Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Η ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Η έκλειψη αυτή - σε αντίθεση με την προηγηθείσα σεληνιακή - δεν είναι ολική αλλά annularκαι γίνεται στις 29.4.2014, ώρα 9.15 π.μ. (θερινή), στην κρίσιμη όγδοη μοίρα του Ταύρου. Γίνεται στο 12ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, σε οίκο που συνδέεται με παρασκήνιο, με χώρους εγκλεισμού, με Εκκλησία, με δοκιμασίες κάθε μορφής.




Ας δούμε όμως αναλυτικά το αστρολογικό προφίλ της έκλειψης.



Ήλιος, Σελήνη στην κρίσιμη μοίρα 8ο Ταύρου.
Ερμής 12ο Ταύρου σε άριστη όψη με τον Πλούτωνα (το μεγάλο «ατού» της έκλειψης).
Αφροδίτη 25ο Ιχθύων, σχεδόν πάνω στην Αφροδίτη της Ελλάδας.
Άρης 11ο Ζυγού, σε αντίθεση και τετράγωνο με Ουρανό, Πλούτωνα, Δία.
Δίας στις 14ο Καρκίνου, σε «σταυρό» με Άρη, Ουρανό, Πλούτωνα, σταυρός που υπήρχε και στην προηγηθείσα έκλειψη.
Κρόνος στις 20ο Σκορπιού, χωρίς ιδιαίτερες εμπλοκές, σχεδόν χωρίς όψη, κάτι που του δίνει έναν ακόμα πιο «σκοτεινό» χαρακτήρα.
Ποσειδώνας στις 7ο Ιχθύων σε άριστη όψη εξαγώνου με την έκλειψη.
Ωροσκόπος στις 24ο Διδύμων, κοντά στη Σελήνη της Ελλάδας.
M/C στις 2ο Ιχθύων.
Δεσμοί Σελήνης στις 28ο Ζυγού - Κριού.
Και, φυσικά Ουρανός/ Πλούτωνας για άλλη μια φορά σε σκληρό τετράγωνο - υπομονή, σε ένα χρόνο σταματά η δυναμική του… - από τις 13ο Κριού/ Αιγόκερω αντίστοιχα.
Ο επικίνδυνος άξονας Άρη/ Κρόνου και Κρόνου/ Πλούτωνα σε εμπλοκή μεταξύ τους αλλά και με τον Άρη της Ελλάδας.
Αφροδίτη και ωροσκόπος πάνω στον επικίνδυνο άξονα Ουρανού/ Ποσειδώνα, άξονα επανάστασης και στον άξονα Άρη/ Ποσειδώνα, άξονα παράλυσης, αδυναμίας και απροθυμίας για συνεργασία (με τον ίδιο άξονα εμπλέκεται και η έκλειψη!)
Ο άξονας του μυστηρίου (Ποσειδώνας/ Πλούτωνας) πάνω στο M/C της Ελλάδας αλλά και στην Αφροδίτη - Ελλάδας και έκλειψης - στον ωροσκόπο της έκλειψης αλλά και στην ίδια την έκλειψη.


Πολύ μυστήριο φαίνεται να έχει αυτή τη έκλειψη! 

Ας ξεκινήσουμε τώρα τον αποσυμβολισμό αυτής της βαρυσήμαντης πανσελήνου, μιας και γίνεται σε σταθερό ζώδιο και εκλείψεις σε σταθερά ζώδια έχουν πάντα μια ιδιαίτερη βαρύτητα και η επίδρασή τους μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια, να πηγαίνει σε βάθος χρόνου και να προκαλεί «δομικές» αλλαγές, πολύ περισσότερο αν στην έκλειψη κυριαρχεί το στοιχείο του μυστηρίου και της επανάστασης, όπως σ’ αυτή.

Έκλειψη σε κρίσιμη μοίρα δείχνει πως πιθανόν κάποια κρίση μπορεί να συνδεθεί μ’ αυτήν την έκλειψη, κρίση σε θέματα οικονομικά, ασφάλειας - ή και… ασφαλιστικού - μιας και η έκλειψη γίνεται σε ζώδιο που συνδέεται μ’ αυτά τα θέματα.
Η έκλειψη σε εμπλοκή με Ουρανό/ Ποσειδώνα ευνοεί εκδήλωση ξεσπάσματος, εκδήλωση ξαφνικής αντίστασης, με τρόπους κυρίως παθητικούς και όχι έκδηλους ή κραυγαλέους.
Η έκλειψη στον άξονα του αγνώστου και του μυστηρίου (Ποσειδώνας/ Πλούτωνας) επιτείνει φαινόμενα υπερευαισθησίας, ξεσπάσματα υστερικά, αλλαγές διαθέσεων, παράξενες εμπειρίες.
Εμπλοκή με Άρη/ Ποσειδώνα δείχνει έλλειψη δύναμης της θέλησης, φυσική αδυναμία, εσωστρέφεια, νευρική εξάντληση, ευνοεί κάθε «απατεώνα», δημοκόπο.
Ερμής σε τρίγωνο με Πλούτωνα, είναι πολύ θετική όψη για κάθε ορθολογιστική δραστηριότητα, ευνοεί την πειθώ με επιχειρήματα και όχι με δημαγωγία και είναι ισχυρό αντίβαρο στην παραπάνω αναφερθείσα δυναμική.
Άρης σε τετράγωνο με Δία ευνοεί κάθε μορφή βιαστικής δράσης, βιαστικής συνεργασίας, δείχνει ανταρσία εναντίον κάθε κηδεμονίας, φρούρησης, δείχνει προβλήματα σε σχέσεις και συνεργασίας. Κάποιες φορές δείχνει και «ξεκαθαρίσματα» κάποιων πραγμάτων μετά από διαπληκτισμούς ή καβγάδες.
Άρης σε αντίθεση με Ουρανό και τετράγωνο με Πλούτωνα συνηγορεί για ένα γερό «τεστ νεύρων», για ατύχημα, για γέννηση κάτι καινούργιου με επώδυνο τρόπο. συνηγορεί για φαινόμενα εξαναγκασμού κάθε μορφής.
Δίας τετράγωνο Ουρανό, όπως έχουμε ξαναγράψει αναλύοντας αυτή τη δυναμική, δείχνει τάση απώλειας ευκαιριών, τάση για ανάλωση σε συζητήσεις ατέρμονες χωρίς σαφή πρακτικό- ρεαλιστικό χαρακτήρα.
Δίας/ Πλούτωνας/ Ουρανός δείχνει φανατισμένο αγώνα και προσπάθεια για άνοδο, πρόοδο για γρήγορη εκμετάλλευση κάθε κατάστασης, δείχνει επίσης ξαφνικό ανασχηματισμό, γρήγορη ανάπτυξη και προσαρμογή σε καινούργιες συνθήκες.
Οι σκληροί άξονες του θανάτου και της κατάλυσης εξουσίας σε εμπλοκή με τον Άρη της Ελλάδας συνηγορούν για σκληρές καταστάσεις, ακόμα και για «ατυχήματα» κάθε μορφής.




Όμως στην έκλειψη αυτή κυριαρχεί, όπως και πιο πάνω αναφέραμε, η εμπλοκή του άξονα του μυστηρίου και τον άξονα της επανάστασης, ας δούμε λοιπόν πως μπορεί να εκφραστεί η δυναμική αυτή.

Ο άξονας του μυστηρίου

Τον άξονα αυτό τον συγκροτούν οι 2 πιο «μακρινοί» πλανήτες - αλλά και οι πιο αργοκίνητοι» - ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας. Τη μέρα της έκλειψης το μεσοδιάστημα αυτών των δύο πλανητών είναι στις 10ο Υδροχόου και, όπως και πιο πάνω γράψαμε, εμπλέκεται με ζωτικά σημεία της έκλειψης αλλά και του ωροσκοπίου της Ελλάδας. Ο άξονας αυτός συνδέεται με οτιδήποτε άγνωστο, μυστήριο, απροσδιόριστο και βέβαια με άτομα παράξενα όπως και με οργανώσεις - ομάδες «περίεργες». Σε εμπλοκή με τον ωροσκόπο του ωροσκοπίου της έκλειψης δείχνει μοίρασμα παράξενων, ασυνήθιστων εμπειριών, σε εμπλοκή με την Αφροδίτη είναι ένδειξη παράξενων συνεργασιών, ενώσεων και όταν είναι πάνω στο M/C της Ελλάδας δείχνει κυριαρχία ιδιόρρυθμων καταστάσεων, προσώπων ή ομάδων στο πολιτικό σκηνικό και ειδικά στα ανώτερα κλιμάκιά του. Ποιος ξέρει τι παράξενα, αλλόκοτα και εκκεντρικά γεγονότα και πρόσωπα θα συνδεθούν μ’ αυτές τις διπλές - μέχρι στιγμής - εκλογές του Μαΐου.

Ο άξονας της επανάστασης

Συγκροτείται από τους πλανήτες Ουρανό και Ποσειδώνα και τη μέρα της έκλειψης βρίσκεται στις 25ο Ιχθύων, εμπλεκόμενος με όλα όσα εμπλέκεται και ο προηγούμενος άξονας, άρα εμπλέκεται και με τον προηγούμενο άξονα, έχουμε δηλαδή μια κυριαρχία «μυστηρίου» και «επανάστασης» στο φόντο μιας ηλιακής έκλειψης. Όλη αυτή η δυναμική μπορεί να δηλώνει:

Παράξενα ενδιαφέροντα
Απουσία ρεαλισμού
Έλλειψη αντοχής, νευρική κρίση ή ξέσπασμα.
Αποσύνθεση.
Λύπη εξαιτίας πιθανής απώλειας.
Σχέδια ουτοπικά, χίμαιρες.
Αστάθεια.

Αυτά για την «παράξενη»  έκλειψη που, φυσικά, είναι και Νέα Σελήνη μιας και έκλειψη ηλίου είναι πάντα και Νέα Σελήνη.

regulushellas


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα