Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Το ωροσκόπιο της Αμερικής και ο Μεγάλος Σταυρός του Απριλίου

του Βασίλη Παπαδολιά 
 
Οι περισσότεροι από μας ασχολούνται αυτές τις μέρες με το Μεγάλο Σταυρό του Απριλίου, 2 μέρες μετά την Ανάσταση. Πλην όμως, αναμένουν για την Ελλάδα πράγματα και θέματα, που ίσως και να μην έρθουν ποτέ, καθώς οι μοίρες που συμβαίνει ο Σταυρός είναι μάλλον επιβοηθητικές για το πολιτικό σύστημα της χώρας μας (εξάγωνο/τρίγωνο με τη βασική αντίθεση Ήλιου/Κρόνου, για όσους χρησιμοποιούν το χάρτη της 3.2.1830).
Αντίθετα για άλλα κράτη και μάλιστα για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τα πράγματα είναι αρκετά πιο ριψοκίνδυνα, καθώς ο Μεγάλος Σταυρός ακουμπάει και ενεργοποιεί μία βασική όψη του χάρτη της χώρας που είναι το τετράγωνο Ήλιου/Κρόνου. Το τετράγωνο αυτό υποδηλώνει μία βασική ασυμφωνία που υπάρχει στο πολίτευμα των Ηνωμένων Πολιτειών ανάμεσα στη διοικητική εξουσία (Κρόνος στο Μεσουράνημα) και στην προσωπικότητα του Αρχηγού Κράτους (Ήλιος στα σύνορα 7ου προς 8ο οίκο στο χάρτη).
Είναι γεγονός ότι το προεδρικό σύστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ανέκαθεν διπολικό από αυτή την άποψη με τον Πρόεδρο συχνά να εισπράττει εμπόδια στη δράση του, ειδικά στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής (7ος), αλλά και των Οικονομικών (8ος) από τα άλλα σώματα εξουσίας. Και έχουμε δει πολύ συχνά αυτές τις ασυμφωνίες, με διπλωματικές συμφωνίες όπως το Κιότο που παλιότερα δεν είχαν καν εγκριθεί από τα όργανα εξουσίας, αλλά και με οικονομικές συμφωνίες για το χρέος πιο πρόσφατα που είδαμε ότι γίνονται συνήθως ασθμαίνοντας και με εμπόδια των άλλων σωμάτων.

Αυτή τη φορά όμως η 13η μοίρα των παρορμητικών φαίνεται να μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα, καθώς όλος ο Μεγάλος Σταυρός γίνεται πάνω σε αυτή τη μοίρα και επηρεάζει το ίδιο το πρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών. Τι θα μπορούσαμε να αναμένουμε αλήθεια από αυτό το Μεγάλο Σταυρό;
Για μία βοήθεια στη διερεύνηση θα μπορούσαμε να ανατρέξουμε σε παλιότερες ημερομηνίες που είχαμε παρόμοια φαινόμενα και να δούμε τι συνέβη.
Στις αρχές Γενάρη όταν ο Άρης περνούσε από παρόμοια θέση στο χάρτη (ίδια μοίρα) είδαμε να πλήττεται η Αμερική από σφοδρή κακοκαιρία (χιονιάς) και αρκετούς νεκρούς.
Τον Αύγουστο του 2013, που ο Δίας ήταν επίσης στην ίδια μοίρα του Ήλιου βρεθήκαμε στο μέσο μιας περιόδου που η Αμερική έδειξε μέγιστη παρεμβατική διάθεση (Ήλιος στον 7ο στο εξωτερικό) στην υπόθεση με τα χημικά όπλα στη Συρία. Ήταν μία περίοδος που σταμάτησε όταν ένα μήνα μετά ο Δίας έκανε τετράγωνο με τον Κρόνο, στη 14η μοίρα του Ζυγού (σημειώστε ότι στη 13η μοίρα του Ζυγού είναι ο Ήλιος του Βλάντιμιρ Πούτιν).
Το story επαναλήφθηκε πρόσφατα όταν στην αναδρομή του ο Δίας από τη θέση του Ήλιου έσπρωξε πάλι τις Ηνωμένες Πολιτείες το Γενάρη να ανακατευτούνε στην υπόθεση της Ουκρανίας. Στα μέσα Φλεβάρη ο Άρης μένει στάσιμος στην 26η μοίρα του Ζυγού, κάνοντας ακριβές τετράγωνο με τον Πλούτωνα των Ηνωμένων Πολιτειών (και εξάγωνο με τον Άρη του Πούτιν).

http://www.astrologyweekly.com/natal-charts/astrology/vladimir-putin.php.gif
 Βλαντιμίρ Πούτιν (πηγή: AstrologyWeekly)
Αν όμως Δίας και Άρης έχουν ξαναεπισκεφθεί τις συγκεκριμένες μοίρες, Ουρανός και Πλούτωνας θα κάνουν για πρώτη φορά την επίσκεψη τους τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Ο Πλούτωνας μάλιστα δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ επίσκεψη πάλι σε αυτή τη μοίρα, καθώς, στο γενέθλιο χάρτη της Αμερικής είναι σε πιο προχωρημένη θέση. Ο Ουρανός όμως όχι μόνο έχει ξαναπραγματοποιήσει τέτοια επίσκεψη, αλλά έχει αφήσει και το φοβερό στίγμα του.
Γιατί στην πραγματικότητα ήταν με τον Ουρανό σε τετράγωνο με τον Ήλιο και αντίθεση με τον Κρόνο που οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν τον Μάιο του 1930 πλέον, 6 μήνες μετά το οικονομικό κραχ, να βιώνουν τις πρώτες συνέπειες της κρίσης, την ανεργία και τον πληθωρισμό που εξαπλώθηκε τα επόμενα δύο χρόνια και στον επόμενο κόσμο. Κι ας μην ξεχνάμε βέβαια αυτό που λέγεται από πολλούς, ότι η κρίση στη Συρία το καλοκαίρι έγινε για να καλυφθεί το οικονομικό κενό της Αμερικής και να μη γίνει γνωστό στον κόσμο. Το τετράγωνο Δία/Ουρανού τότε ευνοούσε την εξωτερίκευση της κρίσης, για να καλυφθούν τα δημοσιονομικά κενά αυτής της χώρας.
Για να δούμε τέλος την επιρροή του Πλούτωνα, θα πρέπει να πάμε πριν από τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας και να δούμε πώς η Αγγλία το 1768 επιβάλλει δασμούς και φόρους στις Αποικίες, που αποτελούν και το έναυσμα στη συνέχεια για την Επανάσταση. Εάν δε θέλουμε να πάμε τόσο πίσω όμως, μπορούμε να ψάξουμε τις περιόδους που ο Πλούτωνας έκανε αντίθεση ή τετράγωνο με τον Ήλιο της χώρας και να αξιολογήσουμε τα γεγονότα.
Πράγματι το 1836 που ο Πλούτωνας τετραγωνίζει τον Ήλιο και κάνει αντίθεση με τον Κρόνο ο ΠρόεδροςAndrewJacksonεκδίδει τη νομοθεσία που επιτρέπει να πωλούνται παράγωγα βασισμένα στην ιδιόκτητη γη, νομοθεσία που οδηγεί τελικά σε κραχ στις αρχές του 1837 (πάλι με Πλούτωνα στη μοίρα του Ήλιου μετά την αναδρομή του).
Το 1926 το Μάιο που έχουμε όψη συνόδου, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρεμβαίνουν με στρατιωτική εμπλοκή στη Νικαράγουα, όπου θα μείνουν και μέχρι το 1933. Τον επόμενο χρόνο, το Μάρτιο, που επαναλαμβάνεται η όψη παρεμβαίνουν στην Κίνα με σώμα στρατιωτών για να προστατεύσουν αμερικανικά συμφέροντα, ενώ αρνούνται να υπογράψουν τη συνθήκη αφοπλισμού της Κοινωνίας των Εθνών.
Το Μάρτιο του 1977, που έχουμε το επόμενο ακριβές τετράγωνο, γίνεται τρομοκρατική επίθεση μουσουλμάνων που καταλαμβάνουν 3 κτήρια στην Ουάσιγκτον και κρατάνε 130 ομήρους, ενώ τον Οκτώβριο που επαναλαμβάνεται το τετράγωνο (και στη συνέχεια σύνοδος με Κρόνο στο γενέθλιο χάρτη), αναγκάζεται να αποσύρει το καθεστώς πολέμου που είχε με τη Νικαράγουα λόγω διεθνών πιέσεων, ενώ προχωρεί σε συνθήκη αφοπλισμού με τη Σοβιετική Ένωση και άλλα 15 κράτη.
Πολλές οι σκέψεις λοιπόν και οι συνειρμοί που δημιουργούνται από αυτό το φλας μπακ στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και η κατεύθυνση των σκέψεων μας οδηγείται άλλοτε σε τρομοκρατικές επιθέσεις, άλλοτε σε επεμβάσεις σε τρίτες χώρες, άλλοτε σε εμπόδια από τον διεθνή παράγοντα ή και οικονομικά ή μετεωρολογικά γεγονότα.
Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι είναι αμφίβολο να υπήρξε ποτέ ιστορικά ημερομηνία που ο Ήλιος των Ηνωμένων Πολιτειών να είχε επάνω στη μοίρα του σε όψεις ιδιομοιρίας και τους τέσσερις από τους παραπάνω πλανήτες σε ένα μεγάλο σταυρό. Πράγματι σε όλες τις θέσεις του Πλούτωνα που αναφέραμε πιο πάνω για παράδειγμα, ο Ουρανός δεν ήταν ποτέ σε αντίστοιχη θέση, που να επηρεάζει την ίδια μοίρα του χάρτη, αλλά ούτε και ο Δίας. Είναι επομένως ένα εντελώς καινούριο φαινόμενο αυτό που θα δούμε στο χάρτη της μεγάλης αυτής χώρας και είναι ζητούμενο, εάν τελικά θα προκαλέσει κάποια γεγονότα ή με κάποιο τρόπο οι δυνάμεις θα αλληλοεξουδετερωθούν και θα ισορροπήσουν.
Το αποτέλεσμα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες…
ΥΓ: Ο Βασίλης Παπαδολιάς είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. των Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος. Περισσότερα για το βιογραφικό του μπορείτε να δείτε σε αυτό το σύνδεσμο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα