Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

8 σημάδια ότι ο σύντροφός σας είναι δυστυχισμένος στη σχέση σας και δεν το λέει

OK-SINTROFOSDISTIHISMENOS2
Μπορεί να μην έρχονται μηνύματα στο κινητό του στις 3 τα ξημερώματα, μπορεί να μην κάνετε ομηρικούς καβγάδες κάθε μέρα, αλλά βάζετε το χέρι σας στη φωτιά ότι κάτι δεν πάει καλά με το σύντροφό σας. Δείτε τι μπορούν να σημαίνουν κάποιες πράξεις του.

Αντί να ακούσει τα παράπονά σας, λέει “Μην αρχίζεις πάλι τα ίδια!”
Αν κάποιος είναι ερωτευμένος μαζί σας, το τελευταίο που του περνάει από το μυαλό είναι να διαφωνήσει με όσα λέτε. Ακόμα κι αν πρέπει να φάει τα μισοκαμμένα, λύσσα στο αλάτι, γεμιστά που ετοιμάσατε… θα το κάνει και θα χαμογελάει κι από πάνω. Αν έχετε μια υγιή σχέση, θα ακούσει με προσοχή τα παράπονά σας. Αν όμως δεν ενδιαφέρεται, τότε θα εκνευριστεί και θα αρχίσει τα “Πάλι τα ίδια θα λέμε;” Απλά, δεν τον νοιάζει να καταλάβει τι έχετε ή να βρει μια λύση, ώστε να μην ξανακάνετε την ίδια κουβέντα σε μερικές μέρες.
Είναι πάντα απασχολημένος
Αν ο άντρας σας προτιμά να ασχολείται με μικροπράγματα, παρά να περνάει χρόνο μαζί σας, τότε μάλλον δεν είναι και πολύ ευτυχισμένος. Πολλές φορές, οι άντρες προτιμούν να ασχοληθούν με κάτι που θα τους αποσπάσει την προσοχή παρά να μιλήσουν για τα προβλήματά τους. Βλέπει πολλή τηλεόραση, παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια και δεν παρακολουθεί τι του λέτε. Αυτό είναι σημάδι ότι προσπαθεί να αποφύγει την πραγματικότητα.
Δείπνα “αμίλητα, αγέλαστα”.
Σίγουρα την πρώτη φορά που συμβαίνει σκέφτεστε “Α! Τι καλά! Μπορούμε να απολαμβάνουμε και σιωπηλές στιγμές μαζί!” Αλλά μετά την 15η φορά, νιώθετε μια παγωμάρα που μάλλον δεν οφείλεται στη θερμοκρασία του δωματίου. Βρίσκεστε σε ένα ωραίο εστιατόριο, απολαμβάνετε ένα καλό γεύμα αλλά… τι κρίμα… δεν έχετε απολύτως τίποτα να πείτε ο ένας στον άλλο.
Αγοράζει μανιωδώς ηλεκτρονικές συσκευές.
Η Μάργκαρετ Κλαρκ, καθηγήτρια ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Γέιλ, ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι που δίνουν μεγαλύτερη αξία στα υπάρχοντά τους, αισθάνονται περισσότερο ανασφαλείς για τη σχέση τους, σε σύγκριση με αυτούς που δεν δίνουν ιδιαίτερη αξία στα υλικά αγαθά. Μια τεράστια 3D τηλεόραση, ένα τάμπλετ, ένα ντιζαϊνάτο κινητό δεν κάνουν δύσκολες ερωτήσεις και ούτε απαιτούν. Η συμβίωση όμως χρειάζεται δουλειά και έχει απαιτήσεις. Εκτός κι αν δεν είναι στα μελλοντικά του σχέδια να συνεχίσει.
Ξέρετε πολλά πράγματα για τη Μίνα, τη συνάδελφό του στη δουλειά.
Ξέρετε ότι η Μίνα έχει δυσανεξία στη λακτόζη, ότι έχασε πρόσφατα τη γιαγιά της, ότι κάνει κάθε μέρα πιλάτες, ότι κάνει διατροφή, ότι… για μισό λεπτό; Γιατί διάολο, ξέρετε τόσα πολλά για αυτή τη Μίνα; Μια πολύ φιλική σχέση με κάποια συνάδελφο από τη δουλειά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε αντίζηλο, αλλά προειδοποιεί ότι κάτι λείπει από τη σχέση σας και το βρίσκει αλλού. Μπορεί να μην το καταλαβαίνει ούτε κι ο ίδιος. Αλλά αν δίνει μεγαλύτερη προσοχή στις περιπέτειες της Μίνας παρά στις δικές σας δοκιμασίες, τότε κάτι δεν πάει καλά με τη σχέση σας.
Κάνει καινούρια πράγματα με τους φίλους του.
Όταν είστε μαζί κάνετε συνέχεια τα ίδια πράγματα. Μια ρουτίνα. Παραγγέλνετε από τα ίδια σουβλατζίδικα, βλέπετε τις ίδιες γλυκανάλατες ταινίες, πηγαίνετε στα ίδια ήσυχα μπαράκια. Όταν όμως βγαίνει με τα φιλαράκια του γίνεται άλλος άνθρωπος και δοκιμάζει τα πάντα. Από περίεργα κοκτέιλ, μυστήρια μπαρ, επικίνδυνα σπορ κτλ. Ίσως να φταίτε κι εσείς που είστε αρνητική και επικριτή σε κάθε τρέλα που του ‘ρχεται στο μυαλό.
Δίνει μονολεκτικές απαντήσεις.
Αυτό που κάνει είναι να απλό: αποφεύγει τη συζήτηση. Είναι ένας άλλος αμυντικός μηχανισμός για να αποφύγει τα δύσκολα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να του μιλήσετε με ήρεμο τόνο, να του εξηγήσετε χωρίς κριτική διάθεση ότι πιστεύετε πως κάτι δεν πάει καλά και όταν είναι έτοιμος να μιλήσει, να ξέρει ότι είστε έτοιμη να ακούσετε.
Φέρεται εγωιστικά.
Αν μέχρι πρότινος ήταν όλο αβρότητες και γλυκόλογα, αλλά πλέον συμπεριφέρεται σαν ένας άξεστος μπαμπουίνος με συμπτώματα μεγαλομανίας, τότε μάλλον είναι δυστυχισμένος. Είτε δεν σας γουστάρει και πολύ πια, είτε νιώθει ότι υποτιμά τον εαυτό του με αυτή τη σχέση και θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα.
Αυτές είναι μερικές ενδείξεις και δεν σημαίνει ότι πάντα έτσι είναι τα πράγματα. Απλά καλό είναι να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και αν υπάρχει λόγος, να πάρετε τα μέτρα σας.
Φωτό από: www.sxc.hu
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα