Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Τα κινητά τηλέφωνα και η γονιμότητα των ανδρών


Η επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα στο σπέρμα των ανδρών και κατά συνέπεια στη γονιμότητά τους, απετέλεσε για πρώτη φορά αντικείμενο διερεύνησης.
Επιστήμονες από πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας εξέτασαν σε 200 άνδρες τη βιωσιμότητα και κινητικότητα του σπέρματος τους.
Η ανάλυση των αποτελεσμάτων τους, έδειξε ότι οι άνδρες οι οποίοι είχαν μαζί τους καθημερινά τα κινητά τηλέφωνά τους σε λειτουργία και σε κατάσταση αναμονής, είχαν κατά 33% μικρότερη ποσότητα σπερματοζωαρίων σε σύγκριση με άνδρες που δεν είχαν τηλέφωνο μαζί τους.

Εκτός από τη μείωση του συνολικού αριθμού των σπερματοζωαρίων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στους άνδρες αυτούς υπήρχαν και προβλήματα κινητικότητας στα υπόλοιπα σπερματοζωάρια.
Τα ευρήματα αυτά είναι ανησυχητικά διότι πιθανόν να επηρεάζουν τη γονιμότητα των ανδρών.
Εάν επιβεβαιωθούν και από άλλες έρευνες αυτό σημαίνει ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων επηρεάζει αρνητικά τις δυνατότητες τεκνοποίησης των ανδρών που φέρουν μαζί τους τα κινητά τους τηλέφωνα και τα έχουν σε κατάσταση αναμονής.
Πρέπει να τονίσουμε ότι εκτός του ότι είναι η πρώτη φορά που εξετάζεται σε έρευνα η σχέση σπερματοζωαρίων και κινητών τηλεφώνων, στην πραγματικότητα η εν λόγω έρευνα προκάλεσε περισσότερα ερωτήματα παρά να δώσει απαντήσεις.
Στο 20ο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας που έγινε στο Βερολίνο από τις 27 έως 30 Ιουνίου 2004, πολλοί άλλοι ειδικοί άσκησαν κριτική για την εργασία αυτή τονίζοντας ότι η μείωση του αριθμού και των ιδιοτήτων των σπερματοζωαρίων σε χρήστες κινητών τηλεφώνων πιθανόν να οφείλεται σε άλλους παράγοντες και όχι στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά κατά τη χρήση τους.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι αυτοί που χρησιμοποιούν συνεχώς τα κινητά τους, έχουν ένα πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής σε σύγκριση με αυτούς που δεν τα χρησιμοποιούν. Η κοινωνική τάξη, η ηλικία, το στρες, οι χώροι όπου ζουν και κινούνται οι άνδρες, ο ρυθμός και ώρες εργασίες, είναι μεταξύ των παραγόντων που πιθανόν να επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά του σπέρματος. 
Στην έρευνα των Ούγγρων, οι πιθανοί αυτοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάζουν και να οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα δεν έχουν ληφθεί υπ' όψη.
Είναι γεγονός ότι η έρευνα, είναι ευάλωτη για τους πιο πάνω λόγους.
Όμως εμείς πιστεύουμε ότι η αξία της έγκειται στο ότι τραβά την προσοχή της ερευνητικής κοινότητας και των γιατρών σε ένα πιθανό πρόβλημα που μπορεί να είναι υπαρκτό ή όχι.
Το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε ότι η εργασία αυτή, θα υποχρεώσει και άλλες ερευνητικές ομάδες να εξετάσουν σε μεγαλύτερο αριθμό αντρών, την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τα κινητά τηλέφωνα στην ποσότητα και ποιότητα του σπέρματος. 
Σε μια τέτοια έρευνα σίγουρα θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψη οι παράγοντες που επηρεάζουν και δημιουργούν σύγχυση οδηγώντας σε λανθασμένα συμπεράσματα.
Μέχρι που να έχουμε αποτελέσματα και συμπεράσματα τέτοιων ερευνών, δεν μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν αρνητική επίδραση στο σπέρμα και στις δυνατότητες τεκνοποίησης των ανδρών

tovimatisgynaikas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα