Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Σταμάτα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να έχεις μεγάλη ιδέα για τον Εαυτό σου...



"Χρονιάρες" μέρες που είναι, δεν αντεξα στον πειρασμό να γράψω . Η φλόγα της εκφρασης και η ανάγκη του να κοινωνήσω τμήματα του Εαυτού μου με ολους εσας, φίλους και μη , είναι μια φλόγα που υπερβαίνει το λογικό μου. Οπότε, είτε σας αρέσει η σελίδα μου, είτε οχι, το ίδιο μου κάνει. Δεν με αφορά αν θα σας αρέσει, αν θα σας εκνευρίσει, αν θα σας βάλει σε "υποψίες", αν θα "φοβηθείτε" , αν θα κάνετε σενάρια, αν θα νομίζετε χίλιες δυο αηδίες. Είναι ο μόνος -προς το παρόν- τρόπος, που εχω, για να κοινωνήσω, είτε οτι μου αρέσει , είτε τον Εαυτό μου τον ίδιο. 

Το μυστικό μου, επειδή κάποιοι μου εξομολογούνται -και είναι τιμή μου- πως "μαγεύονται" απο τον τρόπο γραφής και εκφρασής μου, δεν είναι οτι εχω ταλέντο. Δεν θεωρώ οτι εχω ταλέντο σε κάτι. Σε τίποτα βασικά. Δεν πιστεύω πως εχω αξία. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου "κάτι". Δεν εχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου, οπως αρκετοί θα βιαστούν να συμπεράνουν απο την σίγουρη και σκλήρή μου "πένα", ούτε επιδιώκω το οτιδήποτε. 


Όπως θα εχετε ηδη αντιληφθεί, δεν προσυλητίζω και σιχαίνομαι οσους προσυλητίζουν. Όπως θα εχετε ήδη αντιληφθεί, σέβομαι κάθε αποψη και γνώμη κι ετσι απαιτώ να σέβονται και την δική μου, αρέσει δεν αρέσει. Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε κακομαθημένα κωλόπαιδα. Κωλόπαιδα που νομίζουν πως τους ανήκει το σύμπαν ολάκερο. 

Ε λοιπόν ξύπνα. Δεν σου ανήκει απολύτως τίποτα. Είσαι ενα τίποτα, με τεράστια αξία , επειδή μπορείς να αντιληφθείς το οτι είσαι ενα τίποτα. Σε μπέρδεψα ετσι ; Η αξία σου ανόητε, έγκειται στο οτι είσαι ενα τίποτα που μπορεί να το ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ και να το Δοξάσει. 

Απελευθερώσου απο σύνδρομα. Δεν εχεις να αποδείξεις τίποτα και σε κανένα . Δεν χρωστάς, τίποτα και σε κανέναν. Δεν οφείλεις τίποτα σε κανέναν. Οφείλεις μονάχα να είσαι Δίκαιος και να πορεύεσαι με Αρχές και Αξίες, διότι κακά τα ψέμματα, δεν θα πρέπει να κάνεις οτι δεν θέλεις να σου κάνουν φιλαράκο. Είναι καθαρά πρακτικό το ζήτημα, ούτε καν ηθικό. Μη γελιέσαι. Η ηθική είναι ευμετάβλητη σταθερά και ευκόλως "εύπλαστη".  

Ο καθένας, εχει και απο μια γνώμη η αποψη . Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου φυσικά απο αυτή την Νομοτελειακή σταθερά της ανθρώπινης φύσης. Να πάμε να @@@ κι εμείς και οι γνώμες μας.

Ζήσε μόνο αυτό που είσαι κι αυτό που η καρδιά σου σε καίει να ζήσεις. Μόνο τότε θα φανείς χρήσιμος σε κάτι. Μόνο τότε πριν πεθάνεις, η οποτε κι αν πεθάνεις, γιατι η θανάτωση του σαρκίου δεν λέει και τίποτα απο μόνη της, θα είσαι "γεμάτος" και χαρούμενος, οσες δυσκολίες η αντιξοότητες κι αν συναντήσεις στο ταξίδι σου. Όταν εχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου, αποκτάς γιγάντιο Εγωισμό. Εγωισμό τόσο χυδαίο, που ενω δεν το καταλαβαίνεις, νομίζεις οτι είσαι θεός, δένεσαι με την ζωή ενω η ζωή είναι μια διαρκής ροπή θανάτου, κι ούτε καν το συνειδητοποιείς. 


Λοιπόν ξύπνα και θα σου το λέω μέχρι να φύγω απο αυτό το Θέατρο. Δεν είσαι και δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να γίνεις Θεός. Μπορεί να λατρευτείς σαν θεός. Μπορεί να μεγαλουργήσεις και το ονομα σου μετα θάνατον να υμνείται οσο λίγων. Μπορεί να είσαι σημαντικός, η μπορεί να είσαι και ενας κοινός ασήμαντος "ανθρωπάκος" των 7 δις του συνόλου στον πλανήτη. 

Ε και ; πραγματικά, τι σημαίνει αυτό ; Νομίζεις οτι σε 2 γενιές απο σήμερα θα σε θυμάται κανένας πραγματολογικά ; Το είδωλο σου θα θυμούνται αν τυχόν πετύχεις να αποκτήσεις μεγάλο ονομα. Ως εκει. Το είδωλο σου, δεν είσαι εσυ. Θα είναι η εικόνα που θα εχουν αποκτήσει οι άλλοι, είτε θα εχουν διαμορφώσει άλλοι για να χρησιμοποιήσουν το Χ έργο σου, για σένα, απο εσένα.

Ξέρεις κάτι ; Όλα τα παγκόσμια και καθημερινά προβλήματα, υπάρχουν επειδή ολοι παίρνουν πολύ στα σοβαρά τον Ρόλο τους και την υπόθεση ζωή. Δεν διασκεδάζουν, δεν ρέουν .  Μένουν στάσιμοι, "κολλάνε" και απο καθαρή και ατόφια βλακεία, ζούνε σε ψευδαισθήσεις. Γίνε σαν τον Άνεμο. Είναι το κύριο συστατικό της ζωής ο Αέρας, μα και του Θανάτου. Γίνε απαλός , δροσερός, αδύναμος, χάδι. Γίνε σκληρός, ανελέητος, τυφώνας . 


Μάθε να μεταμορφώνεις τον Εαυτό σου στις συνθήκες με γνώμονα το Δίκαιο και την Μάνα Ανάγκη. Πίστεψε στο Σύμπαν το ιδιο, σαν Ολον, σαν Έν, του οποίου είσαι μια ασήμαντη μινιατούρα και άστο να σε αναστήσει. Μόνο ποτέ μην ξεχάσεις πως είσαι ασήμαντος φίλε. Εκει την "πάτησες". Ακόμα και πρόεδρος των Η.Π.Α να γίνεις - που λέει ο λόγος- ΠΟΤΕ μην το ξεχάσεις αυτό. Οτι είσαι ενας γαμημένος ασήμαντος . Πέτα τα πρότυπα των φουσκωμένων θεικών και μη υπερ-εγωισμών.

 Πέτα τα είδωλα. Σπάστα που να πάρει ο διάολος να πάρει. 

Τέλειωνε και ζήσε. Θα παρεξηγηθείς, θα πολεμηθείς, θα βιώσεις πόνο και αδικία. Ε και ; Θα αγαπηθείς ομως παράλληλα. Μα το κυριότερο, ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ. Είναι ωραία η ζωή φιλαράκο, αλλά εχει ημερομηνία λήξεως. Ζήσε την ως το μεδούλι. Ως το μεδούλι ομως.

Τίμησε τον γαμημένο τον Εαυτό σου, γιατί μόνο αυτόν εχεις . Κι οταν θα τον τιμήσεις, θα είσαι ικανός να εχεις και συνοιδοιπόρους . Ως τότε, ακόμα και χίλιους "φίλους" να εχεις, θα είναι άγνωστοι κι εσυ εξίσου άγνωστος. Ως προς τον ίδιο σου τον Εαυτό, ανόητε.

Φυσικά και οφείλεις να σέβεσαι την Θέληση των άλλων, ακόμα και οταν αυτή τους η Θέληση σου δημιουργεί οργή πρωτόγνωρη εξαιτίας της βλακείας του ανθρώπινου είδους. Δεν πειράζει. Ίσως μια κάποια μέρα να εξελιχθούμε σαν είδος. Ίσως και οχι. Νομοτελειακά ομως θα πεθάνουμε. Αυτό ΠΟΤΕ μην το ξεχνάς.


Ύμνησε την ζωή τιμώντας τον Θάνατο. 

Όλα τα άλλα είναι φαντασιοπληξίες και υπεκφυγές.

Καλή εσώτερη Νεκρανάσταση. 

Και καλά μυαλά. Για ολους μας. 

K.C


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα