Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Μελέτη Βρίσκει ότι η Ψεύτικη Χειρουργική Γονάτου είναι τόσο καλή όσο η πραγματική Διαδικασία


 
Μελέτη Βρίσκει ότι η ψεύτικη Χειρουργική Γονάτου είναι τόσο καλή όσο η πραγματική Διαδικασία.
Από την Wall Street Journal.
Μια ψεύτικη χειρουργική διαδικασία είναι εξίσου καλή με μια πραγματική χειρουργική επέμβαση στη μείωση του πόνου και άλλα συμπτώματα σε μερικούς ασθενείς που πάσχουν από σχισμένο χόνδρο του γονάτου (μηνίσκο) , σύμφωνα με μια νέα μελέτη που είναι πιθανό να πυροδοτήσει συζήτηση σε μία από τις πιο κοινές ορθοπεδικές επεμβάσεις.
Πολλοί, εως και 700.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο κάθε χρόνο για τη θεραπεία ενός ημισελήνου σχήματος κομματιού του χόνδρου γνωστό ως μηνίσκου, η οποία ενεργεί ως αμορτισέρ μεταξύ των άνω και κάτω τμημάτων των αρθρώσεων του γόνατος. Τα σχίσματα δημιουργούν χαλαρά κομμάτια του χόνδρου και οι γιατροί έχουν από καιρό σκεφτεί ότι παρεμβαίνουν στην κίνηση των αρθρώσεων, προκαλώντας πόνο και δυσκαμψία.

Ερευνητές στη Φινλανδία που μελέτησαν δύο ομάδες ασθενών -μια που έλαβαν τη χειρουργική επέμβαση και μια άλλη που οδηγήθηκαν στο πιστεύω ότι την είχαν λάβει, δεν παρατήρησαν σημαντικές διαφορές στην βελτίωση μεταξύ των ομάδων μετά από ένα έτος. Η Χειρουργική παρείχε ένα μικρό πλεονέκτημα σε ορισμένους τομείς βραχυπρόθεσμα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του πόνου που αισθάνονταν μετά από άσκηση και σε ορισμένα μέτρα ποιότητας της ζωής, αλλά οι διαφορές εξαφανίστηκαν μετά την πάροδο 12 μηνών, είπαν οι ερευνητές σε ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine.
Οι ασθενείς που οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι είχαν την χειρουργική επέμβαση στο γόνατο είδαν αποτελέσματα συγκρίσιμα με εκείνους που είχαν τη διαδικασία, μια μελέτη από Φιλανδούς ερευνητές. Εδώ, μια αρθροσκοπική χειρουργική, κατά την οποία γίνονται δύο τομές: μια για μια μικρή φωτογραφική μηχανή και η άλλη για το χειρουργικό εργαλείο. Washington Post / Getty Images
Χαράλαμπος Σολέας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα