Οξφορδιανός. Και ψοφούσε για τον υπόκοσμο. Για το πεζοδρόμιο. Την έβρισκε να κάνει παρέα με περιθωριακούς, κάθε καρυδιάς καρύδι, αυτός ο αριστοκράτης.

Μιλάμε για τον Οσκαρ Ουάιλντ με αφορμή το γεγονός ότι σα σήμερα το 1895 καταδικάστηκε σε δυο χρόνια φυλάκιση για σοδομισμό.



ΑΔΕΡΦΑΡΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΣΥΜΒΟΛΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ GAY



Όταν πιάνεις το στυλό να γράψεις για τον Όσκαρ Ουάιλντ, κορυφαίο όνομα του παγκόσμιου και διαχρονικού αδελφάτου, αν δεν αισθάνεσαι τον απαιτούμενο σεβασμό, τουλάχιστον οφείλεις να είσαι προσεκτικός σε κάθε σου φράση. Σε κάθε σου λέξη. Μιλάμε για έναν αρχιερέα, το απόλυτο σύμβολο των gay.
Να μπούμε κατ’ευθείαν στο ψητό. Καταδικάστηκε σα σήμερα το 1895 σε δύο χρόνια καταναγκαστικά έργα και φυλακίστηκε για σοδομία. Ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με νεαρούς άνδρες, με βάση νόμο της βικτωριανής Αγγλίας. Φοβερά πράγματα.

Λίγα χρόνια αργότερα, και αφού ο μέγας δραματουργός έχει πεθάνει, αμέσως μετά τον Α’παγκόσμιο πόλεμο στην αυστηρή και υπερσυντηρητική Αγγλία, διοργανώνονται τα πρώτα πάρτυ, όπου ερωτοτροπούσαν άνδρες με άνδρες. Η επανάσταση των ομοφυλοφίλων. Το ξεσάλωμά τους.
Ο Oscar Wilde, Ιρλανδός, γεννήθηκε το 1854 και πέθανε μετά από 46 χρόνια στο Παρίσι. Η παγκόσμια λογοτεχνία, η δραματουργία, ο κόσμος του πνεύματος τον αναγνωρίζει ως υψηλήκλάση.
Κίναιδος, ναι. Συκιά, που πλέον δεν κρατιόταν παρ’ότι ήταν παντρεμένος, με δύο γιούς, και διάσημος. Θα τον έλεγες αδέλφω, αδελφομάνα, αρχηγό της αδελφοσύνης, μία αγριοτσαπέλα. Όμως! Τεράστιος σα γραφιάς και πάρα πολύ αξιόλογος σα άνθρωπος. Έζησε το δράμα της προσωπικής του ερωτικής συμπεριφοράς με χιούμορ, με υπερηφάνεια και προκλητικότητα.


ΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΔΟΜΙΣΜΟ


Ο σερ Wiliam Wilde, οφθαλμίατρος, είχε κατηγορηθεί ότι έκανε σεξ με μία κυρία, αφού προηγουμένως, για λόγους θεραπευτικούς, την είχε υπνωτίσει με χλωροφόρμιο. Μιλάμε για τον πατέρα του Όσκαρ Ουάιλντ, στον οποίον κάνουμε μία προσέγγιση, πρόχειρη βέβαια, αλλά ουσιαστική θαρρώ.
Ο γιατρός πατέρας, λοιπόν, δεν είχε σεβαστεί την τιμή της πελάτισσας του, όπως έκανε ο γιος του με κάθε σχέση του με άνδρα.
Ο πατέρας του εραστή του, του λόρδου Άλφρεντ Ντάγκλας, που αυτό το κωλόπαιδο πέρασε στην Ιστορία, λόγω της ερωτικής του σχέσης με τον Όσκαρ, τον κατηγόρησε για ομοφυλοφιλία. Ήταν βέβαιο ότι θα φυλακιζόταν ο ποιητής. Κοπάνα την από την Αγγλία, τον προέτρεπαν οι φίλοι του ανθρώπου που έγραψε τη «Βεντάλια της Λαίδης Ουίντερμιρ».
Παρέμεινε στην Αγγλία να δικαστεί και να καταδικαστεί. Του γούσταρε όλο το σκηνικό. Ηκαμπάνα για καταναγκαστικά έργα έπεσε σα σήμερα, στις 25 Μαϊου το 1895 και τον μπουζουριάσανε στις φυλακές της πόλεως Ρίντιγκ, γνωστής και ποδοσφαιρικής ομάδας. Λοιπόν.
Κάθε 25 Μαϊου οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Ρίντιγκ απαγγέλουν την «Μπαλάντα της φυλακής» που έγραψε στο κελί του ο Oscar Wilde. Αθάνατος.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα