Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Τα ψάρια κρατούν νέο τον εγκέφαλο!


Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση ψαριών βοηθάει τον εγκέφαλο να διατηρηθεί νέος. Ο εγκέφαλος σταδιακά συρρικνώνεται γερνάμε, … αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να επιβραδύνουμε τη μείωση του όγκου του.

Στην έρευνα που έκαναν οι επιστήμονες με επικεφαλής τον ερευνητή δρ Ζάλντι Ταν διαπιστώθηκε ότι όσοι εθελοντές είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο αίμα τους είχαν πιο συρρικνωμένους εγκεφάλους και απέδωσαν χειρότερα σε τεστ μνήμης και νοητικών ικανοτήτων σε σύγκριση με όσους είχαν τα υψηλότερα.

Στη νέα μελέτη συμμετείχαν 1.575 εθελοντές, μέσης ηλικίας 67 ετών, οι οποίοι δεν έπασχαν από άνοια. Οι ερευνητές τους υπέβαλλαν σε μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου και επί τρεις μήνες μετρούσαν τον επονομαζόμενο δείκτη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στα ερυθρά αιμοσφαίριά τους.

Αν και ο ακριβής μηχανισμός δράσης των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων δεν είναι γνωστός, οι ειδικοί πιστεύουν πως ωφελούν τον εγκέφαλο επειδή μειώνουν την φλεγμονή σε αυτόν, ενώ παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων. 

Ωστόσο στην έρευνα δεν αποδείχτηκε η ποσότητα Ω-3 λιπαρά πρέπει να καταναλώνουμε, αν και η γενική σύσταση των υγειονομικών Αρχών παγκοσμίως είναι να τρώμε τουλάχιστον δύο μερίδες ψάρια την εβδομάδα, αλλά καλύτερα είναι να τρώμε τρεις.Οι πλουσιότερες φυσικές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι το μουρουνέλαιο και «παχιά» ψάρια, όπως ο σολομός, το σκουμπρί και η σαρδέλα.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα