Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Καλλιεργείστε ευγνωμοσύνη




Μία απ’ τις πηγές της χαράς είναι το αίσθημα ευγνωμοσύνης. Το αίσθημα ευγνωμοσύνης απελευθερώνει την χαρά στην καρδιά σας και φέρνει ειρήνη στο σώμα, τα συναισθήματα και το νου.

Όποτε χρειάζεστε χαρά, ειρήνη και χαλάρωση, σκεφτείτε τις ευλογίες που είχατε στο παρελθόν και που έχετε στο παρόν. Μετρήστε τις φυσικές σας ευλογίες, τις συναισθηματικές σας ευλογίες, τις νοητικές σας ευλογίες και μετρήστε τις ευλογίες που σας έδωσαν ο πόνος και τα βάσανα.

Μέσα απ’ αυτή την στάση θα απελευθερώσετε το δυναμικό της χαράς σας και θα γλυτώσετε τον εαυτό σας από τα δηλητήρια του εκνευρισμού, της μνησικακίας, των τύψεων, του μίσους και της διαβολής.

Το αίσθημα της ευγνωμοσύνης θα ανυψώσει την συνειδητότητά σας προς τις αιώνιες αξίες και προς τις υψηλότερες σφαίρες της δημιουργικής σκέψης.

Η ευγνωμοσύνη θα μεγαλώσει το δυναμικό του πνεύματος συνεργασίας μέσα σας. Αν, αντί αυτού, κριτικάρετε και διαβάλλετε τους ανθρώπους, ακόμα και μέσα στο νου σας, θα αποτύχετε στο να βρείτε νέες οδούς και τρόπους να χτίσετε καλύτερες σχέσεις μαζί τους.

Η ευγνωμοσύνη θα αυξήσει το εισόδημά σας. Οι άνθρωποι θα σας αγαπούν. Οι πιο απωθητικοί άνθρωποι είναι αυτοί που δεν έχουν το πνεύμα της ευγνωμοσύνης. Τελικά, χάνουν την συμπάθεια των άλλων ανθρώπων.

Η ευγνωμοσύνη είναι επιβοηθητική για την υγεία σας γιατί σταματά το δηλητήριο που εισρέει στο σύστημά σας εξαιτίας της αρνητικής, ξινισμένης και επιθετικής σας στάσης.

Καλλιεργείστε ευγνωμοσύνη και διδάξτε ευγνωμοσύνη στην οικογένεια, τους εργαζόμενους, τους φίλους σας. Η ευγνωμοσύνη είναι ο καλύτερος θεραπευτικός παράγοντας στην ζωή σας.

Η ευγνωμοσύνη όχι μονό θεραπεύει αλλά δημιουργεί συνεργασία. Αυξάνει την ώθηση για υπηρεσία, για σεβασμό και στο να εμπνεύσει τους άλλους να αυξήσουν την χαρά στην ζωή τους.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Happiness, Joy & Bliss


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα