Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Οι χειρότεροι διαδικτυακοί κωδικοί και 3 συμβουλές για να τους αποφύγετε!



Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε χρησιμοποιήσει πολλούς σύνθετους κωδικούς, γιατί προστατεύαμε υψίστης ασφαλείας μηνύματα στο msn! Επίσης όλοι μας έχουμε βαρεθεί και έχουμε πατήσει ό,τι κουμπί βρέθηκε μπροστά μας. Έτσι λοιπόν η έρευνα της εταιρείας Splashdata, μας συνιστά να σκεφτούμε λίγο πριν διαλέξουμε κωδικό.

Σύμφωνα με την εταιρεία Spashdata, όπου θα βρείτε και την λίστα με τους 25 χειρότερους κωδικούς, ο κωδικός: "Password" (=κωδικός), ήταν για χρόνια η λέξη κλειδί για την προστασία προσωπικών και άλλων δεδομένων.

Ο βασιλιάς των κωδικών λοιπόν, έδωσε την θέση του στον ευφάνταστο και και "περίπλοκο" κωδικό: "123456". Οι περισσότεροι ακολουθούν την λογική ότι το προφανές είναι και το λιγότερο πιθανό. Αλλά αυτός ο κωδικός δεν είναι απλά προφανής, είναι και χιλιοχρησιμοποιημένος.



Η φαντασία και η επιθυμία για το απαραβίαστο όμως δεν σταματούν εκεί. Στις περιπτώσεις που παραβιάστηκε ο κωδικός αυτός, πολλοί χρήστες ήταν έτοιμοι να τον εξελίξουν, με την προσθήκη των επόμενων δυο ψηφίων και έτσι απέκτησαν τον κωδικό "12345678". Ο κωδικός αυτός ακόμα και σήμερα βρίσκεται στην τρίτη θέση προτίμησης.

 Μετά τις διάφορες νέες εισαγωγές, τα βλέμματα μαγνήτισε στην 25η θέση ο κωδικός "000000", ο οποίος είναι φανερό ότι σίγουρα έχει υπηρετήσει και σαν κωδικός σε κλειδαριά, χρηματοκιβώτιο, ή και Pin.

Για να μην μπει λοιπόν και ο δικός σας κωδικός στην λίστα, η Splashdata προτείνει:

1) Να μην χρησιμοποιείται ο ίδιος κωδικός σε όλες τις ηλεκτρονικές εγγραφές. Μπορεί να μην έχουμε μνήμη ελέφαντα, αλλά υπάρχουν εφαρμογές που θυμούνται όλους μας του κωδικούς και μας συνδέουν αυτόματα στους λογαριασμούς και τις ιστοσελίδες. Βέβαια για πάντα θα υπάρχει μολύβι και χαρτί.

2) Ο κωδικός καλό θα είναι να αποτελείται από 8 ψηφία και πάνω, με μεικτούς χαρακτήρες (κεφαλαία, μικρά, αριθμούς, κενά, σύμβολα).

3) Καλή λύση αποτελεί και η χρήση απλών φράσεων, όπως "cakes years birthdays".

Η εταιρεία Splashdata, συνέλεξε τις πληροφορίες αυτές μετά από online καταγγελίες χρηστών για παραβίαση των κωδικών τους.

Πηγή: slatesplashdata
Συντάκτρια: Stella


dwrean


AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα