Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Όταν εκείνος θέλει συνέχεια σεξ.Ο σεξουαλικός εθισμός μερικών ανδρών απειλεί συχνά την έγγαμη ισορροπία. Πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί μια μέση λύση;


Όταν εκείνος θέλει συνέχεια σεξ
 

Ουδείς και ουδέποτε έχει αμφισβητήσει την αξία, τη σημασία και την απόλαυση του σεξ. Αλλά όπως συμβαίνει σε όλα τα ωραία, όταν τρυπώνει σε αυτά η υπερβολή τότε η αίγλη τους αλλοιώνεται.   

Να ξεκαθαρίσουμε εδώ, ότι δεν αναφερόμαστε στην κοινή λαχτάρα των δυο συντρόφων στο ξεκίνημα της σχέση τους για συνεχή σεξουαλική επαφή καθώς σε αυτήν την περίπτωση 1. μπαίνει στη μέση ο παράγοντας «άγνωστο» και «καινούργιο κοσκινάκι μου» και 2. είναι αμοιβαίο. Είναι η φάση που όλα επιτρέπονται και όλα τα εμπόδια απλά εξαφανίζονται: μετά από 6 ώρες meeting, το πρωί, στο κρεβάτι, στο πάτωμα, στα γρήγορα, στα αργά….Τα πάντα είναι τέλεια και επιθυμητά.

Το πρόβλημα είναι όταν αυτή η γλυκιά εμμονή μετατραπεί σε αρρωστημένη εμμονή. Όταν τα χρόνια περάσουν, οι υποχρεώσεις και τα τρεξίματα αυξηθούν και ο σύζυγος επιμένει να έχει μόνο εκεί το μυαλό του. Γιατί πολύ ωραίο είναι να σε θέλει και να σε διεκδικεί ερωτικά ο σύντροφος σου αλλά καλώς ή κακώς από ένα σημείο και μετά μετράει περισσότερο η ποιότητα παρά η ποσότητα.

Όπως έχει αποδειχθεί, οι άνδρες που έχουν σεξουαλικό εθισμό είναι και αυτό που λέμε «γρήγορα πιστόλια». Τους ενδιαφέρει περισσότερο να ικανοποιήσουν την ασυγκράτητη αυτή ορμή τους παρά να προσφέρουν στη γυναίκα τους αλλά και στους ίδιους ουσιαστική απόλαυση. Η σεξουαλική επαφή καταντά από ένα σημείο και μετά κάτι σαν αγγαρεία για την γυναίκα και μια συνοπτική διαδικασία για τον άνδρα. Και εδώ αρχίζουν οι καβγάδες.

Από την μεριά της η γυναίκα αντιδρά και αρνείται να ικανοποιεί συνεχώς τον άνδρα της, ακόμη και όταν αυτή καμία όρεξη δεν έχει. Από την άλλη ο άνδρας αδυνατεί να αντιληφθεί την πίεση που ασκεί στη γυναίκα και νιώθει αδικημένος που η σύζυγος του δεν αντιλαμβάνεται το πόσο πολύ την θέλει (;;;) και συχνά πυκνά πετάει και τις υψηλού επιπέδου απειλές «Τι θες; Να πάω με καμία άλλη;».                       

Ξαφνικά ο άνδρας θεωρεί το σώμα της συντρόφου του κτήμα του και διαθέσιμο 24/7. Έτσι εκείνος γίνεται επίμονος και καταπιεστικός και εκείνη αδιάφορη και αντιδραστική. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά άγριων καβγάδων και επεισοδιακών διαζυγίων εξαιτίας αυτού το προβλήματος με γυναίκες να αναφέρουν ακόμη και ακραίες συμπεριφορές των συζύγων τους, όπως  ξυλοδαρμούς και βιασμούς.  

Αρχικά, θα πρέπει να εντοπίσουμε με νηφαλιότητα το πρόβλημα και όχι και εμείς οι ίδιες να πέφτουμε σε ακραίες διαγνώσεις. Αν μας θέλει συχνά και μας διεκδικεί δεν σημαίνει ότι είναι σεξουαλικά εθισμένος. Η κολακευτική διεκδίκηση αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη όταν η έκφραση της επιθυμίας συνοδεύεται από εμμονές και βίαιη συμπεριφορά. Όταν οι έννοιες σεβασμός και κατανόηση εξαφανίζονται.

Το επόμενο βήμα, πριν φτάσουν τα πράγματα στα άκρα και αν σας ενδιαφέρει πραγματικά να σώσετε το γάμο σας, είναι να τον πείσετε να επισκεφθείτε από κοινού έναν ειδικό θεραπευτή που θα μπορέσει να επαναφέρει την σχέση σας σε υγιή επίπεδα. Μην αφήσετε ένα τέτοιο θέμα να φτάσει στα όρια του και τελικά να χαλάσει το γάμο σας.

Ο έρωτας είναι ένα από τα κοινά σημεία συνάντησης ενός ζευγαριού και η κοινή σεξουαλική ζωή δυο ανθρώπων απαιτεί αμοιβαίο πόθο, αμοιβαία προσπάθεια και κατανόηση.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα