Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Μάθετε πως να επηρεάζετε άλλα άτομα αποτελεσματικά.


 
  Το δώρο της επιρροής άλλων ανθρώπων είναι ανεκτίμητο. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα με αυτό . Μπορείτε να πείσετε το αφεντικό σας ότι το σχέδιο που σχεδιάστηκε από εσάς είναι πιο επικερδής για την εταιρεία  ή μπορείτε να πείσετε τον σύζυγό σας ότι η αγορά που έχετε κάνει είναι πραγματικά καλή για την οικογένειά σας . Αλλά πώς να επηρεάζετε  τους άλλους ;
14 τρόποι για να επηρεάζεις τους ανθρώπους.

1 . Να τους εμπνέεις.
Για να πείσετε τους άλλους θα πρέπει να δείξετε τον ενθουσιασμό σας.
2 . Επικοινωνία.
Η επικοινωνία είναι το βασικό κλειδί για να επηρεάζετε. Όσο  πιο κοινωνικοί είστε τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα υποστηρίζουν την άποψή σας .
3 . Προσφέρετε.
Κάθε πρόσωπο  ψάχνει για προσωπικό κέρδος . Ως εκ τούτου , όταν εξηγείτε την θέση σας μην ξεχάσετε να πείτε στον ακροατή σας ποια είναι τα οφέλη που μπορεί να πάρει από αυτή.
4 . Υπνωτίστε.
Υπνωτίστε των συνομιλητή σας . Φυσικά , όχι κυριολεκτικά . Κάντε το αυτό, χρησιμοποιώντας τη γοητεία σας. Θυμηθείτε, οι άνθρωποι είναι συνήθως πιο πρόθυμοι να συμφωνήσουν με εκείνους που αγαπούν και σέβονται.
5 . Ψάξτε για συμβιβασμό
Αν θέλετε να επηρεάσετε κάποιον, θα πρέπει να είστε σε θέση να διαπραγματευτείτε και να βρείτε συμβιβαστικές λύσεις .
6 . Σεβαστείτε τους άλλους.
Όσο  περισσότερο  σέβεστε  τις απόψεις των άλλων , τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να ακουστείτε.
7 . Ακούστε.
Μάθετε να ακούτε. Είναι ένα σημαντικό συστατικό της αποτελεσματικής επικοινωνίας  η οποία είναι πολύ σημαντική στην ικανότητα να επηρεάζετε τους άλλους .
8 . Να είστε συνεπείς.
Αν η γνώμη σας αλλάζει τόσο γρήγορα σαν τον άνεμο, θα είναι απίθανο να πείσετε. Να είστε συνεπείς.
9 . Να είστε εμπειρογνώμονας.
Επιβεβαιώστε τη γνώμη σας με τα γεγονότα. Χρειάζονται κάποιες γνώσεις για να γίνει αυτό. Οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να ακούσουν κάποιον που καταλαβαίνει για ποιο πράγμα μιλάει.
10 . Παραδεχτείτε τα λάθη σας.
Αν έχετε λάθος, το παραδέχεστε. Οι άνθρωποι θα σας δηχθούν ως ένα δίκαιο και έντιμο πρόσωπο .
11 . Να είστε υπομονετικοί.
Οι προσπάθειες σας να πείσετε τους άλλους για την άποψή σας μπορεί να πάρουν πολύ χρόνο , οπότε θα πρέπει να είστε πολύ υπομονετικοί .
12 . Ζητήστε.
Μερικές φορές για να κάνει κάποιος κάτι για σας , το μόνο που χρειάζεται είναι να το ζητήσετε. Να είστε ευγενικοί , μην διστάσετε να πείτε  «παρακαλώ» ή «ευχαριστώ» και οι άνθρωποι θα σας βοηθήσουν.
13 . Να ξέρετε τι θέλετε.
Γιατί θέλετε να επηρεάσετε ένα άλλο άτομο ; Ποιος είναι ο στόχος σας; Για να πείσετε κάποιον, θα πρέπει να κατανοήσει με σαφήνεια γιατί το χρειάζεστε. Σε αντίθετη περίπτωση, το αίτημα σας θα είναι ασαφής.
14 . Να είστε θετικοί.
Να είστε χαρούμενοι και να κάνετε τους άλλους να ελπίζουν  για το καλύτερο. Οι άνθρωποι είναι πάντα πρόθυμοι να ακούσουν εκείνους οι οποίοι είναι θετικοί και αισιόδοξοι.
Και μην ξεχνάτε ότι για να γίνετε καλοί σε αυτές τις τεχνικές χρειάζεται πρακτική και πρακτική, χρησιμοποιήστε τις ξανά και ξανά και μέσα από την χρήση τους θα μάθετε τι είναι καλύτερο για σας και τι δουλεύει και σε ποιες περιπτώσεις.
Καλή Επιτυχία.
Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματισής. Προσφέρει θεραπείες από εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, εξάλειψη του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα