Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μια φορά κι έναν καιρό ..



Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας άνδρας μοναχικός, που περνούσε σχεδόν όλη του την ημέρα στο σπίτι. Έβγαινε μόνο για λίγες δουλειές και επέστρεφε ξανά .. Δεν θα ήταν πάνω από 70 χρονών .. Συνεχώς σκυθρωπός, λιγομίλητος, αγέλαστος. Στην γειτονιά που έμενε τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είχε αναπτύξει σχέσεις με κανέναν. Όσοι τον έβλεπαν κούναγαν συνωμοτικά το κεφάλι τους "ήρθε ο περίεργος .. τι ξινισμένος τς τς τς". Το σπίτι ήταν το καταφύγιό του, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο η συντροφιά του, τα φάρμακα το βάλσαμο της ψυχής του .. Έτσι πίστευε κι είχε υψώσει τα τείχη δημιουργώντας το οχυρό του.

Ένα πρωϊνό σε ένα από τα καθιερωμένα περάσματά του στον φούρνο της γειτονιάς, η κοπέλα που τον εξυπηρετούσε πάντα δεν άντεξε και του έπιασε την κουβέντα. Αρχικά χτύπησε πάνω σε τοίχο. Δεν το έβαλε όμως κάτω, την επόμενη φορά λίγες κουβέντες παραπάνω μέχρι που της χαμογέλασε .. Αυτομάτως το χαμόγελό του κόπηκε σκιαγραφώντας κάτι ενοχικό στην έκφρασή του.

-Κύριε Ανδρέα .. μη φοβάστε να χαμογελάτε. Είναι το καλύτερο φάρμακο.

Σάστισε από τον αυθορμητισμό και την ζεστασιά της. Την επόμενη ημέρα ήταν έξω από τον φούρνο περιμένοντάς την να σχολάσει.

-Ήθελα να σε ρωτήσω Δανάη .. Που κατάλαβες ότι φοβάμαι?
-Δεν είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς. Θα χαρώ να σας βλέπω πιο συχνά να χαμογελάτε άφοβα, γιατί παρατηρώ από τα μάτια σας ότι είστε ένας καλοσυνάτος άνδρας. Όσο κι αν σας έχουν πονέσει κάποια γεγονότα, η πάστα του ανθρώπου δεν μπορεί να κρυφτεί.
-Δεν έχω μιλήσει εδώ και τέσσερα χρόνια. Από εκείνη την ημέρα. Που ξεπερνούσε και τον πιο φριχτό μου εφιάλτη .. Τότε που τους έχασα και τους δύο.

Τα μάτια της βούρκωσαν και τον ακούμπησε ευγενικά στον ώμο.
-Προσπαθήστε να θυμάστε μόνο τις όμορφες στιγμές που ζήσατε όλοι μαζί. Οι ψυχές τους θα ελευθερωθούν όταν ηρεμήσετε μέσα σας. Η μοναξιά κύριε Ανδρέα δεν καλύπτει τις πληγές, αντιθέτως με αργό τρόπο τις ξύνει όλο και πιο πολύ. Όσο σκληρά ήταν αυτά που βιώσατε, οφείλετε όχι μόνο στον εαυτό σας αλλά και στην οικογένεια που χάσατε να ζήσετε και για εκείνους ..

Είναι κάποιοι άνθρωποι που περνούν από την ζωή μας και την σημαδεύουν ανεξίτηλα .. 
Είναι κάποιοι άνθρωποι που αν τους δεις επιφανειακά, αν δεν κοιτάξεις μέσα τους κι αν δεν ενδιαφερθείς να τους μάθεις .. θα χάσεις πολλά .. ανεκτίμητα.
Μπορείς να επηρεάσεις και να επηρεαστείς.
Μπορείς να σημαδέψεις και να σημαδευτείς.
Μπορείς να αγνοήσεις και να αγνοηθείς.
Όλοι κρύβουν την δική τους ιστορία, μην κρίνεις από τα φαινόμενα.
Αν βρεθείς από την μεριά της Δανάης δώσε το χέρι σου ..
Αν βρεθείς από την μεριά του κύριου Ανδρέα άσε ένα παραθυράκι ανοιχτό .. Δώσε στον εαυτό σου την δυνατότητα να χαρεί ξανά, να αλλάξει την ζωή του και να την γεμίσει νόημα.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα