Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Η πολυτέλεια είναι ο τάφος της ψυχής


Η δημιουργικότητα ξεκινά όταν κάποιος δεν έχει όλα τα μέσα στην κατοχή του για να εκτελέσει την εργασία του, και αγωνίζεται να δημιουργήσει νέα μέσα ή να προσαρμοστεί σε νέες συνθήκες.
Τα παιδιά που έχουν τα πάντα και κάθε μέσον να ικανοποιούν τις επιθυμίες τους, στο τέλος παρουσιάζουν σημάδια καθυστέρησης. Εκείνα τα παιδιά που δημιουργούν τα δικά τους παιχνίδια, που δημιουργούν νέους τρόπους να παίξουν, να χτίσουν και να ευχαριστηθούν τη ζωή, είναι εκείνα που θα γίνουν πιο επιτυχημένα στη ζωή απ’ αυτούς που ζουν στην πολυτέλεια.
Μας έχει ειπωθεί ότι η πολυτέλεια είναι ο τάφος της ψυχής, ο τάφος της συνειδητότητας. Με το να έχετε όλα τα μέσα στα χέρια σας, αποβλακώνετε τη συνειδητότητά σας. Έτσι δημιουργούνται τα ζόμπι του πολιτισμού μας.
Η Φύση το γνωρίζει αυτό και περιοδικά μάς στερεί τα συνήθη μέσα ώστε να επεκτείνουμε τη συνειδητότητά μας μέσα από δημιουργικές προσπάθειες. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό απ’ την διεύρυνση της συνειδητότητας.
Η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι κακομαθημένη εξαιτίας των υπερσύγχρονων μηχανικών μέσων που έχουν στην κατοχή τους.
Αυτά τα επιχειρήματα ακούγονται σαν προσπάθεια υποτίμησης της αξίας όλων των δημιουργικών προσπαθειών που μας έδωσαν τα εργαλεία, τα μηχανήματα και όλα τα μέσα για να κάνουμε τη ζωή μας άνετη. Το θέμα όμως είναι ότι αν κατακλυζόμαστε με την δημιουργικότητα των άλλων ανθρώπων και έχουμε στην κατοχή μας τις εφευρέσεις τους για να ικανοποιήσουμε τη ζωή μας, πέφτουμε κάτω απ’ το επίπεδο της συνειδητότητάς τους και γινόμαστε τα θύματα της δικής τους δημιουργικότητας.
Το να μαθαίνει κανείς να χρησιμοποιεί μηχανήματα δεν είναι δημιουργικότητα αλλά ένα είδος σκλαβιάς.
Προσπαθήστε να μην ξεχνιέστε στις πολυτέλειες και ανέσεις σας. Η ικανοποίηση είναι ο τερμίτης της συνειδητότητας. 


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν 
Thought and the Glory of Thinking


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα