Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Τα 5 ανησυχητικά σημάδια που «κρύβονται» στα ούρα

Τα 5 ανησυχητικά σημάδια που «κρύβονται» στα ούρα
Μία από τις βασικές λειτουργίες που επιτελούν τα νεφρά μας είναι να φιλτράρουν τις τοξίνες και άλλα βλαβερά υπολείμματα. Όταν αυτά απομακρύνονται από το σώμα, καταλήγουν φυσικά στα ούρα.

Έτσι, το χρώμα, η συχνότητα ενούρησης και η μυρωδιά μπορούν να μας βοηθήσουν να «ανιχνεύσουμε» ένα πιθανό πρόβλημα υγείας.

Δείτε ποια είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξετε.


1. Διαφάνεια: Το χρώμα των ούρων μπορεί να υποδείξει αν υπάρχει σημαντική αφυδάτωση στο σώμα. Εάν τα ούρα είναι εντελώς διάφανα, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Το σκούρο κίτρινο χρώμα όμως αποτελεί ένδειξη αφυδάτωσης. Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει στη νεφρολιθίαση (πέτρες στα νεφρά), καθώς επιτρέπει στα μεταλλικά στοιχεία να συσσωρεύονται στα νεφρά και το ουροποιητικό.

2. Χρώμα και οσμές: Οποιαδήποτε απόχρωση εκτός του κίτρινου προμηνύει κίνδυνο. Εάν οι αλλαγές στο χρώμα συμπίπτουν με πρόσφατες αλλαγές στη διατροφή (π.χ. νέα δίαιτα) ίσως δε συντρέχει λόγος ανησυχίας, όμως ενδείξεις όπως το αίμα και η έντονη μυρωδιά είναι εξαιρετικά ανησυχητικές.

3. Σημάδια βλάβης στα νεφρά: Η συσσώρευση πρωτεϊνών στα ούρα αποτελεί πρώιμο σημάδι της νεφροπάθειας, ιδιαίτερα σε ασθενείς με διαβήτη. Τα ούρα στα οποία υπάρχει συσσώρευση πρωτεϊνών συνήθως αφρίζουν. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν βρίσκεστε στην ομάδα υψηλού κινδύνου για τη νεφροπάθεια (άνω των 60, με διαβήτη, υπέρταση ή οικογενειακό ιστορικό νεφροπάθειας).

4. Ενδείξεις για διαβήτη: Όταν υπάρχει υπερβολική ποσότητα γλυκόζης στο αίμα και ο οργανισμός δεν μπορεί να την επεξεργαστεί αποτελεσματικά, τα νεφρά καταπονούνται για να την απομακρύνουν. Στην περίπτωση αυτή, τα ούρα έχουν μια χαρακτηριστική, «γλυκιά» μυρωδιά.

5. Σημάδια λοίμωξης: Η ουρολοίμωξη εκδηλώνεται όταν παθογόνα βακτήρια εισέρχονται στο ουροποιητικό και αρχίζουν να αναπαράγονται. Εάν η ουρολοίμωξη δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά, τα βακτήρια μπορεί να φτάσουν στα νεφρά και να προκαλέσουν σοβαρότερες λοιμώξεις. Τα βασικότερα συμπτώματα της ουρολοίμωξης είναι ηεπιτακτική ανάγκη για ενούρηση, το κάψιμο, τα θολά ούρα και η μυρωδιά αμμωνίας στα ούρα.


onmed


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα