Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Γιατί συμβιβάζονται οι άνθρωποι στις σχέσεις;



Ο φόβος της μοναξιάς κάνει τους ανθρώπους νασυμβιβάζονται σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Τορόντο που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Personality and Social Psychology.
«Αυτοί που φοβούνται περισσότερο το ενδεχόμενο να μείνουν μόνοι τους είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν για λιγότερα στη σχέση τους», δήλωσε η Δρ. Stephanie Spielmann, επικεφαλής της μελέτης.
«Ορισμένες φορές παραμένουν σε σχέσεις ενώ δεν είναι χαρούμενοι και ορισμένες φορές βγαίνουν με ανθρώπους που δεν τους ταιριάζουν. Τώρα καταλαβαίνουμε πως η ανησυχία των ανθρώπων μήπως μείνουν μόνοι παίζει σημαντικό ρόλο για τη μη υγιή συμπεριφορά μέσα στη σχέση», τόνισε η ερευνήτρια.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο στην επιστημονική επιθεώρηση Personality and Social Psychology, καταρρίπτει επίσης το στερεότυπο που θέλει μόνο τις γυναίκες να φοβούνται ότι θα μείνουν ανύπαντρες, σύμφωνα με το econews.
«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν πως οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν τις ίδιες ανησυχίες σχετικά με το αν θα παντρευτούν, κάτι που τους/τις οδηγεί σε παρόμοιες συμπεριφορές. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την ιδέα πως μόνο οι γυναίκες παλεύουν με τον φόβο ότι θα μείνουν μόνες», δήλωσε ο Geoff MacDonald, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης.

«Η μοναξιά είναι μια επώδυνη εμπειρία τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, οπότε δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο φόβος του να μείνει κανείς ανύπαντρος δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα στα δυο φύλα», προσέθεσε.
Η έρευνα διεξήχθη Διαδικτυακά με τη συμμετοχή εθελοντών, ηλικίας από 18 έως 59 ετών, από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν στις εξής κατηγορίες: άγαμοι, σε αποκλειστική σχέση, περιστασιακοί εραστές και παντρεμένοι.

Οι εθελοντές απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με τον εαυτό τους και το πόσο ικανοποιημένοι είναι από τη σχέση τους, ενώ συμμετείχαν σε διάφορα πειράματα.
Σε ένα από τα πειράματα, όπου συμμετείχαν 152 άτομα (125 γυναίκες και 27 άνδρες), οι εθελοντές απάντησαν σε ποσοστό 39% πως δεν φοβούνται να μείνουν ανύπαντροι, ενώ σε ποσοστό 37% είπαν πως φοβούνται ως έναν βαθμό μήπως μείνουν ανύπαντροι.
Η μεγαλύτερη αγωνία εκείνων που δήλωσαν ότι φοβούνται μήπως μείνουν ανύπαντροι είναι η έλλειψη συντροφικότητας και η αδυναμία ανάπτυξης ισχυρών δεσμών με έναν σύντροφο.
Επίσης, άλλο ένα πείραμα στο πλαίσιο της μελέτης έδειξε πως οι άνθρωποι που φοβούνται μήπως μείνουν μόνοι τους επιλέγουν λιγότερο ελκυστικούς συντρόφους, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται τόσο στις προσδοκίες τους.
Προηγούμενη μελέτη που δημοσιεύθηκε φέτος είχε συνδέσει τη μοναξιά με καρδιακά προβλήματα, αρθρίτιδα, αλτσχάιμερ και διαβήτη τύπου 2.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα