Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ετσι Προπονείς τον Εαυτό Για Ανώτερα Αποτελέσματα σε κάθε Δραστηριότητα

Έτσι Προπονείς τον Εαυτό για ανώτερα αποτελέσματα σε κάθε δραστηριότητα: Η προπόνηση είναι η τεχνική, με την οποία μαθαίνουμε να είμαστε οι καλύτεροι φίλοι του εαυτού μας, αλλά και οι πιο αυστηροί “προπονητές” του  προκειμένου να γίνουμε το καλύτερο που μπορούμε.  Η Προπόνηση ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο εκπαιδεύουμε καθημερινά τον εαυτό να διαχειρίζεται καταστάσεις είναι αποδεδειγμένα ο δρόμος με τον οποίο μπορούμε να επιτύχουμε σε κάθε τομέα της ζωής χωρίς αυτό να είναι υπερβολή.
Μελέτες που έχουν διεξαχθεί σε αθλητές καταδεικνύουν πόσο σημαντική διαφορά κάνει το γεγονός ότι ορισμένοι αθλητές πετυχαίνουν περισσότερους στόχους σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Έρευνα που διεξήχθη σε 28 αθλητές από επτά διαφορετικά αθλήματα απ’ όλο τον κόσμο κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: Η αυτοπεποίθηση, η δυνατότητα αυτοσυγκέντρωσης καθώς και το ισχυρό κίνητρο, ήταν παράγοντες κλειδιά στη δυνατότητά που είχαν, για να πετύχουν με συνέπεια τον σκοπό και τους στόχους τους. Προπονηθείτε λοιπόν μόνοι σας. Βασικές αρχές της αυτό- προπόνησης είναι …


Ευθυγραμμίζω τον εαυτό μου σύμφωνα με τον κύριο στόχο που έχω θέσει: Το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθώ ότι αυτό-προπονώ τον εαυτό μου προς την κατεύθυνση του στόχου μου την δεδομέη χρονική στιγμή. Το σημαντικότερο στοιχείο σε αυτή τη φάση είναι να έχω θέσει ξεκάθαρα τον στόχο αυτό πριν το ακολουθήσω. π.χ. δεν γίνεται να έχω στόχο περισσότερα χρήματα και να είμαι όλη μέρα για καφε και στο γήπεδο ή να έχω στόχο την υγεία και να τρέφομαι με τηγανιτά και επεξεργασμένα.
Ο πυρήνας είναι ο στόχος μου: Το μυαλό μου και η καρδιά μου περιστρέφονται γύρω από αυτόν. Για αυτό το λόγο ο στόχος μου πρέπει να είναι κάτι που θέλω εγώ πάρα πολύ και όχι ο σύζυγος ή οι γονείς ή το παιδί ή οι φίλοι. Η κινητήρια δύναμη της επιτυχίας του στόχου είμαι εγώ. Εγώ ανάβω τη σπίθα και μόνο αν τη διατηρήσω και την μετατρέψω σε φλόγα μπορώ να πετύχω το στόχο μου!
Φαντάζομαι το στόχο μου: Αφού καθορίσουμε το στόχο το επόμενο βήμα είναι να τον οπτικοποιήσουμε και το πιο σημαντικό να νιώσουμε (συναίσθημα) την επιτυχία πριν ακόμα αυτή έρθει. Αυτό το συναίσθημα, πλούσιο από εικόνες και συναισθήματα πρέπει να το επαναλαμβάνουμε καθημερινά με ήρεμη φωνή ή δυνατή φωνή κατά περίπτωση, ώστε να  γίνει μέρος της ρουτίνας. Η καθημερινή προφορική επανάληψη και ο οραματισμός του στόχου  και μάλιστα επί συνεχείς ημέρες δημιουργεί το νέο πρότυπο στον εγκέφαλό,  που υποσυνείδητα στην πορεία ακολουθούμε, ακριβώς όπως οδηγούμε για να πάμε σπίτι, χωρίς σκέψη.
Δίνω εντολές στον εαυτό: Στην κυριολεξία εκφράζω ήρεμα και με χαμηλή φωνή αυτό που θέλω να υλοποιήσω. Πολλές φορές – ιδιαίτερα όταν συμβαίνει κάτι το οποίο με ξεβολεύει ή μου προκαλεί νευρικότητα, αυτό που βοηθάει να κάνω είναι να πω στον εαυτό μου με ήρεμη φωνή: «Όλα είναι υπό έλεγχο, πάρε μια ήρεμη ανάσα και χαλάρωσε… σκέψου αστεία και γέλα»
Το μυστικό σε αυτή την περίπτωση είναι να μιλάω στον εαυτό ήρεμα και όχι με αυταρχικό ή επικριτικό τρόπο. Μιλήστε  όπως θα σας μιλούσε κάποιος υπνωτιστής με σταθερή και ήρεμη φωνή. Ο τόνος της φωνής είναι καθοριστικός, διότι εάν είναι π.χ. πολύ δυνατός μπορεί να αποσυντονίσει και να αποτραπεί η ευεργετική επίδραση που ξεκινάω να έχω. Μη φωνάξετε θυμωμένα σε σας εκτός αν αυτό δημιουργεί την επίδραση που θέλετε.
Δώστε στον εαυτό συμβουλές: Σχεδόν πάντα οι περισσότεροι είμαστε πολύ καλοί στο να δίνουμε συμβουλές σε άλλους αλλά όχι στον εαυτό μας. Γιατί δεν προσπαθούμε να φανταστούμε ότι ο εαυτός  είναι ο καλύτερός μας φίλος και ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που θα δίναμε συμβουλές σε ένα φίλο μας που αγαπάμε και νοιαζόμαστε, το ίδιο ακριβώς να κάνουμε και για μας; Δώσε σε σένα τις συμβουλές που θα έδινες σε όποιον αγαπάς.
Ενθαρρύνω τον εαυτό μου: Η φράση που κάνει τη διαφορά σε στόχους που θέλουμε να υλοποιήσουμε είναι η φράση: «Μπορώ να τα καταφέρω». Αυτή η φράση δίνει κίνητρο να μείνουμε σταθεροί στο στόχο και να ενθαρρύνουμε την αυτοπεποίθησή. Χωρίς την βεβαιότητα στον εαυτό η επιτυχία του στόχου είναι αμφίβολη αν όχι ανέφικτή.
Γιατί; Η βασικότερη ερώτηση στην πορεία υλοποίησης του στόχου  είναι “Γιατί θέλω να τον επιτύχω. Τι σημαίνει για μένα; Τι θα αλλάξει στη ζωή μου; Εάν δεν έχει ήδη αλλάξει;” Ο λόγος που σας ωθεί στην υλοποίηση ενός στόχου αποτελεί το κίνητρο να επιμείνετε, τουλάχιστον για όσο διάστημα σημαίνει κάτι για σας. Θυμηθείτε τις δυνάμεις σας. Επίσης, θυμηθείτε γιατί τον θέλετε πραγματικά. Τι αποτέλεσμα θα έχετε όταν τον υλοποιήσετε; Οι καλοί φιλοεπιβιωτικοί λόγοι σας παρακινούν και ενισχύσουν τον προσδιορισμό και την δυναμική του υπό υλοποίηση στόχου.
Θετική πεποίθηση: Η καλοπροαίρετη διάθεση είναι μια πολύ «θετική τοποθέτηση» και αλλάζει τον τρόπο που νιώθω αντιμετωπίζοντας τον περίγυρο μου. Από το να έχω μία επιφανειακή θετική αντίδραση, επιλέγω να βλέπω με συμπάθεια τους ανθρώπους και να νιώθω βαθειά ευγνωμοσύνη και κατανόηση για το γεγονός πως ζω. Και το μυστικό είναι ότι δεν το κάνω για αυτούς… το κάνω για μένα γιατί αυτό με βοηθά να νιώθω πλήρης και βεβαιότητα ότι ανάλογα με την ενέργεια που εξωτερικεύω, αυτή ακριβώς η ενέργεια θα έρθει ξανά σε μένα πίσω, μέσω του κύκλου δράσης της ζωής.
Δοκιμάστε τον αντι-αρνητισμό: Ο αρνητισμός σκοτώνει τη δημιουργικότητα και το πεδίο επίτευξης των στόχων που έχουμε θέσει στη ζωή. Ο αρνητισμός επιτίθεται και βρίσκει πάντα τα μειονεκτήματα σε οποιεσδήποτε σκέψεις περνούν από το μυαλό. Καθόλου καλός και δημιουργικός, ο αρνητισμός σκοτώνει την φαντασία, που είναι η κινητήριος δύναμη της ζωής.
Επινοήστε φράσεις επιτυχίας: Δημιουργώ προτάσεις σύντομες και πάντα σε θετικό τόνο ώστε να επιβάλλω την Θεληση στη σκέψη μου και την θετική πλευρά των πραγμάτων και να εξαλείψω την αρνητική πλευρά αυτών.
Επαναλάβετε τις θετικές σας πεποιθήσεις: Έρευνες και πειράματα έχουν δείξει ότι η αισιόδοξη στάση ζωής απέναντι ακόμη και στις πιο δυσχερείς καταστάσεις βοηθάει την ομαλή εξέλιξή τους. Άνθρωποι που κατάφεραν να επιζήσουν από ατυχήματα ήταν άνθρωποι, οι οποίοι δεν σταμάτησαν όχι μόνο να αγωνίζονται – αλλά να είναι απολύτως βέβαιοι με σθεναρότητα, ότι αυτό που ζουν είναι κάτι παροδικό και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρουν να επιβιώσουν.
Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις ο προπονητής του εαυτού σου κι αυτός θα σ’ αποζημιώσει.
businesslife

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα