Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ρόδος: Έχουμε αυτό που αξίζουμε!!!




Πάρτε το όλοι απόφαση σ'αυτήν την πόλη. 
Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει και τα πράγματα θα γίνονται με την αδιαφορία και την λαμογιά χειρότερα. 

Αλλά μην ξεχνάτε ποιοί με την σιωπή βοηθάν να συνεχίζεται η ίδια ιστορία! 

Λυπάμαι και θλίβομαι βαθύτατα γιά το νησί και την πόλη μου, αλλά μην ξεχνάτε πως όλοι αυτοί που ζητάνε και πέρνουν τελικά τους ψήφους έχουν οδηγήσει τα πράγματα μέχρι εδώ και έχουν ονοματεπώνυμο..

Το τελευταίο καλό, όμορφο και χρήσιμο που έγινε στην Ρόδο είναι η ανάδειξη της τάφρου!

 Έκτοτε τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και υπάρχουν ένοχοι γι'αυτό. Λυπάμαι επίσης που κάποιοι θεωρούν ότι ίσως έχω προσωπικά είτε με τους επιχειρηματίες που προσπαθούν να κάνουν καφενέ τον Κατάλυμα, ή με την Αρχαιολογία και τον Δήμο που ενώ μπορούν να το σταματήσουν δεν θέλουν..


Θα έκανα ακριβώς το ίδιο γιά οποιοδήποτε μνημείο. Γράφω και φωνάζω εδώ και χρόνια γιά όλες τις ασχήμιες της πόλης μας, τα αλουμίνια και τις βιτρίνες της μεσαιωνικής πόλης, τα αιρκοντίτιον και κεραίες που εξέχουν παντού και που υποτίθεται θα είχαν καλωδιοθεί υπόγεια...για τις πολλαπλές αυθαίρετες καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων και πλατειών και την κιτσαρία στην Π.Πόλη..

τα λέω χρόνια, διότι αγαπώ τον τόπο που γεννήθηκα και δουλεύω και του οφείλω να τον προστατέψω..εγώ σαν πολίτης και δημότης έκανα ότι μπορούσα από μεριάς μου πολύ περισσότερα από αυτά που ΔΕΝ έκαναν κι ούτε πρόκειται ποτέ να κάνουν αρκετοί από τους υποψήφιους, ή απ'αυτό που όφειλε να κάνει ο εισαγγελέας και η αρχαιολογία αλλά και καθένας από μας προσωπικά..

δεν έχετε κουραστεί να μας κλέβουν την περιουσία μας και να την μοιράζουν στα φιλαράκια τους? 

Δεν έχετε κουραστεί να βλέπετε την Ρόδο να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο? 

Δεν έχετε επίγνωση του πόσο η ανοχή μας κάνει συνένοχους? 

Αυτή δεν είναι η Ρόδος που γεννήθηκα κι αγάπησα και πολλοί από τους ανθρώπους στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι εγκληματικά άσχετοι ή έχουν δική τους αντζέντα..

Λείπει το συλλογικό ενδιαφέρον, αγάπη και σεβασμός αλλά κυρίως το μεράκι γι'αυτόν τον τόπο που τόσα χρόνια τώρα ακούραστα μας πρόσφερε...

Εμείς τί του προσφέρουμε? Πού είναι τα έργα και οι επενδύσεις που οι ξενοδόχοι θα έπρεπε να κάνουν δωρεά στον τόπο τους? Η οι πιό ευκατάστατοι που έχουν ερειπωμένα και βρώμικα ακίνητα εγκαταλελειμένα στο κέντρο της πόλης, παλιάς και νέας? Που είναι τα έσοδα που θα μπορούσε να έχει ο Δήμος από τα δίκαια πρόστιμα που θα έπρεπε να έχει επιβάλει? 

Και βέβαια δεν μπορώ να μην πω πως κανείς μα κανείς δεν έχει επίγνωση και συναίσθηση του ότι ΚΑΤΑΦΟΡΑ παραβιάζουν το Σύνταγμα και τον νόμο, όσον αφορά την χρήση του μνημείου...

Με ενοχλεί που αυτοί που έχουμε ψηφίσει γιά να προστατέψουν το μνημείο και την κληρονομιά μας κάνουν ακριβώς το αντίθετο...

δεν είναι λοιπόν επί του προσωπικού, αλλά επί του συνολικού...

αλλά μην ξεχνάτε ότι το σύνολο αποτελείται από μονάδες κι αυτό σημαίνει πως γιά να αλλάξει η κοινωνία συνολικά, πρέπει πρώτα να αλλάξει ο καθένας από μας, αφού κάνει την αυτοκριτική του...

ξέρω, όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, αλλά από την φύση μου έχω μάθει αφού έχω πολλαπλώς πάθει και πλέον ΓΝΩΡΙΖΩ πως όλες οι μεγάλες αλλαγές αρχίζουν πρωτίστως από μέσα μας. 

Καλή σας νύχτα και να θυμάστε, έχουμε αυτό που αξίζουμε!


Maria Tyradelli


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα