Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΤΡΙΓΩΝΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ



Ο αποδυτηριάκιας θα σου πει την πιο μεγάλη κουβέντα για τον Ζαν Πωλ Σατρ, τον μέγα διανοητή του περασμένου αιώνα, τον φιλόσοφο του υπαρξισμού, τον πρωτεργάτη του ξεσηκωμού τον Μάη του 1968 στην Γαλλία, τον θαυμαστή του Στάλιν. Και την γυναίκα της ζωής του, την Σιμόν ντε Μπωβουάρ, άλλη αριστερή, ανυπότακτη διαννοούμενη, ίσως ό,τι πιο σπουδαίο και ακραίο στην Ιστορία του φεμινιστικού κινήματος.
Αυτοί οι δυο ακόλαστοι τύποι, αμαρτωλοί μέχρι τα μύχια της ψυχής τους, χρησιμοποίησαν την αριστερά. Όπως, βέβαια, και η αριστερά τους χρησιμοποίησε. Αυτή είναι η αλήθεια.

Μιλάμε τώρα για δυο κορυφαία, απολύτως εμβληματικά πρόσωπα της σύγχρονης ευρωπαϊκής σκέψης. Τιτάνες σαν πνευματικοί άνθρωποι. Και αντικαθεστωτικοί, βέβαια. Ο Σατρ ήταν τόσο απατεώνας που για να επιδοτήσει το προφίλ του αρνήθηκε το βραβείο Νόμπελ, το 1964, ενώ πριν οκτώ χρόνια, αυτός ο κομουνίσταρος έκλαιγε δημόσια που τα ρώσικα τανκ είχαν μπουκάρει στη Βουδαπέστη.
Έχουν καταγραφεί σαν ο «ερωτικός δεσμός του 20ου αιώνα» η Μπωβουάρ και ο Σατρ, που δενκοιμήθηκαν ποτέ μαζύ, δεν ζούσαν μαζύ, άλλωστε. Ο ένας ζητούσε από τον άλλον να βρει ερωτικό σύντροφο για να το παίξουν τρίγωνο.
Ούτε ωραία ήταν αυτή, η Μπωβουάρ, ούτε ο άλλος βλεπότανε σαν άνδρας. Ένας αλλήθωρος, κακάσχημος κοντοστούπης. Οι πάντες, όμως, τους έκαναν υποκλίσεις. Είχαν το προνόμιο της πνευματικής υπεροχής και τη σφραγίδα των αγωνιστών της αριστεράς. Αυτά προς το παρόν.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα